Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa

Kurrhurrr! Olen Orvokki, vuonna 2005 syntynyt kaunis kilpikonna-värinen, pitkäkarvainen, vielä viriili rouva. Olen omanarvontuntoinen, yhden ihmisen kissa.

Päiväni kuluvat kenkälaatikossa nukkuen, mutta pari kertaa päivässä saan pörhistelyspurtin, johon toivottavasti lähdet mukaan! Pörhistän itseni pentumaiseen tapaan hurjan isoksi, ja pingon häntä putkella karkuun, ja kun katseemme kohtaavat, pörhistän taas. Se onkin hauskan näköistä ihmisen mielestä.

Muuten olen normaaliarjessa rauhallinen, enkä pahemmin hätkähdä tilapäiskodissani asuvan esiteini-ikäisen pojan kavereistakaan, vaikka välillä ääntä riittääkin. Olen luonteikas persoona, joka on omintakeisuudellaan lumonnut tilapäiskotini mamman täysin! En ole sylikissaa etsivän ihmisen kissa, sillä kosketus riittää minulle pieninä annoksina, mutta tykkään olla luottamani ihmisen lähellä. Usein alan kehräämään, kun minua vain katsoo. Mutta tarmokkaista rapsutuksista en siis pidä, hellästä silityksestä pienissä erissä kylläkin.

Kuljetuskoppaan laittamisessa luonteikkuuteni pääsee hyvin esille. Minulta on poistettu pari huonokuntoista hammasta, mutta nyt suun pitäisi olla kunnossa. Lisäksi minulla on vaivanani ikääntyneillä kissoilla melko tyypillinen kilpirauhasen liikatoiminta, jonka hoito on nyt saatu hyvin tasapainoon. Lääkkeen syön ruoan mukana mukisematta aamuin illoin. Sairaus vaatii kuitenkin säännöllisiä eläinlääkärikontrolleja. Kaunis turkkini on helposti takkuuntuvaa sorttia, joten karstalla harjaaminen on päivittäin tarpeen, mieluiten pieninä annoksina ja usein. Nykyään olen oppinut nauttimaan siitä, ja hyppään pöydälle harjattavaksi, kun karstaa vilautetaan.

Lähden viettämään vanhuuden päiviäni rauhalliseen, sitoutuvaan kotiin, jossa on jo enemmän kissakokemusta, ei pieniä lapsia eikä muita eläimiä.