Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa

Moi! Olen Tiamat, vuonna 2015 syntynyt pieni tyttökissa. Minut on nimetty meren ja kaaoksen jumalattaren mukaan, ja nimeni mukaisesti olenkin täynnä mysteerejä, jännitystä ja vastakohtia.

Yhtäältä jännitän uusia tilanteita, asioita, hajuja ja tuttavuuksia niin kovasti, että vallan oireilenkin stressistäni – toisaalta lähden reippaasti tuulta päin ihmisiin tutustumaan vaikka se niin jännittävää onkin. Tykkään ihmisistä, mutta ne aiheuttavat minussa Liian Suuria Tunteita! Mitä tehdä?! Usein olen ratkaissut tämän ongelman siten, että tulen ihmisen viereen ja vaikka syliinkin, nautin rapsuista ja kehrään, mutta muistutan välillä rajoistani tassunläimäyksellä, jos ihollaoloa tulee liikaa.

Jos ympäristöni stressaavuus on suurta, puran ahdistustani pissaamalla väärään paikkaan ja repimällä karvojani. Tämän vuoksi minulla on mielialalääkitys käytössä, mutta lääkityksestä huolimatta tärkeintä minulle on se, että elämäni pysyy ennalta-arvattavana ja tasaisena, ja saan nauttia omistautuvan oman ihmiseni seurasta sekä rapsutuksista. Ja herkuista! Koko valtakuntani herkuista! Olenkin ruoalle perso, ja minua on kyllä nolottavan helppo lahjoa sekä hyvitellä kaikella, mikä suuhun sopii.

Olen kasvanut isossa kissalaumassa, joten osaan kyllä käyttäytyä muiden kissojen kanssa, mutta riitapukareista ja päällepäsmäreistä olen saanut yhden elämän tarpeiksi riittämiin. Näin ollen lähtisin mielelläni joko ainoaksi kissaksi omistautuvalle, aktivoivalle ihmiselle, tai sitten kaveriksi hienotunteiselle ja rajoja ymmärtävälle lajitoverille. Koirista en taitaisi piitata. Kokemukseni pikkuihmisistä on vähäistä, mutta luulenpa että olen enemmän sellainen aikuisten ihmisten kissa.

Etsin siis ehdottoman tositarkoituksella loppuelämän kotia, sillä kodinvaihdokset aiheuttavat minussa Kaikkein Suurinta Ahdistusta. Minuun tulee siis sitoutua aivan täysillä. Se on onneksi helppoa, sillä minun kerrotaan olevan maailman paras pieni kissa.

Videoita minusta!