Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Päivää! Mä olen Frederic Bastet eli Reetu, kulmakunnan salskein kolli, iältäni siinä 9-vuotias (s. 2009).


En ole mikään rimppakinttu, olen nimittäin ihmispolven korkuinen ja 5,65 kiloinen. Kylänraittia tallatessani on joskus pitänyt ottaa kollista mittaa ja siitä on merkkinä arpi tai kaksi. Noo, todellisuudessa olen aika lempeä luonne, tykkään saada rakkautta ja rapsutuksia ihmisiltä, jopa niiltä vähän nuoremmilta kirkasäänisiltä viipsottajilta.

Täällä tilapäiskodissa on tyttökissat asettaneet kaapin paikan, enkä viitsi niiden hermoja kiristää hölmöilyllä. Mutta en sentään ihan nurkassa kyyhötä, vaan touhuan omiani. Sovin siis oikein mukavasti laumaan, vaikka ois tietty ihan kiva, että ei olis ihan näin kipakoita mimmejä vastassa, kuin täällä on. Voisin muuttaa kodin ainoaksikin kissaksi, jos seuraa muuten piisaa, mutta sopivanluonteinen kissakaverikin siis kävisi.

Lempeästä luonteestani muuten johtaa tuo virallinen nimenikin, Frederic Bastet: melkein samanniminen ihminen eli kauan sitten Ranskassa, herra Bastiet oli tieteilijä ja ajattelija. Olen rento tuumailija itsekin ja jos oikein syvällisiä pohditaan yhdessä tuon hoitajan kanssa, niin saatan nukahtaa jalkojensa juureen. Mutta en kuitenkaan ole täysin mikään sohvaperuna, pitäähän sitä itsestään pitää huolta. Aamurutiineihini kuuluu myös hurjat huiskaleikit, yksin tai ihmisen kanssa.

Sen verran toi hoitaja käski tähän vielä mainita, että olen ennen tänne tuloani ollut ulkokissana. Opin kyllä alle viikossa hiekkalaatikon salaisuudet, mutta olen tosi tarkka sen siisteydestä: jos toi hoitaja ei muista putsata laatikkoa ennenkö menee nukkumaan, niin saatan käydä asioimassa esim. sanomalehdelle. Joku roti tässäkin on, en sentäs mihinkään huonekaluille ole käynyt asioitani tekemässä, eihän niitä kauhean helposti saa sitten edes puhtaaksi.

Joten miten ois, tuukko tapaamaan mua tänne tilapäiskotiin ja katotaan, olisko sulla mulle sopiva sohvannurkka?