Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Pihhhh! Mie oon Morticia. Mortti. Mursu. Rakkaalla kissalla on monta nimeä.

Synnyin vuonna 2011 kissapopulaation yhdeksi jäseneksi, kasvatin monet pennut, ja onneksi lopulta löysin tieni tänne tilapäiskotiin.

Kerrotaan heti alkuun, että mie oon vähän erilainen kissa. En ole välttämättä ihan jokaisen pala kakkua, vaikka kovinkovin kaunis pala olenkin. Minulla on omat tapani, ja ymmärrettävästi kaikki eivät pidä niistä. Ensimmäiseksi mainittakoon hellyysaggressioni. Tämä ilmenee minulle siten, että vaikka kuinka rakastankin rapsutuksia ja silityksiä, niin välillä se kaikki saamani rakkaus ei vaan mahdu tällaiseen pieneen kissaan, ja hämmennykseni purkautuu sähinänä, tassuläpsäisynä tai näykkäisynä. Näykkäisyksi sitä nyt ei ehkä voi edes kutsua, minulla ei nääs ole kuin muutama takahammas jäljellä, joten ikenillähän minä vaan sinua sitten mutustan. Nämä ihmiset täällä tilapäiskodissani ovat tottuneet minun luonteeseeni ja lähinnä nauravat näille tavoilleni, mutta ymmärrän kyllä jos ne pelottavat sinua. Mutta en voi korostaa tarpeeksi sitä, että RAKASTAN saamaani huomiota!

Meillä onkin täällä jokailtainen traditio, jolloin hyppään valmiiksi sängylle odottamaan näitä ihmisiä, ja kun he viimein saapuvat, kiehnään, pusken ja kehrään, välillä menen ihan kumoon, kun ne rapsutukset vaan tuntuvat niin hyviltä. Ja tottakai välillä pihahdan ja puhahdan ja näytän tassua, mutta sitten taas jatketaan puskutraktorin matkimista. Alla olevasta videosta voit vilkaista, mitä tarkoitan.

Vaikka olenkin lähtöisin isommasta kissalaumasta, en nykyisin enää halua muita kissoja samaan talouteen. Pärjään aivan mainiosti sinun kanssasi ilman muita katteja, kiitos vain. Leikin mielelläni joko yksikseni minttuhiirilläni ja palloillani, tai sitten jahtaan sitä kuuluisaa punaista pistettä. Aktivointia kuitenkin haluan, etten vallan tylsisty. Myöskin koirat ja lapset ovat poissuljettuja, lapset lähinnä siksi, etten usko heidän ymmärtävän minun tapojani, ja saavansa nenilleen ennen pitkää.

Minulla on taipumusta ylipainon kerryttämiseen ja maksa-arvojen nousuun, joten ruokavaliooni kuuluvat raakalihapullat. Näitä voit valmistaa joko itse, tai ostaa valmiina. Toki muukin raakaruoka kelpaa, kunhan muistat silloin huolehtia kaikista tärkeistä ravintoaineista mitä tarvitsen. Välillä voin nauttia myös tavallista kissanruokaa herkkuina, mutta eniten minulle maistuu nuo pullat. Eläinlääkäri kirjoittikin papereihini, että ruokavaliooni tulee kiinnittää tarkkaa huomiota, etten pääse enää lihomaan ja maksa-arvoni pysyisivät sillä tasolla kuin nyt ovat, eli täydellisinä!

Ja mitä tulee ulkonäkööni, saatat ihmetellä kuvissa näkyvää silmävuotoani. Se johtuu minulla synnynnäisestä kyynelkanavan puuttumisesta. Eläinlääkärit ovat sitä tutkineet, ja tulleet lopputulokseen ettei se haittaa elämääni, mitä nyt välillä varsinkin hermostuessani silmä sitten tuppaa vuotamaan.

Tämä esittelyni kuulostaa kovin negatiiviselta, mutta oikeasti olen aivan ihana kissarouva, joka etsii vain juuri oikeanlaista ihmistä. Sellaista, joka ymmärtää näitä omia pikku omituisuuksiani, on valmis antamaan minulle aikaa totuttautua taas suureen elämänmuutokseen. Eikä suutu, vaikka en olekaan ehkä ikinä mikään sylikissa sanan varsinaisessa merkityksessä, ja välillä saatat saada sitä kuuluisaa tassua (tai ientä) silittäessäsi. Minusta saat kuitenkin oivallisen ystävän ja seuralaisen, kunhan pääsemme sinuiksi ♥

Katsothan videon minusta: