Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moi! Olen Nepeta, noin 6-vuotias neitonen, ja etsin kotia yhdessä parhaan kaverini Jyryn kanssa. Olemme hurmaava ja seurallinen parivaljakko.

Olemme molemmat FIV-positiivisia, mutta se ei ole näyttäytynyt elämässä mitenkään.

Olen varsinainen energiapakkaus! Leikkiminen on parasta mitä tiedän, ja kaikki kolisevat ja kilisevät lelut kannattaakin laittaa yöksi piiloon, jos haluaa nukkua hiljaisuudessa. Löydän tosin varmasti muuta rekvisiittaa leluksi, siihen ei tarvita kuin pieni pahvinpala. Lempileluni on ollut nyt jääkaapin ovessa oleva pallonmuotoinen magneetti, jonka aina kauhon alas, ja nakkaan pitkiä seiniä yön aikana. Joskus juoksentelen ympäri kämppää ihan huvikseni ja muuten vaan!

Tykkään kauheasti silittämisestä, turkin pörröttämisestä, poskien venyttelystä, harjaamisesta, pienestä painista... Osaan myös antaa hienon "nyrkkitervehdyksen" pyynnöstä. Myös vieraat saavat osallistua tähän touhuun, kunhan eivät tee kauhean äkkinäisiä liikkeitä, etten säikähdä ja kipaise karkuun. Olen siis varsin reipas neiti!

Minulla on asunnossa pari omaa lempipaikkaa. Joskus yhdessä Jyryn kanssa tutkiskelemme paikkoja tai makoilemme koiran sängyssä, mutta yleensä pidättäydyn tutussa ja turvallisessa. Muita eläimiä kuin Jyryä mieluiten väistän, mutten ole kuitenkaan pelokas. Tämän takia olisi hyvä, että saisin syödä itsekseni kaikessa rauhassa, sillä olen myös aikamoinen nautiskelija, ja nopeammat kissat vievät minulta helposti ruuat nenän edestä.

Moi, minä taas olen Jyry, noin 4-vuotias miekkonen. Olen hyvin äänekäs ja huomionhaluinen tyyppi. Ilmoitan erittäin kovaan ääneen ruoka-ajasta, ja keräämisenikin kuuluu kauas.

Tykkään maata sängyllä vieressä, ja kaikenlainen silittäminen ja hössöttäminen on minulle mieleen. Hyvin usein seuraan sinua myös vessaan, jotta saisin lisää silityksiä, ja aamulla olen ensimmäisenä makuuhuoneen ovella vastassa. Varsinaisesta leikkimisestä tosin en välitä, joskus yön pimeydessä saatan tökkiä palloa, mutta lopetan varmasti, jos joku on todistamassa tätä touhua...

Olen myös erittäin utelias ja saatkin olla tarkkana, etten yritä hilpaista ovesta ulos samalla, kun itse lähdet. Onpa minut joskus löydetty suljetusta kaapistakin, jonne olin hypännyt salaa, kun se oli hetken ollut auki.

Vieraita kohtaan olen hieman epäluuloinen, mutta jos olen omassa hyväksi todetussa ja turvallisessa oleskelupaikassa, saavat vieraatkin silittää. Tulen toimeen myös koirien kanssa, sillä tilapäiskodissani on erittäin aktiivinen ja ärsyttävä koira, joka haluaisi koko ajan olla leikkimässä. Välillä innostun painimaan koiran kanssa, mutta useimmin tyydyn katselemaan sen touhuja vierestä tai siirryn toiseen paikkaan. Tilapäiskodissani on myös chinchilloja sekä vesikilpikonna, mutta niiden touhut tai asumukset eivät minua kiinnosta.

Laatikolla käynti sujuu ongelmitta, enkä ole edes kranttu sen suhteen, mitä sinne lootan pohjalle laittaa: hiekat, puupökkelöt ja seokset ovat tähän mennessä kelvanneet. Jos vessan ovi sattuu olemaan kiinni, ja pitäisi päästä laatikolle, odotan oven takana ja katson sinua hyvin syyllistävästi, kun tulet avaamaan oven... Hutipissailusta ei ole ollut siis vaivaa kuin virtsakiven aikaan, sillä olen myös hyvin kärsivällinen.

Mistä päästäänkin aiheeseen erityisruokavalio, sillä tosiaan riesakseni ilmaantui virtsakiviä, mutta leikkauksen jälkeen sopivalla ruualla ja runsaalla juomisella tämäkin on saatu jätettyä taakse. Sijaismamma opastaa näissä asioissa mielellään. Syön myös valtavalla ruokahalulla, ja kaverinkin eväät menisivät helposti alas, joten syön eri huoneessa kuin muut kissat. Koiran ruuat olen oppinut jättämään rauhaan... Paitsi jos se erehtyy lähtemään kupiltaan kauemmas...

Osaamme siis käydä siististi hiekkalaatikolla ja eläinlääkärireissut sujuvat hyvin tutun ihmisen kanssa, vaikkemme kuljetuskopasta oikein perustakaan.

Sijaismamma kertoo mielellään meistä lisää ja antaa lisäselvityksiä, ota rohkeasti yhteyttä! :)