Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Minä olen Nöpö, hellyyttävä ja virkeä sirpsakka kissaneiti, erityisen leikkisä ja seurallinen tapaus.

Naiselliseen tyyliin ikääni en kerro, mutta sen verran voin vinkata, etten mikään vanha rouva ole, mutten ihan pentukaan enää. Silti välillä leikit äityvätkin aika rajun kuuloisiksi kissakaverin kanssa. Mutta tulen kyllä toimeen toisten kissojen kanssa, vaikka tätä joskus epäiltiin juurikin tuon äänekkään leikkimistyylini vuoksi. Leikin myös ominpäin ja tykkään jahdata kaikkea, jopa ihmisen kättä, joten ei kannata houkutella siihen. Minun kanssasi varmasti pärjää parhaiten sellainen jo kissojen sielunmaisemaan tottunut ihminen.

Korostan kuitenkin, että olen kesy ja ihmiseen luottava ja välillä pusken ihmistäni todella antaumuksella. Tällöin tykkään myös silityksistä. Jos otat minut syliisi, pysyn siinä kyllä, mutta myönnettäköön, etten siitä oikein nauti. Vieressäsi tykkään toisinaan nukkua.

Minä eksyin jossain vaiheessa aiemmasta ihmisperheestäni ja olen siitä kovin surullinen. Sanoivat, että minut olisi mukamas hyljätty, mutten millään halua uskoa sitä. Miksi minut olisi hyljätty, kun olen kovin seurallinen ja ihmiseeni kiintyvä. Eihän minua voi kuin rakastaa! No silti tilanne on se, että perheeni ei kuitenkaan osannut tulla hakemaan minua löytöeläintalosta, joten nyt olen vailla sitä omaa paikkaa, missä leikkiä loppuelämäni. Uskon, että löydän varmasti uuden rakastavan kodin, missä minun erikoista, mutta siksi juuri niin ihastuttavaa luonnettani osataan arvostaa.

Aina kuullessani koiran haukuntaa alan murista. Luulenpa siis, etten tykkään yhtään niistä otuksista. Niinpä etsin kotia, missä ei olisi koiria. Sen sijaan ainakin yhden kissakaverin toivoisin saavani, jotta voin purkaa energiaani vaikkapa painimalla. Mutta sen sanon, että uusi kissaystäväni ei saisi olla yhtään alistava. Saattaisin sopeutua myös kodin ainoaksi kissaksi, jos seuraa ja leikitystä riittää paljon. Mutta tarpeen vaatiessa – jos näyttääkin siltä, että turhaudun tai ahdistun yksin – olisit valmis ottamaan sopivan kissakaverin minulle.

Olen käytellyt hiekkalaatikkoa esimerkillisesti, enkä ole myöskään vielä saanut päähäni hyppiä pöydillä tai raapia mitään kiellettyä. Ruuan suhteenkaan en ole yhtään nirso vaikka olen hampaaton. Aika-ajoin minua vaivaa kroonistunut nuha-yskä, mutta se ei ole vaarallista, eikä tarttuvaa. Saatan kuitenkin tarvita välillä lääkekuuria noihin hengitystievaivoihin.

Sanoisin, että olen aika kelpo kissa, vaikka näenkin ympärilläni usein paljon kaikkea saalistettavaa ja se näkyy välillä käytöksessäni. Tulethan tapaamaan minua, niin voin esitellä sinulle taitojani. Uskon, että tunnistan itse sen oikean ihmiseni hänen tänne saapuessa 😉