Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

MIU MIU MIU! Ulpukka täällä! Olen nuori, noin pari vuotiaaksi arvioitu kuvankaunis neito. Olen myös todella aktiivinen ja fiksu kissa.

Tilapäiskotiini saapuessani olin säpsäkkä kilppari (kilpikonna-värinen), johon ei ihmisen tarvinnut koskea lähmäisillä käpälillään. Ja eipä tiennyt hoitaja mitä salakuljetin tullessani! Kyllä, kuten kuvista näkyy; kissanpentuja! Tosin nämä paljastuivat vasta muutamia viikkoja myöhemmin. Nyttemmin pienokaiseni ovat kasvaneet jo kissan näköisiksi ja he lähtivät omiin koteihinsa. Samalla sain vihdoin aikaa tuumailla omaa elämääni ja mitä siltä haluaisin. Ja keneen luottaisin.

Seuraavaksi asioita, joista en niinkään välitä: uudet ihmiset ja tilanteet, kovaääniset ihmiset ja suljetut ovet. Hoitajani yrittävät välillä pitää minua omassa tilassani, mutta turha yrittää, ovet eivät minua pidättele! Minulla on myös vaikeuksia luottaa uusiin ihmisiin ja tilanteisiin, joten mieluummin olen vierailijoiden käydessä omissa oloissani.

Hoitajani ovat kuitenkin mukavia ihmisiä, ja kun kaikki on tuttua ja turvallista, niin voin olla ihana oma itseni! Rakastan sinun jalat puhki puskemalla! Haastan sinut jo heti aamusta kahvia keittäessäsi kokeilemaan osaatko kissa-agilitya (väistellä, kun kissa pyörii jalkojen ympäri). Uuden kodin ihmisten pitää siis olla sen verran kärsivällisiä kissaihmisiä, että antavat minulle aikaa alkaa luottaa teihin.

Sitten lisää niitä kivoja asioita: leikkiminen, naapureiden vahtiminen ja raakaruoka. Olen aktiivinen metsästäjä. Ei ole vielä tullut lelua eteen, jota en olisi pystynyt tuhoamaan. Erityisesti sulkalelut herättävät metsästäjänvaistoni, ja kun leikin, ei lelun ja minun väliin saa tulla toisia kissoja. Välillä rauhoitun ikkunan ääreen seuraamaan ulkomaailman menoa. Onneksi tätä nykyä saan seurata sitä rauhassa lämpöisessä ja ruoan äärellä.

JA SE RUOKA! Syön kyllä mielelläni teollista kissanruokaa, mutta suurta herkkuani on raaka. Olisin enemmän kuin mielissäni, jos saisin raakaruokaa jatkossakin, joko teollisen rinnalla tai voin minä kokonaankin siihen siirtyä, en pistä pahakseni. Tarvitsisin myös kissakaverin. Kovin on välillä yksipuoleista tuo keskustelu ihmisten kanssa, eivätkä ne edes osaa leikkiä painimista. Eli hippastelukaveri olisi hakusessa!