Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 180 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 300 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 38

Pe 22.9. klo 15-16.30 – soitathan numeroon / please call  046 581 3237

Soittoajat viikko 39

TI 26.9. klo 11-13 – soitathan numeroon / please call  046 581 2937
Ke 27.9. klo 16-17.30 – soitathan numeroon / please call  046 581 2607
Pe 29.9. klo 12-14 – soitathan numeroon / please call  045 657 2148


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 180 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 300 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kröhöm-HÖM! Pyydän kainosti huomiotanne, olette kenties ihminen? Mainiota, siis esittäydyn: olen Sydney Kissanen, herra tutkijarohvessori Tampereen Yliopiston kissatieteellisestä tiedekunnasta mau!

Loistavaa, jatkoit siis lukemista! Olette te ihmiset kyllä hyvin mielenkiintoisia olentoja, välillä sangen oudosti käyttäytyviä, mutta silti kiinnostavia. Kommunikoitte usein vieraalla tavalla, olette hyvin korkeita ja pihistätte vessalaatikoistani tuotoksiani, erikoista!

Joskus tutkittavani käyttäytyvät odottamattomalla tavalla, ja lähestyvät turhan liki arvon rohvessoriuttani, jolloin saatan välillä pienesti sähistä tai huitaista varoittavasti, että ymmärtävät paikkansa. Olen kuitenkin edistynyt viime aikoina tutkimuksissani niin, että rapsutus- ja silitysmenetelmiäkin olen kokeillut, ja olen todennut, että sehän on vallan ihanaa! Toki haluan itse valita milloin lähestyn ihmisiä ja vastaanotan rapsutuksia ja silityksiä rauhalliselta ihmiseltä. Oheisista kuvista ja videolta voit nähdä tutkimukseni eri vaiheita.

Henkilökohtaisista mieltymyksistäni voisin mainita säännöllisen ja lihaisan ruokatarjoilun sekä hyvät piilo- ja makuupaikat. Suojaisassa kiipeilypuun kolossa on mukava vetäistä makoisat nokkaunet jotta jaksan taas jatkaa tutkimuksiani. Herkkujen sekä lelujen perässä juoksentelu ja ihmisten perässä töpsöttely ovat suosikkiliikuntamuotojani. Ihmisen kanssa leikkimiseenkin olen ihan hurahtanut, aika hypnoottisen houkuttelevia ne semmoiset höyhenhuiskat ja kissanminttuiset hiirulaiset!

Olen myös hyvin kiinnostunut muista kissoista, ja kaipaan niiden seuraa ja läheisyyttä, purrr! Täällä samassa tilapäiskodissa on muitakin kissoja, joiden kanssa minua ollaan hitaasti totuttamassa. Tykkäsin kovasti puskea ja leikkiä heidän kanssaan, mutta ne eivät (vielä) ihan ymmärrä innokkaan ystävällisiä pyrkimyksiäni. Toivoisinkin myös uudesta kodistani löytyvän ainakin yhden ystävällismielisen ja reippaan kissakaverin, useampikaan ei haittaa. Oma syntymävuosiarvioni on 2019–2020, joten olen vielä nuori tutkijaherra.

Koiria ja lapsia en tiettävästi ole koskaan tavannut, ja tälläisenä kainosieluisena, rauhaa rakastavana kissaherrana haluankin jatkaa samanmoisella meiningillä. Lasten suhteen voisin mahdollisesti joustaa, jos lapset ymmärtävät kuinka käyttäytyä tälläisen ujon kissan kanssa, eli puhutaan vähintään alakouluikäisistä. Saatan myös varoittaessani huitaista ihmistä piikkitumpulla, joten on ehdottoman tärkeää, että ihmiseni osaa antaa minulle tilaa ja rauhaa silloin kun sitä kissakielellä pyydän.

Haluat varmasti tietää myös terveysasioistani: korvat ovat vaivanneet minua jo jonkin aikaa, sillä niihin kertyy herkästi vaikkua. Vasemman puoleinen korvakäytäväni on tavallista ahtaampi, sillä siellä on synnynnäinen ja vaaraton muhkura. Näin ollen se kerää herkemmin pöpöjä sisäänsä, ja voi vaatia lisää eläinlääkärin hoitoa, joten kaipaan uudelta kodilta valveutuneisuutta myös tämän asiain laidan suhteen. Myös turkkini sekä ihoni oireilee, ja olen välillä rapsutellut läikkiä turkkiin, ja se on ohut sekä kuiva. Nämä voivat olla myös allergiaperäisiä oireita, joten ruokavalioni muokkaaminen minulle sopivammaksi voisi auttaa. Asiaa selvitellään kyllä täällä tilapäiskodissakin, mutta uusi omistaja saisi jatkaa asian kanssa.

Rohvessoori S. Kissanen kuittaa tältä erää, mutta katsothan toki vielä videoni. Jään odottelemaan mielenkiintoisia yhteydenottoja, mau!