Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

Miu! Näin teitä tervehdin minä, pieni Veli-poikakissa. Etsin sitoutuvaa ja rauhallista kotia, jossa olisi mukava kissakaveri, ja kärsivällisiä ja ystävällisiä ihmisiä minua hoitamassa.

Olen syntynyt vuonna 2017, eli olen tosi nuori jannu vielä. Tykkään juoksennella, leikkiä sekä seurustella omien ihmisteni kanssa. Ruoka minulle maistuu hyvin, ja hiekkalaatikkoasiat hoidan kuten siisti poika ainakin. Nameja osaan pyytää hennosti miukaisemalla. Kinkunpaloja en mitenkään voi vastustaa! Pihan tapahtumien tarkkailu verkotetulta parvekkeelta käsin kuuluu lempihuveihini, ja toivonkin että uudesta kodistanikin löytyy lasitettu parveke tai ulkoilutarha, jotta voin jatkaa tätä harrastustani. Iltaisin tykkään köllötellä sohvalla tutun ihmisen vieressä ja rentoutua ihan hänen kyljessään kiinni. Katsoppa videolta, miten nautin hyvänäpidosta! Syliin en kuitenkaan vielä uskaltaudu, hui!

Etsin kotia, jossa minulla olisi kaverina toinen kissa, sellainen oikein rauhallinen ja lunki tyyppi, joka ei hermostu mistään. Kaverin täytyy olla just oikeanlainen mulle, koska toisaalta saatan itse sortua päällepäsmäröintiin, ja joskus olen joutunut alistetuksikin. Mutta sopivan kissakaverin seurasta nautin kovin, ja pikkuinen painimatsi silloin tällöin piristää päivää! Hakeudun myös mielelläni nukkumaan kissakaverini kainaloon. Kerran olen tavannut pienen koiran: ihmettelin sitä ja alkuun pelkäsin, sitten uskaltauduin hieman sitä vilkaisemaankin. Oli se kyllä aika pelottava otus, mutta ehkä voisin harkita kissoihin tottuneen koiran kanssa elämistä, hmm...

Ihmisiä kohtaan olen pikkuisen ujo vielä. Luotan kotihoitajiini, mutta vieraita arastelen vähän. Kun kuulen vieraiden ihmisten ääniä, piiloudun ensin, mutta tulen kyllä ennen pitkää aina katsomaan, kuka residenssiini saapui. Sopivalla tuulella ollessani otan mielelläni vastaan rapsutuksia ainakin tutuilta ihmisiltä. Erityisesti hännäntyvestä kuopsuttelu tuntuu niiiiin mahtavalta! Masusta saa mielellään kanssa rapsuttaa, kun olen sillä tuulella. Joskus kuitenkin vielä mietin, että ei noihin ihmisiin ehkä voi sittenkään ihan luottaa – silloin saatan pikkuisen sähähtää. Isompia lapsia tuskin hätkähdän, mutta pikkupiipertäjien kotiin en ehkä sovi. Uudelta omistajaltani edellytän, että hän ymmärtää ujouteni ja antaa minun rohkaistua omaan tahtiini. Omistajallani tulee myös olla aikaa leikittää minua; sohvatyynyksi ei minusta ole.

Sellainen asia täytyy vielä miukaista, että vasen jalkani on leikattu ollessani vasta aika pieni poika. Olen kuntoutunut leikkauksesta aivan erinomaisesti, liikun ja riehun nyt kuten kuka tahansa normaali kissa. Polvessani on kuitenkin vielä metallipinnat, jotka voidaan joskus joutua poistamaan, jos ne alkavat vaivata minua. Siitä ei kuitenkaan nyt ole mitään merkkejä, mutta ajattelisin että sinun olisi hyvä tietää tämä. Oikeassa lonkassani eläinlääkäri totesi myös nivelrikkomuutoksia, joihin tulen väistämättä tarvitsemaan hoitoa jossain vaiheessa. Jos siis haaveilet pääseväsi omistajakseni, otathan huomioon että tulevaisuuden eläinlääkärikuluihin on varauduttava. Tilapäiskotini kertoo kattavasti lisää tästä asiasta. Miu!

Tulethan katsomaan minua tilapäiskotiini? Katson ensin ihana videoni alta!