Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

VARATTU. Etsitkö aktiivista kissaa, jonka kanssa touhuta erilaisten leikkien ja kommellusten parissa? Kaipaako elämääsi naurua ja viihdettä? Jos vastasit kyllä, niin minä olen kissa sinulle!

Olen Boromir (tai Borre, kuten tilapäiskodin emäntä minua nimittää), arvioilta vuonna 2013 syntynyt hurja, mutta kovin kiltti taistelija, aina valmiina uusiin tutkimusretkiin sekä leikkeihin.

Olen sen verran kekseliäs poika, etten aina tarvitse edes leluja; pompin ja hypin mielelläni myös pikkuisten roskien perässä. Yksin leikkiminen onnistuu siis, mutta onhan se aina mukavampaa, kun pääsee leikkimään ihmisen tai kissakaverin kanssa. Toivon, että uudessa kodissa oltaisiin kiinnostuneita pitämään minut aktiivisena, sillä tylsistyminen saa minut stressaantumaan. Stressi taas saa aikaan pissavaivoja, jonka vuoksi tulevalta kodilta vaaditaan ymmärrystä stressittömän ympäristön luomisesta. Voinkin harkita eloa talon ainoana kissana, jos minun tarpeisiini vain pystytään vastaamaan. Lupaan pitää sinut hassujen leikkieni ja hemaisevan mouruamisen ansiosta aina viihdytettynä, minun kanssa et varmasti tylsisty!

Kuten voit arvella, en ole arka kissa, päinvastoin. Olen päässyt täällä tilapäiskodissa hieman matkustelemaan ja kantokopassa reissaaminen sujuukin minulta oikein näppärästi. Minusta on myös aina aivan mahtavaa päästä näyttämään vieraille kuinka hurja ja taitava olen leikeissäni. Tulenkin kouluikäisten lasten ja kenties koirienkin kanssa toimeen.

Täällä tilapäiskodissa minulla on ollut mukava kissakaveri, mutta tämä on ehkä hitusen liian arka minun menooni. Olen FIV-positiivinen, joten minut luovutetaan ainoaksi kissaksi, tai kotiin jossa on jo toinen fiv-positiivinen kissa. Sairauteni ei ole oireillut tai näkynyt elämässäni juurikaan. Lähtökohdat elämääni olivat tosin hieman puutteelliset, jonka vuoksi minulle on tehty hammasremppa ja mahani menee helposti huonolaatuisesta ruoasta sekaisin. Suuni on nyt terve, eivätkä puuttuvat hampaat haittaa syömistä, ja massukin toimii hyvin laadukkaan ruoan ansiosta. Olen syönyt nyt osaksi raakaruokaa, mikä sopii vatsalleni, tilapäiskotini opastaa sitten tarkemmin.

Vaikka olenkin seurallinen ja vauhdikas kisu, voin kertoa teille salaisuuden: minusta löytyy myös pehmeämpi puoli. Olen oppinut nauttimaan rapsutuksista yhä enemmän ja kehrään jo rohkeammin. En ole kuitenkaan ihan sylikissa, mutta hakeudun aina ihmisten läheisyyteen makoilemaan ja pusken kun sille päälle satun. Jos siis olet henkilö, joka haluaa uuden aktiivisen perheenjäsenen, ota toki yhteyttä ja tule tutustumaan minuun, lupaan hurmata sinut vauhdikkaalla menollani!