Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Minä en ollut koskaan aiemmin asunut sisätiloissa ennenkuin minut loukutettiin navetasta kiinni kolmen pentuni kanssa, ja tuotiin asumaan tänne tilapäiskotiin ns. kilttien ihmisten kanssa. Kyllä, sanon vieläkin "niin sanottujen", koska en vieläkään luota oikein ihmiseen vaan ennemmin seuraan sivusta mitä ne puuhaavat.

Kyllähän minä olen hieman ihmisiin tutustunut: ennen kuin minut sterilisoitiin kävin hormonihöyryissäni jopa puskemassa ihmistä kylkeen, mutta heti kun sain jälleen pääni selvitettyä, palasin jälleen järkevään väistä, varaudu, jähmety -käytökseeni.

Tänne huoneeseen tuli kanssani asumaan Herra Ässä, joka varmaan luulee olevansa kovemmankin luokan casanova.... siis ihmisille. Ärsyttävä myöntää, mutta on se saanut valettua myös minuun luottamusta ihmiseen. Huomaan yhtäkkiä leikkiväni itsekseni, vaikka ihminen on samassa huoneessa, ja olen myös hieman kiinnostunut, kun ihminen astuu huoneeseen ja nykyisin menenkin vastaan ovelle. Mutta kosketa en anna, yhteisleikkiä en vielä ymmärrä – se voisi tietysti onnistua paremmin, jos nämä ihmiset tajuaisivat tuoda minulle leikkeleitä runsaasti, niistä minä pidän. Pidän vieläkin kaikkea vaarallisena ja pakenen omalle paikalleni heti, kun minusta vähänkin alkaa tuntua epäilyttävältä.

Minä en siis ole mikään helppo tapaus, vaan tarvitsen ihmisen, jolla on oikeasti aikaa panostaa minuun, ja odottaa, että saan itse kasvatettua luottamukseni sinuun. Olen FIV-positiivinen, eli voin elää vain toisen FIV-positiivisen kissan kanssa tai sitten yksin. Herra Ässä on myös näillä sivuilla etsimässä kotia ja kyllä se minulle käy, että samaan kotiin täältä muuttaisimme.

Tilapäiskodin ihminen sanoo, että minun kova ulkokuoreni on alkanut rapista ja pilkahduksia lämmöstä/rakkaudesta/ystävyydestä/kumppanuudesta saattaa joskus nähdä silmistäni. Siinä voi olla hippunen totta. Ikää minulla on muuten siinä 5–8 vuoden väliltä.