Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 27

La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 28

Ma 6.7. klo 17-19
Ti 7.7. Ei soittoaikaa
Ke 8.7. klo 11-12
To 9.7. Ei soittoaikaa
Pe 10.7. klo 11-12
La 11.7. Ei soittoaikaa
Su 12.7. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi kyselyitä Kaarnasta. Hei! Olen Kaarna-tyttö ja olen arviolta syntynyt 2014-2015 välillä. Etsin kotia, jossa saan viettää rauhallista elämää toisen rauhallisen ja rakastavan kissan kanssa.

Toivon kaverini olevan jo ihmisrakas, jotta voin ottaa mallia ja hiljalleen kehittää itseäni luottamaan ihmisiin. Täytyy myöntää, etten ole kovin ihmisrakas. Olen stressipallo ja olen oireillutkin mm. repimällä osan karvoistani etutassuista. Mielialalääkitykseni on auttanut kuitenkin huomattavasti ja karvat ovat kasvaneet takaisin. Perusluonnettani lääkitys ei ole muuttanut: piiloudun mielelläni vaatekaappiin omaan rauhaan, kosketus on ehdoton ei ja olen hyvin varuillani ihmisen kulkiessa ohitseni. Sen vuoksi toivonkin että lääkitystä jatkettaisiin vielä uudessa kodissanikin.

En näe kuitenkaan itseäni täydellisenä mahdottomuutena ihmisten kanssa. Edistystä on tapahtunut, vaikkei minusta ikinä sylikissaa tulisikaan. Saatan jopa huoneen toiselta laidalta lähestyä pahaa aavistamatonta ihmistä ja nuuhkaista. Lempipaikkojani on nukkua keskellä sänkyä tai korkealla pöydällä pedissä. Erään kerran olen jopa nukkunut ihmisen kanssa yön samassa sängyssä!

Luonteeltani olen hyvin utelias ja leikkisä, vaikkei sitä pälle päin arvaisi. Parasta leikkiä on jahdata naksuja ympäri asuntoa. Ruoka onkin tärkeä osa totuttautumista ihmisiin. Naksut vievät huomion niin täydellisesti, etten ymmärrä pelätä ihmistä silloin kun niitä heitellään, eikä nopea käden liikekään silloin pelota.

Uskon uuden kodin auttavan kesyyntymisessäni. Tällä hetkellä olen takajaloillani jo senkin vuoksi, etten oikein tule toimeen enää kämppikseni kanssa. Tämä kaveri käy välillä täysin yllättäen kimppuuni ja ajaa minut pois turvapaikoistani. Todellista kaveria kyllä kaipaan! Hellin ja pusken kissakavereitani vaikka kuinka, mutta valitettavasti en ole saanut ihan samaa rakkautta takaisin. Etsin vielä sitä oikeaa tositarkoituksella.