Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 27

La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 28

Ma 6.7. klo 17-19
Ti 7.7. Ei soittoaikaa
Ke 8.7. klo 11-12
To 9.7. Ei soittoaikaa
Pe 10.7. klo 11-12
La 11.7. Ei soittoaikaa
Su 12.7. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa

Hei! Olen Mandi. Noin kuusivuotias pieni kissaneiti. Etsin ikiomaa, rauhallista ja ymmärtävää kotia ainoana kissana.

Olen erittäin leikkisä, ja minusta saa kyllä heti kaverin, jos huiskalla vähän heilauttaa. En kuitenkaan riehu ja rymistele, vaan olen enemmän rauhallista sorttia. Yötkin rauhoitan ihan kokonaan nukkumiselle.

Nukun muuten palvelijani jalkoihin kietoutuneena, siinä tuntuu olevan paras uinailupaikka. Sohvallakin tulen ihan viereen kehräämään ja katselemaan televisiota. Vaikka tykkäänkin olla koko ajan ihan lähettyvillä, niin koskea minuun ei saa. Sen verran vielä arveluttaa ja ujostuttaa. Saatan jopa hieman kynsäistä, jos käsi tulee liian lähelle. Paljon olen kuitenkin kehittynyt tämän arkuuteni kanssa alkuajoista, jolloin asustelin sängyn alla ja liikuin vain, kun kaikki oli nukkumassa. Hitaasti hyvää tulee tuumaa hoitajanikin.

Minulla on täällä kissakaveri, mutta emme viihdy yhdessä. Sähinää ja tassujen heilumista on luvassa, jos polut sattuvat risteämään. Luulen, että koirat olisivat myös kauhistus minulle. Koska osaan olla melko temperamenttinen, kun minuun yritetään koskea, niin pienet lapset eivät myöskään kuulu leikkikaverikseni. Toivonkin siis, että löytäisin rauhallisen, ymmärtävän ja kärsivällisen hoivaajan, jolle olisin se kodin ainoa kissa.

Saatan joskus ottaa namipalan kädestä, jos tarjonta on mieltymyksieni mukainen. Muuten olen kyllä ihan kaikkiruokainen. Syö hyvin ja usein mutta linjani pysyvät solakkana. Turkkini on hieno mustankiiltävä, pesenhän sitä huolellisesti. Olen suloinen pieni kissaneiti, vaikka ilmeeni kuvastaakin usein enemmänkin Pikku Myytä.

Ystävällisin terveisin, Mandi