Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Koditon kissa Koditon kissa

Mihh! Mähhh… Suomeksi sanottuna siis hei! Ääntelyni on aivan uniikkia, ja ihmisten kanssa keskustelu onkin varsin mukavaa, kun heihin tutustuu ajan kanssa minulle sopivaan tahtiin. Olen parivuotias kollipoika.

Olen uusien tuttavuuksien kanssa hieman ujo, ja saatan karkuunkin juosta jos kovin epäilyttää. Tarkkailen alkuun hetken, mutta kun avaudun, rakastan ihmisiäni syvästi, ja kaipaankin sitten päivittäin läheisyyttä, leikkiä ja rapsutuksia. Herkutkin maistuvat vaikka lattialle heiteltyinä raksuina!

Erityisen ulkomuotoni vuoksi terveydestäni on pidettävä erityisen hyvää huolta, sillä ahtaiden hengitysteiden ja kyynelkanavien vuoksi silmäni ja nenäni vuotavat helposti, ja ne on tärkeää puhdistaa päivittäin (vaikka en toimenpiteestä pidäkään). En myöskään aina täysin onnistu putsaamaan naamaani ruoan jälkeen, jolloin ihmisen on autettava minua. Myös turkinhuollossa tarvitsen apua, sillä se huopaantuu herkästi, ja häntäkarvoihin jää välillä jotain ylimääräistä… Ujostelen vielä harjausta, joten täällä tilapäiskodissa sitä tehdään vähän kerrallaan ja namien avulla, jotta se on minulle mukavampaa.

Vatsani on ruoan suhteen herkkä, eli minulle tulisi antaa vain laadukasta ja herkkävatsaisille sopivaa ruokaa, jonka sisältö ei vaihtele yhtäkkiä. Esimerkkinä pidän kovasti broilerin raa´asta fileestä ja lihaisista raksuista. Myös mitoistani tulee pitää huolta, sillä lihaksia minun täytyisi vielä saada lisää, jotta pääsisin terveen mittoihin. Elämäni varrelle saattaa tulla eteen myös muita terveyspulmia.

Sitten ajattelin mainita että, rakastan leikkimistä huiskaleluilla, rapisevilla hiirillä ja kengännauhalla jota ihminen vetää perässään, maur! Korkeat raapimapuut kiipeilytasoineen ovat myös hauskoja hyppiä ja raapia. Harrastan myös kissakaverini kanssa keskenämme jahtausleikkejä, mistä ihmisetkin kuulemma saavat hupia, kun katselevat meidän vauhdikasta menoamme!

Olen siis aktiivinen ja seurallinen, joten löytyyhän uudelta kodilta aikaa antaa minulle molempia? Toivon uudesta kodista  löytyvän leikkisän ja sosiaalisen kissakaverin viettämään kanssani kissamaisia päiviä. Koirien suhteen ei ole kokemusta. En halua alle kouluikäisten perheeseen, koska arkailen äkkinäisiä ja arvaamattomia liikkeitä, sekä kovia ääniä, saatan hermostuessani myös näykkäistä.

Mähh, pirauttelemisiin!

HUOM! Sumua koskevat yhteydenotot poikkeuksellisesti ainoastaan numeroon 040 3733 001.