Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Miu! Näin teitä tervehdin minä, pieni Veli-poikakissa. Etsin sitoutuvaa ja rauhallista kotia, jossa olisi kärsivällisiä ja ystävällisiä ihmisiä minua hoitamassa.

Olen syntynyt vuonna 2017, eli olen tosi nuori jannu vielä. Tykkään juoksennella, leikkiä sekä seurustella omien ihmisteni kanssa. Ruoka minulle maistuu aika hyvin, ja hiekkalaatikkoasiat hoidan kuten siisti poika ainakin. Nameja osaan pyytää hennosti miukaisemalla. Juustonpaloja en mitenkään voi vastustaa! Pihan tapahtumien tarkkailu verkotetulta parvekkeelta käsin kuuluu lempihuveihini, ja toivonkin että uudesta kodistanikin löytyy lasitettu parveke tai ulkoilutarha, jotta voin jatkaa tätä harrastustani. Iltaisin tykkään köllötellä sohvalla tutun ihmisen vieressä ja rentoutua ihan hänen kyljessään kiinni. Katsoppa videolta, miten nautin hyvänäpidosta! Syliin en kuitenkaan vielä uskaltaudu, hui!

Olen päättänyt, että muuttaisin mieluiten kotiin, jossa ei ole muita kissoja. Olen kyllä elänyt muiden kissojen kanssa, mutta en ole koskaan oikein oppinut luottamaan niihin. Olen aina joko puolustuskannalla, tai sitten päällepäsmäröin niin, että muut pelkäävät minua. Toki, jos sinulla on näyttöä siitä että kissasi on oikein tosi rauhallinen ja lunki tyyppi, joka ei hermostu mistään, niin ehkä voisin harkita yhteiseloa sellaisen kanssa... Kerran olen tavannut pienen koiran: ihmettelin sitä ja alkuun pelkäsin, sitten uskaltauduin hieman sitä vilkaisemaankin. Oli se kyllä aika pelottava otus, mutta ehkä voisin harkita kissoihin tottuneen koiran kanssa elämistä, hmm...

Ihmisiä kohtaan olen pikkuisen ujo vielä. Luotan kotihoitajiini, mutta vieraita arastelen vähän. Kun kuulen vieraiden ihmisten ääniä, piiloudun ensin, mutta tulen kyllä ennen pitkää aina katsomaan, kuka residenssiini saapui. Sopivalla tuulella ollessani otan mielelläni vastaan rapsutuksia ainakin tutuilta ihmisiltä. Erityisesti hännäntyvestä kuopsuttelu tuntuu niiiiin mahtavalta! Masusta saa mielellään kanssa rapsuttaa, kun olen sillä tuulella. Joskus kuitenkin vielä mietin, että ei noihin ihmisiin ehkä voi sittenkään ihan luottaa – silloin saatan pikkuisen sähähtää. Isompia lapsia tuskin hätkähdän, mutta pikkupiipertäjien kotiin en ehkä sovi. Uudelta omistajaltani edellytän, että hän ymmärtää ujouteni ja antaa minun rohkaistua omaan tahtiini. Omistajallani tulee myös olla aikaa leikittää minua; sohvatyynyksi ei minusta ole.

Sellainen asia täytyy vielä miukaista, että vasen jalkani on leikattu ollessani vasta aika pieni poika. Olen kuntoutunut leikkauksesta aivan erinomaisesti, liikun ja riehun nyt kuten kuka tahansa normaali kissa. Polvessani on kuitenkin vielä metallipinnat, jotka voidaan joskus joutua poistamaan, jos ne alkavat vaivata minua. Siitä ei kuitenkaan nyt ole mitään merkkejä, mutta ajattelisin että sinun olisi hyvä tietää tämä. Oikeassa lonkassani eläinlääkäri totesi myös nivelrikkomuutoksia, joihin tulen väistämättä tarvitsemaan hoitoa jossain vaiheessa. Jos siis haaveilet pääseväsi omistajakseni, otathan huomioon että tulevaisuuden eläinlääkärikuluihin on varauduttava. Tilapäiskotini kertoo kattavasti lisää tästä asiasta. Miu!

Tulethan katsomaan minua tilapäiskotiini? Katson ensin ihana videoni alta!

HUOM! Veliä koskevat yhteydenotot poikkeuksellisesti ainoastaan numeroon 045 693 8577.