Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa

Hei! Olen Kaarna-tyttö ja olen arviolta syntynyt 2014-2015 välillä. Etsin kotia, jossa saan viettää rauhallista elämää toisen rauhallisen ja rakastavan kissan kanssa.

Toivon kaverini olevan jo ihmisrakas, jotta voin ottaa mallia ja hiljalleen kehittää itseäni luottamaan ihmisiin. Täytyy myöntää, etten ole kovin ihmisrakas. Olen stressipallo ja olen oireillutkin mm. repimällä osan karvoistani etutassuista. Mielialalääkitykseni on auttanut kuitenkin huomattavasti ja karvat ovat kasvaneet takaisin. Perusluonnettani lääkitys ei ole muuttanut: piiloudun mielelläni vaatekaappiin omaan rauhaan, kosketus on ehdoton ei ja olen hyvin varuillani ihmisen kulkiessa ohitseni. Sen vuoksi toivonkin että lääkitystä jatkettaisiin vielä uudessa kodissanikin.

En näe kuitenkaan itseäni täydellisenä mahdottomuutena ihmisten kanssa. Edistystä on tapahtunut, vaikkei minusta ikinä sylikissaa tulisikaan. Saatan jopa huoneen toiselta laidalta lähestyä pahaa aavistamatonta ihmistä ja nuuhkaista. Lempipaikkojani on nukkua keskellä sänkyä tai korkealla pöydällä pedissä. Erään kerran olen jopa nukkunut ihmisen kanssa yön samassa sängyssä!

Luonteeltani olen hyvin utelias ja leikkisä, vaikkei sitä pälle päin arvaisi. Parasta leikkiä on jahdata naksuja ympäri asuntoa. Ruoka onkin tärkeä osa totuttautumista ihmisiin. Naksut vievät huomion niin täydellisesti, etten ymmärrä pelätä ihmistä silloin kun niitä heitellään, eikä nopea käden liikekään silloin pelota.

Uskon uuden kodin auttavan kesyyntymisessäni. Tällä hetkellä olen takajaloillani jo senkin vuoksi, etten oikein tule toimeen enää kämppikseni kanssa. Tämä kaveri käy välillä täysin yllättäen kimppuuni ja ajaa minut pois turvapaikoistani. Todellista kaveria kyllä kaipaan! Hellin ja pusken kissakavereitani vaikka kuinka, mutta valitettavasti en ole saanut ihan samaa rakkautta takaisin. Etsin vielä sitä oikeaa tositarkoituksella.