Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Muistatko Kirsi Kunnaksen rakastetun lastenrunon, joka kertoo hellyytensä piikkikuoren alle piilottaneesta siilistä? Minä en ole siili, vaan kissa, mutta kuten tuossa Kirsi Kunnaksen runossa, minunkin todellinen luonteeni on piilotettu piikkikuoren alle. Olisitko sinä se, joka pystyy näkemään minun hyvän, rakastavan puoleni?

Olen komea poikakissa, Agron nimeltäni. Olen syntynyt noin vuonna 2015. En aivan tarkkaan muista mitä tapahtui, mutta minut on ehkä vieroitettu emostani aivan liian aikaisin, eikä hän ehkä ehtinyt opettaa minulle kuinka kissan kuuluu käyttäytyä. Sittemmin olen yrittänyt opetella sitä itsekseni, useiden eri ihmisten ja kissojen kanssa, mutta olen monesti tullut väärinymmärretyksi.

Kun tulin tänne tilapäiskotiin, olin aika vihainen kissa. Pelkäsin ja puolustin ruokaani, sähisin ja hyökkäilin, kiukuttelin ihmisille oikein kunnolla. Siitä on kuitenkin jo aikaa, ja jo hyvä tovi sitten olen huomannut, ettei syytä kiukkuun oikeastaan ole. Ihmiset ovat mukavia, kun ne silittävät, hellivät ja tarjoavat herkkuruokaa!

Kun tutustun, rakastan Omaa Ihmistäni kovin. Voi kunpa hän vaan pitelisi minua sylissään pitkään! Joskus harvoin vielä kiukuttelen, mutta en usein. Pääasiassa vain rakastan. En tiedä mitään mukavampaa kuin päiväunet pehmeässä sängyssä aivan tilapäiskoti-isäntäni kyljessä kiinni. Painan pääni syvälle hänen kainaloonsa, ja toivon että saisin olla siinä aina ja aina. Kun joku vaan istuu sohvalle, hakeudun heti hänen syliinsä. Vieraampikin syli käy.

Nyt elän vain Omille Ihmisilleni. Joskus, pitkällisen hellyyssession jälkeen, saatan kohdella heitäkin kovakouraisesti – sitä kutsutaan hellyysaggressioksi. Olen myös aika päättäväinen ja fiksu tyyppi. Kun haluan jotain, tiedän miten saan sen. Jos haluan huomiota, heitän pöydältä alas puhelimet, kaukosäätimet ja vaikka tietokoneen näppäimistön. Ethän siis pidä kalliita maljakoita esillä. Jos teet tahtoni vastaisesti, vaikkapa siirrät minut alas pöydältä, näytän oman mielipiteeni, ja saatan vaikka pikkuisen räppäistä tassulla.

Etsin omistajaa, jolla on aikaisempaa kokemusta kissojen aggressiosta, ja joka ei säikähdä alkuun ehkä rajujakin hyökkäyksiäni. Etsin ehdottoman tasapainoista ja vakaata kotia, joten todennäköisesti en muuta nuorten ihmisten perheeseen, jossa elämäntilanteen muutokset ovat todennäköisiä. Valitettavasti en voi edes harkita kotia, jossa on lapsia.

Muiden kissojen kanssa en oikein osaa toimia, joten etsin kissakaveritonta kotia. Koska olen aktiivinen ja fiksu kissa, tarvitsen omistajan, joka leikittää ja aktivoi minua. Työpäivän ajan pärjään kuitenkin hyvin yksin nokkaunia ottaen.

Tällä hetkellä syön viljatonta lihapitoista ruokaa, ja sen tulee jatkua uudessa kodissanikin. Verkotettu tai lasitettu parveke on myös toivelistallani, koska olen sellaisessa viihtynyt tiirailemassa maailman menoa täällä tilapäiskodissakin.

Agronin erityislaatuisuuden vuoksi yksi tutustumiskäynti tilapäiskodissa ei riitä, vaan niitä tarvitaan todennäköisesti useampia, jotta pystytään varmistumaan siitä, että kodintarjoajalla on riittävät valmiudet toimia Agronin kanssa. Jos kiinnostut Agronista, olethan valmis vierailemaan tilapäiskodissa Valkeakoskella ainakin pari kertaa?