Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Heippa! Näissä kuvissa komeilevat Supi ja Haamu, 2010 syntyneet perusterveet tytöntylleröiset.

Olemme aikanaan syntyneet ulos, mutta pääsimme sisätiloihin ihmisten ruokittaviksi alle vuoden ikäisinä ja etsimme omaa loppuelämänsä yhteistä kotia.

Videolla näkyvä raidallinen söpöläinen olen minä Supi. Minulla on krooninen hellyydenkipeystila, eikä siihen oikein auta muu kuin rapsut ja paijaus! Tästä jatkuvasta rapsutuksen tarpeesta ilmoitan tulemalla lähistölle istumaan ja tuijottamalla intensiivisesti kunnes saan haluamani. Rapsuttaminen ei kuitenkaan saa olla liian intensiivistä.

Videonpätkät on kuvattu kuta kuinkin puoli vuotta tilapäiskodissa oleilun jälkeen, ja yhdessä kohdassa näkyykin miten hetkellisesti jännityn käden liikkeestä – kuten aina eläinten kanssa toimiessa, olisi nopeita liikkeitä syytä välttää. Kun muistaa toimia rennon rauhallisesti, saa minusta ihastuttavan ystävän, joka tulee aina aamuisin herätessä ja iltaisin nukkumaan mennessä tervehtimään ja hakemaan rapsuja. Kaikin puolin kanssani toimiminen on ollut kuulemma hyvin palkitsevaa, tilapäiskotiemäntä kertoo.

Vähemmän linssiluteena ollut Haamu, mustavalkoinen jörrikkä, on minua selvästi ujompi. Haamu on meistä se selkeästi leikkisämpi, ja millaisen riemun siitä saakaan laserpisteellä leikittäessä!

Haamu ei ole juurikaan kiinnostunut rapsuista. Se seuraa tiiviisti päiväsi touhuiluja ja tulee aamuisin maistamaan varpaitasi, mutta silittää ei anna. Ruokaakin kaataessa se vain tuijottaa yrmysti ja odottaa kärsimättömänä, että siirryt kauemmas. Haamu on myös pahemman luokan kerrostalokyttä. Sen vakiopaikka löytyykin ikkunalaudalta, josta on hyvät näkymät sisäpihalle. Ikkunalauta sijaitsee tietokoneen takana, jolla emäntä juuri kirjoittaa tätä esitelmää, ja heillä onkin Haamun kanssa hiljainen sopimus siitä, että hän saa nauttia maisemista ja emäntä saa nauttia silloin hänen seurastaan.

Kaiken kaikkiaan meidän kahden söpöläisen kanssa asuminen on tuottanut suurta iloa tilapäiskodille. Vaikka kummastakaan ei välttämättä koskaan tule lutuista sylikissaa, päivittäiset rutiinit ovat muodostuneet yhtä tärkeiksi. Kotiin saapuessa meistä kumpikaan ei juokse vastaan, vaan tuijotan sängystä silmät sirrillään, kun minut herätetään kesken unien, ja Haamu luulee olevansa näkymätön kurkkiessaan verhon takana. Nousen, venyttelen, ja tulen sängyn laidalle odottamaan rapsutuksia, ja Haamu hiippailee jo valmiiksi ruokakipoille.

Vaikkakin ilmaisemme sen omalla, ujolla tavallamme, saat meiltä niin paljon riemua ja rakkautta kuin vain pystyt vastaanottamaan. Kuten kaikki hyvä elämässä, luottamuksen saavuttaminen vaatii työtä ja kärsivällisyyttä, ja näin ollen on maailman palkitsevin tunne, kun ensi kerran tulen viereesi sänkyyn tai Haamu asettuu lähellesi nukkumaan.