Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa

Olen Jyry, iältäni noin 2–5 vuotta. Isoksi pojaksi kutsuvat, mutta oletan sen olevan hyväsydäminen lempinimi – ei noilla ihmisillä omien mahojensa kanssa ole kyllä mitään varaa sanoa.

Olen hieman hitaasti lämpenevää sorttia, mutta mitä enemmän jaksat panostaa tutustumiseen – vieressä istuskeluun, rauhalliseen jutteluun – sitä nopeammin ystävystymme. Jos tarjoat minulle raksuja, silittely onnistuu, tykkään raksuista mielettömästi, mutta vehnälle olen allerginen. Onneksi on olemassa paljon vehnättömiä vaihtoehtoja rouskuteltavaksi! En välttämättä sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia, sillä vaikka otan itse kontaktia ihmisiin, minua hieman hirvittää, jos joku yrittää väkisin silittää tai ottaa syliin. Hiljaa hyvä tulee, niin kuin ihmiset sanovat.

Tykkään maata omassa pedissäni ja seurata talon touhuja mielenkiinnolla. Jos kodissa on paikkoja, jonne et halua minun menevän, kannattaa laittaa ovi visusti kiinni, sillä olen todella utelias! Sijaisiskän mukaan olen musiikkimiehiä, kun selvästi kuuntelen aina kun musiikki talossa soi, ja olenkin saanut lempinimekseni mm. David Meowie... Juu, tiedän... No, se musikaalisista taipumuksistani. Kuljetuskoppa ei lukeudu lempipaikkoihini, joten jos muu perhe lähtee reissuun, jään itse mielummin kotiin. Mutta en pelkää imureita, tiskikoneita tai muutakaan hölynpölyä. Mainitsinko jo, että osaan käyttää hiekkalaatikkoa? Etsin sen vaikka talon perimmäisestä nurkasta, johon se on unohtunut siivouksen jäljiltä...

Olen FIV-positiivinen, eli sairastan kissan immuunikatoa, joten en sovellu seuraksi FIV-negatiivisille kissoille. Sairaus ei ole minussa oireillut, eikä se tartu muihin eläimiin kuin kissoihin, ja muutoin olen terve! Uudessa perheessäni saa olla muitakin lemmikkejä – se olisi jopa ihan suotavaa, sillä saan heistä mukavaa seuraa, kunhan eivät paahda suoraan päin näköä, silloin käsken kauemmas. Olen tottunut sekä kissoihin että koiriin. Pärjään kyllä varmasti myös itsekseni, olen sen verran itsenäinen kaveri. Tilapäisperheessäni on hieman innokas Rasittava Koira, joka on kovasti pyytämässä minua leikkiin joka välissä, mutta en minä moisista välitä, pentujen touhuja semmoiset. Tämän Rasittavan Koiran kanssa on kuitenkin mukava makoilla ja rentoutua – sen kerran kun se siltä onnistuu...

Toivottavasti kuulostin juuri Sinun kissaltasi! Sijaismamma kertoo varmasti mielellään lisää, ja auttaa kaikkien kysymysten kanssa mitä mieleen tulee, myös muuttoni jälkeen jos on tarvis :) Ollaan yhteyksissä!