Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Pihhhh! Mie oon Morticia. Mortti. Mursu. Rakkaalla kissalla on monta nimeä.

Synnyin vuonna 2011 kissapopulaation yhdeksi jäseneksi, kasvatin monet pennut, ja onneksi lopulta löysin tieni tänne tilapäiskotiin.

Kerrotaan heti alkuun, että mie oon vähän erilainen kissa. En ole välttämättä ihan jokaisen pala kakkua, vaikka kovinkovin kaunis pala olenkin. Minulla on omat tapani, ja ymmärrettävästi kaikki eivät pidä niistä. Ensimmäiseksi mainittakoon hellyysaggressioni. Tämä ilmenee minulle siten, että vaikka kuinka rakastankin rapsutuksia ja silityksiä, niin välillä se kaikki saamani rakkaus ei vaan mahdu tällaiseen pieneen kissaan, ja hämmennykseni purkautuu sähinänä, tassuläpsäisynä tai näykkäisynä. Näykkäisyksi sitä nyt ei ehkä voi edes kutsua, minulla ei nääs ole kuin muutama takahammas jäljellä, joten ikenillähän minä vaan sinua sitten mutustan. Nämä ihmiset täällä tilapäiskodissani ovat tottuneet minun luonteeseeni ja lähinnä nauravat näille tavoilleni, mutta ymmärrän kyllä jos ne pelottavat sinua. Mutta en voi korostaa tarpeeksi sitä, että RAKASTAN saamaani huomiota!

Meillä onkin täällä jokailtainen traditio, jolloin hyppään valmiiksi sängylle odottamaan näitä ihmisiä, ja kun he viimein saapuvat, kiehnään, pusken ja kehrään, välillä menen ihan kumoon, kun ne rapsutukset vaan tuntuvat niin hyviltä. Ja tottakai välillä pihahdan ja puhahdan ja näytän tassua, mutta sitten taas jatketaan puskutraktorin matkimista. Alla olevasta videosta voit vilkaista, mitä tarkoitan.

Vaikka olenkin lähtöisin isommasta kissalaumasta, en nykyisin enää halua muita kissoja samaan talouteen. Pärjään aivan mainiosti sinun kanssasi ilman muita katteja, kiitos vain. Leikin mielelläni joko yksikseni minttuhiirilläni ja palloillani, tai sitten jahtaan sitä kuuluisaa punaista pistettä. Aktivointia kuitenkin haluan, etten vallan tylsisty. Myöskin koirat ja lapset ovat poissuljettuja, lapset lähinnä siksi, etten usko heidän ymmärtävän minun tapojani, ja saavansa nenilleen ennen pitkää.

Minulla on taipumusta ylipainon kerryttämiseen ja maksa-arvojen nousuun, joten ruokavaliooni kuuluvat raakalihapullat. Näitä voit valmistaa joko itse, tai ostaa valmiina. Toki muukin raakaruoka kelpaa, kunhan muistat silloin huolehtia kaikista tärkeistä ravintoaineista mitä tarvitsen. Välillä voin nauttia myös tavallista kissanruokaa herkkuina, mutta eniten minulle maistuu nuo pullat. Eläinlääkäri kirjoittikin papereihini, että ruokavaliooni tulee kiinnittää tarkkaa huomiota, etten pääse enää lihomaan ja maksa-arvoni pysyisivät sillä tasolla kuin nyt ovat, eli täydellisinä!

Ja mitä tulee ulkonäkööni, saatat ihmetellä kuvissa näkyvää silmävuotoani. Se johtuu minulla synnynnäisestä kyynelkanavan puuttumisesta. Eläinlääkärit ovat sitä tutkineet, ja tulleet lopputulokseen ettei se haittaa elämääni, mitä nyt välillä varsinkin hermostuessani silmä sitten tuppaa vuotamaan.

Tämä esittelyni kuulostaa kovin negatiiviselta, mutta oikeasti olen aivan ihana kissarouva, joka etsii vain juuri oikeanlaista ihmistä. Sellaista, joka ymmärtää näitä omia pikku omituisuuksiani, on valmis antamaan minulle aikaa totuttautua taas suureen elämänmuutokseen. Eikä suutu, vaikka en olekaan ehkä ikinä mikään sylikissa sanan varsinaisessa merkityksessä, ja välillä saatat saada sitä kuuluisaa tassua (tai ientä) silittäessäsi. Minusta saat kuitenkin oivallisen ystävän ja seuralaisen, kunhan pääsemme sinuiksi ♥

Katsothan videon minusta: