Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 180 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 300 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 38

Pe 22.9. klo 15-16.30 – soitathan numeroon / please call  046 581 3237

Soittoajat viikko 39

TI 26.9. klo 11-13 – soitathan numeroon / please call  046 581 2937
Ke 27.9. klo 16-17.30 – soitathan numeroon / please call  046 581 2607
Pe 29.9. klo 12-14 – soitathan numeroon / please call  045 657 2148


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 180 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 300 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

"On maailmassa monta ihmeellistä asiaa...". Olen utelias ja suloinen pieni poika, syntynyt joskus siinä 2022 loppukesästä.

Tilapäiskoti-ihminen sanoo, että olenkohan ehkä kiltein pieni kollikissa ikinä. Olen kovin kiinnostunut tuosta minua hoitavasta ihmisestä. Jos se malttaa olla paikallaan, niin käyn sitä haistelemassa tukasta ja varpaista. Aina jotain uusia hajuja, mietin että missähän se on ollut. Näillä pohtivilla silmilläni minä tarkkailen tuota ihmistä. Tilapäiskoti-ihminen joskus kysyy minulta, että mitä minä niin kovasti pohdin, mutta enpä minä kaikkea kerro!

Paijailu minua vielä arveluttaa. Enkä oikein tykkää, jos sisaruksetkin meinaa tunkeutua liian innokkaasti lähelle. Annattehan tilaa minulle, onhan se sinullekin ok? Olen luonteeltani hyvin rauhallinen ja pohtiva. Pidän myös leikistä, ja leikkikaverini voisikin olla vähän rauhallisempi menijä kuten minä. Pieni pehmeä pallo on minun ehdoton suosikkilelu! Koppaanmeno-leikissä menen usein jo valmiiksi koppaan, kun kuulen herkkupussin rapinaa. Olenkin aika herkkusuu. Jos sulla on herkkuja, meistä voisi tulla ystäviä!

Olen luultavasti saanut pienenä sellaisen virustaudin nimeltään kaliki. Se ei poistu koskaan elimistöstä, mutta voi olla oireetonkin. Hoidossani on sen vuoksi oleellista, että käydään suun tarkistuksessa vuosittain ja hoidetaan mahdollisia flunssan oireita niiden ilmaantuessa. Sairaus on ilmennyt niin, että minulla oli punoittavat ikenet ja joskus oli vähän tukkoinen nenä. Ikenien punoitus voi myös johtua vaihtuvista hampaista. Seuraava suun tarkistus eläinlääkärillä tulisi tehdä 2024 alkuvuodesta. Voin tällä hetkellä oikein hyvin! Tutustuthan tuohon kalikiin tarkemmin, ennen kuin harkitset minun adoptoimista. Huomioithan, että kaikilla kissakavereillani pitää olla rokotukset ehdottomasti ajan tasalla!

Olisi ihan parasta, jos löytäisin rauhallisen kodin, jossa oman ihmiseni pitäisi kotona puuhastelusta ja saisin seurata sitä mukana tai olla vaikka etätyökaverina makoilemassa läppärin vieressä. Lempparikotityöni on kaikenlainen peseminen, koska veden ja saippuakuplien seuraaminen on niin koukuttavaa! Kissakaveriksi kaipaan sellaista, joka ei olisi liian päällekäyvä, ja jonka kanssa voisi leikkiä ja ihmetellä maailmaa yhdessä. Joku rauhallinen ja vähän vanhempikin kissakamu olisi varmaan minulle sopiva. Pieniin lapsiin ja muihin eläimiin en ole tottunut.

Katso videolta, kun leikin lempileluni kanssa: