Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa

Hei kaikille! Olen kissaneiti nimeltä Mandi. Olen todella leikkisä, mutta tykkään tehdä sitä ihan itsekseni. Muuten olen rauhallinen ja kiltti. Etsin ikiomaa rakastavaa kotia ainoana kissana.

Lelut saavat kyytiä ja pallot vauhtia, kun pääsen toteuttamaan itseäni! Muulloin olenkin sitten hoitajieni lähettyvillä tai nukkumassa jalkoihin käpertyneenä. Mutta rajana olen pitänyt, ettei koskea saa. Ainakaan ihan vielä. Paljon olen kuitenkin antanut yksityisyydestäni periksi niistä ajoista, kun tähän tilapäiskotiin saavuin, enää ei tarvitse asustaa sängyn alla. Tykkään olla mukana arjessa ja uteliaana seuraan kaikkea ympärilläni olevaa tapahtumaa.

Täällä tilapäiskodissa on myös muita kissoja, mutta en ole niin kauhean ihastunut niihin. Sama sääntö pätee näihin nelijalkaisiinkin kuten ihmisiinkin: katsoa saa, muttei koskea. Unelmani taitaakin olla, että pääsisin asustamaan ihan ainoana kissana jonkun ihanan hoivaajan luokse rauhalliseen ympäristöön. Pienet lapset ovat minulle aivan vieras rotu, jota varmasti pelkään. Ehdottomasti mieleeni olisi sellainen palvelija, joka ymmärtää ujouttani ja antaa minulle aikaa tutustua ja rohkaistua tästä vielä lisää.

Ikää minulle on kertynyt noin neljä tai viisi vuotta. Neidon iässä ei niin turhan tarkka tarvitse ollakaan. Olen siisti ja hienostunut kissaneiti, joten tarpeet teen aina nätisti laatikkoon. Pidän hyvästä ruuasta ja varsinkin ruokalevosta ruuan jälkeen. Sitä en jätä väliin mistään syystä. Turkkini on mustankiiltävä, vaikka jokin saakin ihoni välillä kutiamaan. Kutina onneksi saadaan pidettyä pois kortisonilääkkeellä, jota otan murusen muutaman kerran viikossa. Itse en kylläkään huomaa lääkettä ruokani seasta, joten se on helppo antaa.

Ystävällisin terveisin, Mandi