Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa

Moi, minä olen Jummi, pieni tyttökissa, jota epäillään kaikkien kuninkaallisten emoksi ...tai sitten ei. Tulin tänne tilapäiskotiin kahden muun kissan kanssa, joiden piti olla minun pentujani. Tuo hoitaja kuitenkin epäilee, että saattaisin olla niiden sisar, ja minähän en totuutta paljasta.

Ikäni on siis hieman epävarma, olen syntynyt aikavälillä 2015–2017, tai ehkä jopa aikaisemmin. Ensimmäiset kuukaudet täällä hoitopaikassa vietin piilossa sängyn ja sohvan alla, mutta nuo silloiset seuralaiseni saivat minut rohkaistumaan sen verran, että löhöilin oikein maireasti sohvalla ja kävin hakemassa hoitajaltamme herkkuja parin metrin päästä. Saatoinpa jopa leikkiä hieman itsekseni tarjolla olevilla leluilla.

Sitten seuralaiseni muuttivat sellaiseen paikkaan, jota hoitaja kutsui omaksi kodiksi. Minua kaverittomuus vähän masensi, mutta piristyin samantien, kun tänne tuli toinen tyttökissa. Tosin se on vähän outo ja hoitajani sanoo, että se on ollut niin kauan vain ihmisten kanssa, ettei se ihan ymmärrä minun elekieltäni, joten minä välillä murisen ja sähisen sille, ihan vaan varmuudeksi.

Me käytiin sen toisen kissan kanssa semmoisessa kamalassa paikassa, jossa vieras ihminen pisti minua ja sen jälkeen minä vain nukuin. Minulla on kuulemma siistit hampaat ja senhän minä jo tiesinkin, olen niistä ylpeä, kuten hienosta paksusta hännästänikin.

Hoitaja sanoi, että nyt me voidaan alkaa etsimään minullekin sitä omaa kotia. Olen minä vähän sitä miettinyt, että mikä se on ja voisinko minäkin sellaisen saada, vaikka olenkin kovin arka. Minuun ei sovi koskea, mutta olen aina iltaisin hoitajan mennessä sänkyyn makoillut siinä ihan vieressä hiljaa ja katsellut ikkunasta pihalle tai torkkunut, kunnes tuo hoitaja on laittanut valot pois päältä.

Minä tykkäisin ihan hirveästi muista kissoista ja tuo hoitaja arvelee, että varsinkin semmoiset lupsakat kesyt kollit olisivat minulle hyvä vaihtoehto seuraksi. Tulin nimittäin parhaiten toimeen sen toisen ns. pentuni kanssa, joka sattui olemaan kolli. Kyllä minä sitäkin joskus lätkin päähän, jos se änki lähelleni, kun en halunnut seuraa, mutta tykkäsin nukkua sen kanssa kopassa ja pestä sen korvia.

Joten hieman toiveikkaana jään odottamaan vierailijoita, jos joku kuitenkin haluaisi ottaa minut jo luonaan asuvan kissan tai kissojen kaveriksi. Ihan varmasti minä hyvien kavereiden mukana uskaltaudun lopulta elämään, kuin en olisi koskaan ihmisiä arastellutkaan.

Videolla näet minut "pentuni" kanssa ja minä olen tuo joka hoitaa pesua