Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

MJAU! Olen arviolta 5-8-vuotias valkoinen kissaherra Halti, jolla on valtavan paljon rakkautta jaettavanaan.

Olen leikkisä ja mukavuudenhaluinen kolli, ja nautin, kun pääsen sänkyyn makoilemaan ihmisten kanssa. Olen kovin seurallinen, ja tilapäiskoti-ihmisten tullessa kotiin tykkään mennä heidän luokseen rapsuteltavaksi. Illalla hakeudun mielellään sohvalle omien ihmisteni läheisyyteen. Pidän silityksistä, mutta syliin en oikein halua asettua. Etsin kotia, jossa minulla olisi 1–2 omaa ihmistä. Kodilta toivon vakaita olosuhteita sekä melko rauhallista menoa. Olen ehkä enemmän sellainen aikuisten ihmisten kissakaveri.

Kuten monet valkoiset kissat, minäkin olen kuuro. Se ei minua suuremmin haittaa, mutta omistajani tulee osata ottaa se huomioon. Säikähtelen helposti, eikä minua saa esimerkiksi lähestyä yllättäen takaapäin. En myöskään kuule omaa ääntäni, joten mau'un tarvittaessa hyvin kuuluvalla äänellä.

Pelkässä ihmisseurassa tylsistyn, ja saatan huudella ikävissäni. Haluankin kotiin, jossa minua odottaa yksi tai kaksi kivaa kissakaveria. Tykkään kovasti leikkiä muiden kissojen kanssa, mutta leikkiinkutsuni voivat olla rajuja, enkä kuule toisen maukaisuja. Näin ollen kissakaverin ei sopisi olla kovin hermostuvaa sorttia, joka suuttuu leikistäni, vaan sellainen, joka ei pelkäisi minua. Toisaalta kissakaverini eivät saisi olla pomottelevaa sorttia, eli sellaiset lempeät ja rauhalliset, mutta kuitenkin sopivasti leikkisät kissakaverit olisivat minun mieleeni!

Stressiin olen aiemmin reagoinut virtsaamisongelmilla, joten uuden kotini pitää osata tarkkailla minua niiden varalta. Tästä syystä ruokavalioni ei voi koostua ruokakaupan huonoista kissanruuista, vaan tarvitsen virtsateiden hyvinvointia tukevaa muonaa. Se ei ole vaikeaa, eikä erityisen kallista, ja tilapäiskotiemäntäni neuvoo siinä mielellään. Se on kokonaisvaltaisesti tärkeää hyvinvointini kannalta, ja sopivan ruoan ja hoidon avulla minulla ei nyt olekaan ollut minkäänlaisia virtsaamisongelmia. Mainittakoon myös, että minulle on kuulemma kertynyt hieman liikaa painoa, joten syömisiäni pitää kuulemma hieman vahtia, etten pullistu enempää.

Viihdyn verkotetulla parvekkeella erittäin hyvin katselemassa maailman menoa, se on minulle kivaa aktivointia. Odotankin, että uudessa kodissani minulla olisi mahdollisuus jatkaa tätä harrastustani joko lasitetulla tai verkotetulla parvekkeella, tai ehkä jopa ulkoilutarhassa.

Jos yhtään kiinnostuit, niin tule katsomaan minua. Olen todella hurmaava ja ihana kaveri, joka haluaisi jo omaan kotiin, jossa makoilla ja mellastaa. Onko paikkani juuri sinun luonasi?