Kissat

Tältä sivulta löydät yhdistyksen kotia etsivät kissat. Jos olet kiinnostunut adoptoimaan kissan, tutustu huolella tämän sivun sisältöön. Lue myös kissan adoptoijalle tarkoitettu Kissa perheenjäseneksi -opas.

Interested in adopting a cat? See information in English below


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 180 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 300 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 49

To 7.12. klo 18-19.30 – soitathan numeroon / please call 046 581 3588


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 180 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 300 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kurnau! Olen Amanda, suloinen saapasjalkainen kissarouva.

Olen hyvin sosiaalinen ja ihmisrakas kisuli. Viihtyisin sylissä tuntikausia, tulen juttelemaan ja saatan jopa kiivetä harteille tilaisuuden tullen. Tarkkailen mielellään ihmisten touhuja safiirisilmilläni ja saatan ajoittain ilmaista mielipiteeni äänekkäästi. Uudessa kodissa ei saisi olla muita nelijalkaisia, sillä aiemmassa kodissa minulla oli vaikeuksia kissakavereiden kanssa.

Olen kahdeksanvuotias, pienikokoinen (3 kg) leikattu naaras. Ja kuten kuvista näkyy, minulla on karvaa vain tassuissa, joten minulle tulee helposti vilu. Suosikkipuuhaani onkin makoilla pehmoiseen vilttiin käärittynä majassa, nojatuolissa tai ihmisen sylissä.

Olen myös ajoittain leikkisä ja aktiivinen tapaus. Spurttivaihteen ollessa päällä, saatan intoutua jahtaamaan vessapaperihylsyjä itsenäisesti. Rakastan myös yhteisiä leikkejä, kuten huiskan metsästämistä leikkimaton onkaloista, sekä onkilelun jahtaamista pitkin asuntoa. Olen myös pulmapelien fani ja sijaisperheen mielestä minulla olisi potentiaalia oppia temppuja naksutinkouluttamisella.

Ruuat maistuvat minulle hyvin, enkä ole ollenkaan nirso. Olen jopa niin innokas ruuan perään, että uuden omistajan kannattaa vahtia mitä pöydille jättää. Odotan ruoka-aikoja kovasti, joten ruokinnan säännöllisyys on minulle tärkeää. Ikävä kyllä, minulla on herkkä maha ja muutamia ihottumaa aiheuttavia allergioita. Onneksi sijaiskodissa on löydetty minulle toimivat herkut ja märkäruuat, joita löytyy marketeistakin.

Uudelta kodilta toivoisin paljon ihmisten huomiota, joten pariskunta tai perhe sopisi minulle paremmin kuin sinkkutalous. Tarvitsen korvien ja kynsien huoltoa säännöllisesti sekä kylvettämistä muutamien kuukausien välein. Minulla on ollut veriarvoissa vähän häikkää, joten eläinlääkärikäyntejä tulee varmasti. Minulta on poistettu hampaita hammassyöpymäsairauden vuoksi ja on hyvin tärkeää, että uusi kotini sitoutuu terveydenhuoltooni jatkossakin.

Ottakaa yhteyttä, niin kerron lisää!