Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu mau moi! Tässä esittäytyy Pirkanmaan mainioin kissajengi Tilos, Syros ja Leros. Ollaan sisarukset (Tilos on tyttö, Syros ja Leros poikia), ja synnyttiin kesäkuussa 2018.

Meidän mamma eleli villinä ja vapaana silloin kun se sai meidät, ja kun me oltiin muutaman kuukauden ikäisiä, ystävälliset ihmiset toi meidät turvaan sisätiloihin. Oltiin asiasta tosi ihmeissämme aluksi, mutta aika pian huomattiin, että tämähän toimii – ruoka on hyvää ja ravitsevaa, ja se tulee automaattisesti kuppiin monta kertaa päivässä!

Mä, Tilos, oon sellainen oman elämäni Peppi Pitkätossu. Oon maailman vahvin ja reippain tyttö, vaikka tämmöinen pikkuruinen oonkin. Et varmasti ole ikinä nähnyt kenenkään muun saapuvan ruokakupille yhtä nopeasti! Nappaan ruokapalan salamana, ja samalla murisen noi pojat kumoon. Ei ne mulle uskalla isotella, vaikka en mä mitään pahaa tarkoita, kunhan nyt pidän omista eduistani huolta. Mä olin alkuun tosi ujo ihmisiä kohtaan, mutta nyt annan jo silitellä sopivan hetken tullen. Ei se mua niin haittaa, ja tuntuu olevan kovin tärkeää ihmisille tuo silittelyasia.

Syros, mun velipoika, on tollainen pitkänhuiskea koipeliini, vauhdikas ja utelias tapaus sekin. Se on ruvennut nyt nukkumaan noiden tilapäiskoti-ihmisten kanssa samassa sängyssä – plääh mitä pehmoilua, sanon minä! Se haluaa aina kokeilla (läiskiä, sanoo tilapäiskotiäiti) tassulla kaikkea epäilyttävää ja uutta. Syros ei oikein silityksistä välitä, paitsi jos se sattuu olemaan jonkun rohkean kissakaverin kainalossa turvassa, tai tarjolla on niin hyvää ruokaa, ettei ehdi sellaisista silityksistä huolestua.

Leros puolestaan on aikamoisen sitkeä silloin kun se haluaa jotain, kuten vaikka herkkupalan ihmisen lautaselta – sitä ei silloin pidättele oikein mikään! Se on tosi leikkisä kaveri, ja monenlaiset lelut ja riehumishommat kiinnostaa sitä. Juoksurallit sisarusten kanssa kuuluvat tietenkin Leroksen päiväohjelmaan. Päivätorkut se ottaa mielellään peiton alla sängyssä, tai sitten sellaisessa pehmeässä kissojen tunnelissa. Leros ei vielä anna koskea, mutta muuten se on kyllä koko ajan kodin touhuissa mukana, utelias pikkutyyppi kun on.

Me kaikki kolme rakastetaan aikuisia, ystävällisiä uroskissoja, joita meillä on täällä tilapäiskodissa kavereina. Koiria tai pieniä lapsia emme ole tavanneet, emmekä ujoutemme takia kaipaa sellaisia kotiimme ollenkaan. Leros etsii yhteistä kotia jomman kumman sisarensa kanssa. Tilos ja Syros sen sijaan voivat lähteä uuteen kotiin yksinäänkin, kunhan siellä sitten on odottelemassa sopiva kissakaveri. Kodin ainoaksi kissaksi kukaan pennuista ei sovellu. Lisäksi uudelta kodilta vaaditaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä vielä jonkin verran ujoja kissanpentuja kohtaan.