Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Hei, olen Skadi, kissarouva elämän nurjalta puolelta, ja etsin kärsivällistä kotia, jossa olisi herkkuja tarjolla!

Olen tehnyt pentuja enemmän kuin tarpeen olisi ja syönyt erittäin huonoa ruokaa lähes koko elämäni. Totta kai tällaiset asiat näkyvät terveydessäni, mutta mielestäni pärjään siihen nähden melkoisen hyvin. Olen syntynyt joskus, ja vielä en ole kuollut, eli toisin sanottuna ikäni on jossain kahden ja kahdentoista vuoden välillä.

Päädyin sisätiloihin tilapäiskotiin kesän 2017 alkupuolella. En oikein välittänyt siitä kokemuksesta; ihmiset olivat kummallisia, tungettelevia, härppivät ja ”hoitivat terveyttäni”, ikään kuin minussa olisi joku vialla ollut. Kaiken tuon alkuhälinän jäljiltä minulla kesti jonkin aikaa tunnistaa, ettei ihmisillä ole minua kohtaan lähtökohtaisesti pahanilkisiä aikeita. Onneksi minuun luotettiin niin, että sain toimia kummitätinä joukolle kissanpentuja; sain opettaa niitä elämän saloissa ja vastalahjaksi sain niiltä stressinhallintaa ja kehräystä.

Nyt pentukaverini ovat jo maailmalle lähteneet, jäljelle on jäänyt minä ja ihmiset. Näin ollen minulla on luppoaikaa tarkaskella ihmisiäkin hiukan enemmän. Olen jo havainnut, että ihmisiltä saa mielinmäärin herkkuja ja hyvää ruokaa, jos vain tulen lähelle. Niinpä lähennyn nykyään ihmistä melko mielelläni, suu napsaen. Kuitenkin jos ihmisen käsi yrittää minuun koskea, niin silloin minun pitää kyllä vielä ilmoittaa napakasti, ettei sellainen vetele. Ihmiset myöskin vaikuttavat jollain tavoin hallitsevan sitä jännittävää, kiehtovaa, pakoonpyrkivää punaista pistettä, jota niin mielelläni jahtaan. Sekin laskettakoon ihmisten hyviin puoliin.

Säikky en ole ollut ikinä, minua ei hetkauta kyllä mikään. Sen sijaan minulla on tarkka käsitys henkilökohtaisesta tilastani ja varma usko siihen, että jokainen joka ei sääntöjäni noudata, ansaitsee hiukan näpeilleen. Sääntöihini saattaa kuulua mm. se, ettei ruokalautasen tuloa saa viivästyttää.

En ole tainnut tavata koiria, enkä pieniä lapsia vielä ikinä, mutta olen kuullut juttuja ja täytyy sanoa, että en usko että pinnani kestäisi kumpiakaan. Saattaisin komentaa enemmän kuin on kohtuullista, luulen. Kissakaverit ovat kivoja, jos ne vaan uskovat nuo hajurakoasiat (toisaalta syliin tunkevaa kissanpentua en taida pystyä vastustamaan, kuten ei kukaan muukaan). Luulen, että pärjäisin ainoanakin kissana, jos minuun sitoutuva ihminen osaa arvostaa villiä maailmaa nähnyttä rouvaa, eikä oleta minulta liikoja pullantuoksuisia lässytyksiä ainakaan heti kärkeen.

Jos siis sinussa asuu eläinten ystävä, ja haluat antaa mahdollisuuden tällaiselle luottamusta harjoittelevalle, päältä kovalle, mutta sisimmissään kuitenkin niin pehmoiselle kissarouvalle, niin tule tutustumaan. Tuo herkkuja niin voidaan neuvotella, josko katsoisin sinua muualtakin kuin etävalvontana kotkanpesästäni nojatuolin alta.