Kissat

Tältä sivulta löydät yhdistyksen kotia etsivät kissat. Jos olet kiinnostunut adoptoimaan kissan, tutustu huolella tämän sivun sisältöön. Lue myös kissan adoptoijalle tarkoitettu Kissa perheenjäseneksi -opas.

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 180 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 300 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.Soittoajat viikko 17

Soittoajat viikko 24

Ti 11.6.2024 klo 10.30-12 – soitathan numeroon / please call 046 581 2937
To 13.6.2024 klo 12-13.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 2607

Viikon 25 eli juhannusviikon PESUn kissojen adoptiotoiminta on kesälomalla, ja adoptiopuhelujen pariin palataan taas juhannuksen jälkeen!


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 180 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 300 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Sydney tässä maumoi! Ihmettelen sitä vaan, kun ei ole minulle vielä kotia löytynyt... Olen ihmisrakas, leikkisä ja sporttinen pienisuuri kissamiäs – oltaisko sä ja mä täydellinen yhdistelmä?

Tykkään ihmisistä ja niiden kanssa leikkimisestä (vaikka alkuun hieman ujo olenkin, niin rohkaistun kyllä), ja muista kissoista myös. Olisi niin kivaa puskea ja leikkiä kissakaverin kanssa omassa kodissa! Leikkisä, kissasosiaalinen ja rauhallisen itsevarma kaveri voisi olla sellainen jonka kanssa tulisin juttuun. Olen entinen populaatiokissa, ja elämäni alku ei ole ollut parhaimmasta päästä, mutta nykyisin olen hurrrmaava kotitiikeri ja rohkeimmillani pusken tervehtiessäni monet ihan uudet ja vieraatkin ihmiset! Olen syntynyt arviolta v. 2019–2020.

Jos minulle löytyisi ihmisseuraa, rakkautta ja aktivointia niin, etten joutuisi olemaan pitkiä aikoja yksin, voisin myös tykätä olla ainoana kissana. Koiria en tiettävästi ole koskaan tavannut, ja tälläisenä kainosieluisena, rauhaa rakastavana kissaherrana haluankin jatkaa samanmoisella meiningillä.

Ihmiset voisivat olla joko pelkästään aikuisia, tai lisäksi vähintään alakouluikäisten lasten uskoisin olevan ok, kunhan osaavat kunnioittaa kissauteni rajoja, ja saisin omia turvallisia paikkoja jonne vetäytyä omaan rauhaan. Saatan joskus varoittaessani huitaista ihmistä piikkitumpulla, joten on ehdottoman tärkeää, että ihmiseni osaa antaa minulle tilaa ja rauhaa silloin kun sitä kissakielellä pyydän. Voisinkin siis tykätä puuhastella esimerkiksi rauhallisen pikkuihmisen kanssa vaikka temppuja harjoitellen ja muuta aktivoivaa.

Pakottamisesta kauhistun, joten esimerkiksi kantokoppaan menoa olen täällä tilapäiskodissa harjoitellut herkkujen ja leikin avulla, se on ollut kivaa. Lelujen suhteen en ole ronkeli, vaan tykkään vähän kaikesta – niin ne tavalliset kissanlelut saavat minulta kyytiä, kuin myös foliopallot, nippusiteet ja pullonkorkit, jiihaa! Aktivointia tarvitsen päivittäin, jotten tylsisty, sillä siitä minulla voi uusiutua kivulias pissavaiva, jota idiopaattiseksi kystiitiksikin sanotaan. Homma pysyy hyvin kuosissa, kun on joka päivä jotain mukavaa puuhaa. Ei niin suurta ja ihmeellistä tarvitse, mutta sellaista vaihtelevaa, ymmärrät varmaan.

Minulla on tutkittu terveysasioita huolellisesti täällä tilapäiskodissa – onneksi, sillä siten niihin pystytään nyt varautumaan. Siispä, korviini kertyy välillä vaikkua, ja niitä tarvitsee puhdistaa. Vasemman puoleinen korvakäytäväni on tavallista ahtaampi, sillä siellä on lääkärin toteama synnynnäinen ja vaaraton muhkura. Näin ollen se kerää herkemmin pöpöjä ja vaikkua sisäänsä, ja siten vaatia tulevaisuudessakin eläinlääkärin hoitoa, joten kaipaan uudelta kodilta valveutuneisuutta myös tämän asiain laidan suhteen. Totuttelen korvien puhdistukseen täällä tilapäiskodissa koulutuksen avulla, joten uuden omistajan tulee jatkaa koulutustani positiivisin menetelmin myös jatkossa.

Syön nykyään allergiaruokaa, sillä rapsuttelin aiemmin läikkiä turkkiini, ja nyt ovat oireet onneksi helpottaneet! Uuden omistajan on siis noudatettava tarkoin ruokavaliotani, etteivät oireet uusiudu. Tähän saat toki ohjeistuksen tilapäiskoti-ihmiseltäni, jos allergiaruokavalio on asiana sinulle uusi.

Olisitko uusi oma ihmiseni, löytäisinkö luotasi loppuelämäni rakastavan kodin? Purrrnau, oottelen innolla soittoasi! Paikkakunta: Tampere.

Katso pari videota minusta: