Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Muistatko Kirsi Kunnaksen rakastetun lastenrunon, joka kertoo hellyytensä piikkikuoren alle piilottaneesta siilistä? Minä en ole siili, vaan kissa, mutta kuten tuossa Kirsi Kunnaksen runossa, minunkin todellinen luonteeni on piilotettu piikkikuoren alle. Olisitko sinä se, joka pystyy näkemään minun hyvän, rakastavan puoleni?

Olen komea poikakissa, Agron nimeltäni. Olen syntynyt noin vuonna 2015. En aivan tarkkaan muista mitä tapahtui, mutta minut on ehkä vieroitettu emostani aivan liian aikaisin, eikä hän ehkä ehtinyt opettaa minulle kuinka kissan kuuluu käyttäytyä. Sittemmin olen yrittänyt opetella sitä itsekseni, useiden eri ihmisten ja kissojen kanssa, mutta olen monesti tullut väärinymmärretyksi.

Pelosta tässä on kysymys. Komean ulkokuoreni alla pelkään monia asioita, esimerkiksi vieraita ihmisiä ja useimpia kissoja. Kun pelkään, hyökkään. Puolustan ruokaani ja omaa elintilaani, ehkä myös asioita joita en itsekään täysin ymmärrä. Hyökkään ihmisen jalkoihin: murisen, revin, puren, raavin. Ihmiset puolestaan pelkäävät minua, koska kätken oman pelkoni aggressiivisuuteen.

Minussa on kuitenkin myös toinen, herkkä, älykäs ja rakastava puoli. Kun tutustun, rakastan Omaa Ihmistäni kovin. Voi kunpa hän vaan pitelisi minua sylissään pitkään! Hänellekin joskus kiukuttelen, mutta en usein. Pääasiassa vain rakastan. En tiedä mitään mukavampaa kuin päiväunet pehmeässä sängyssä aivan tilapäiskoti-isäntäni kyljessä kiinni. Painan pääni syvälle hänen kainaloonsa, ja toivon että saisin olla siinä aina ja aina.

Alkuaikojen aggressiivisuus on siis laantunut, ja nyt elän vain Omille Ihmisilleni. Joskus, pitkällisen hellyyssession jälkeen, saatan kohdella heitäkin kovakouraisesti – sitä kutsutaan hellyysaggressioksi. Olen myös aika päättäväinen ja fiksu tyyppi. Kun haluan jotain, tiedän miten saan sen. Jos haluan huomiota, heitän pöydältä alas puhelimet, kaukosäätimet ja vaikka tietokoneen näppäimistön. Ethän siis pidä kalliita maljakoita esillä. Jos teet tahtoni vastaisesti, vaikkapa siirrät minut alas pöydältä, näytän oman mielipiteeni, ja saatan vaikka pikkuisen räppäistä tassulla.

Etsin omistajaa, jolla on aikaisempaa kokemusta kissojen aggressiosta, ja joka ei säikähdä alkuun rajujakin hyökkäyksiäni. Etsin ehdottoman tasapainoista ja vakaata kotia, joten todennäköisesti en muuta nuorten ihmisten perheeseen, jossa elämäntilanteen muutokset ovat todennäköisiä. Valitettavasti en voi edes harkita kotia, jossa on lapsia. Muiden kissojen kanssa en osaa toimia, joten etsin kissakaveritonta kotia. Koska olen aktiivinen ja fiksu kissa, tarvitsen omistajan, joka leikittää ja aktivoi minua. Työpäivän ajan pärjään kuitenkin hyvin yksin nokkaunia ottaen. Tällä hetkellä syön viljatonta lihapitoista ruokaa, joten toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin. Verkotettu tai lasitettu parveke olisi myös toivelistallani, koska olen sellaisessa viihtynyt tiirailemassa maailman menoa täällä tilapäiskodissakin.

Agronin erityislaatuisuuden vuoksi yksi tutustumiskäynti tilapäiskodissa ei riitä, vaan niitä tarvitaan todennäköisesti useampia, jotta pystytään varmistumaan siitä, että kodintarjoajalla on riittävät valmiudet toimia Agronin kanssa. Jos kiinnostut Agronista, olethan valmis vierailemaan tilapäiskodissa Valkeakoskella toistuvasti?