Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa

Kurrhurrr! Olen Orvokki, vuonna 2005 syntynyt kaunis kilpikonna-värinen, pitkäkarvainen, vielä viriili rouva. Olen omanarvontuntoinen, yhden ihmisen kissa.

Päiväni kuluvat kenkälaatikossa nukkuen, mutta pari kertaa päivässä saan pörhistelyspurtin, johon toivottavasti lähdet mukaan! Pörhistän itseni pentumaiseen tapaan hurjan isoksi, ja pingon häntä putkella karkuun, ja kun katseemme kohtaavat, pörhistän taas. Se onkin hauskan näköistä ihmisen mielestä.

Muuten olen normaaliarjessa rauhallinen, enkä pahemmin hätkähdä tilapäiskodissani asuvan esiteini-ikäisen pojan kavereistakaan, vaikka välillä ääntä riittääkin. Olen luonteikas persoona, joka on omintakeisuudellaan lumonnut tilapäiskotini mamman täysin! En ole sylikissaa etsivän ihmisen kissa, sillä kosketus riittää minulle pieninä annoksina, mutta tykkään olla luottamani ihmisen lähellä. Usein alan kehräämään, kun minua vain katsoo. Mutta tarmokkaista rapsutuksista en siis pidä, hellästä silityksestä pienissä erissä kylläkin.

Kuljetuskoppaan laittamisessa luonteikkuuteni pääsee hyvin esille. Minulta on poistettu pari huonokuntoista hammasta, mutta nyt suun pitäisi olla kunnossa. Lisäksi minulla on vaivanani ikääntyneillä kissoilla melko tyypillinen kilpirauhasen liikatoiminta, jonka hoito on nyt saatu hyvin tasapainoon. Lääkkeen syön ruoan mukana mukisematta aamuin illoin. Sairaus vaatii kuitenkin säännöllisiä eläinlääkärikontrolleja. Kaunis turkkini on helposti takkuuntuvaa sorttia, joten karstalla harjaaminen on päivittäin tarpeen, mieluiten pieninä annoksina ja usein. Nykyään olen oppinut nauttimaan siitä, ja hyppään pöydälle harjattavaksi, kun karstaa vilautetaan.

Lähden viettämään vanhuuden päiviäni rauhalliseen, sitoutuvaan kotiin, jossa on jo enemmän kissakokemusta, ei pieniä lapsia eikä muita eläimiä.