Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet


Soittoajat viikolla 2

La 16.1. klo 17-19
Su 17.1. klo 10-12

Soittoajat viikolla 3

Ma 18.1. Ei soittoaikaa
Ti 19.1. klo 10-12
Ke 20.1. klo 17-19
To 21.1. Ei soittoaikaa
Pe 22.1. klo 10-12
La 23.1. Ei soittoaikaa
Su 24.1. klo 16-18

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Mjau! Me olemme Kaapo ja Pikkis! Olemme 2,5-vuotiaat sisarukset, ja etsimme yhteistä loppuelämän kotia.

Minä Kaapo pidän isoveljenä pikkusiskostani Pikkiksestä huolta. Kaapeliksikin minua on kutsuttu, koska olen piiiitkä poika. Ollaan tuon siskon kanssa synnytty 2018 kesällä.

Silloin kun pikkusisko pärjää omillaan, minä hakeudun mielelläni ihmisten paijattavaksi. Rakastan iltaisin tulla iltasadulle sänkyyn, köllähtää isäntäväen rintakehälle ja asettaa tassut molemmille harteille halaukseen. Rakastan rapsutuksia ja silityksiä, mutta vain silloin kun se minulle itselleni sopii. Aina ihmiset eivät ymmärrä, koska haluan paijauksia, ja silloin jouduin heitä ojentamaan pienellä tassun läppäisyllä. Olen kaikin puolin komea ja hurmaava kissaherra.

Pikkusiskoni Pikkis on minulle tärkeä, vaikka välillä häntä ojennankin. Pikkis eli Pikkukissa on kovin ujo, mutta silti kovin utelias. Pikkis kovasti jännittää ihmisiä, varsinkin miespuoleisia sellaisia, mikä on vähän hassua, koska Pikkiskin rakastaa rapsutuksia. Pikkis tarvitsee minua turvakseen, ja siksi etsimme yhteistä kotia. Pientä ihottumaa pikkusiskolla on nyt, mutta se voi olla vain muuton aiheuttaman stressin tai jonkin allergian aiheuttamaa eikä häiritse häntä suuresti.

Isoveljenä minä kyllä pidän muistakin kissoista sekä kaikista ihmisistä, mutta Pikkistä ne ujostuttavat. Minä puolestani haluan kaikki rapsutukset, joten näistä syystä haluamme olla perheen ainoat kissat. Pikkis ei siis oikein pidä miesihmisistä, mutta pienistä tytöistä hän pitää.

Katso video meistä: