Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Heipsan! Me olemme Tiuhti ja Viuhti, 2010 syntynyt poikakaksikko. Olemme eläneet ikämme yhdessä, joten haluaisimme myös jatkaa yhdessä.

Minä, Viuhti, harmaa-valkoinen hurmuri, olen luonteeltani kovin utelias ja ihmisrakas. Jo heti ensimmäisenä iltana kiipesin sijaismamman syliin huristen kuin pieni dino ja siitä lähtien olen ottanut aina kaiken irti tilaisuuksista päästä syliin. Olen myös aika persoonallisen näköinen, nimittäin toinen korvani on hieman pienempi kuin toinen, ja minulla on myös toisessa takajalassa yksi varvas pienempi, mutta ne eivät menoa haittaa. Olen myös aika tarkka ruuan suhteen, eikä kaikki tahdo maistua, joka ehkä vähän näkyy pienessä rakenteessani, joten lihomisesta ei olisi haittaa.

Toisin kuin tämä kaverini Tiuhti, musta-valkoinen karvapallo. Sille maistuu ruoka todella hyvin. Tiuhti on myös luonteeltaan aika paljon ujompi, mutta luottamuksen saatuaan se vie sydämen mennessään, kuten minäkin. Ainakin sijaismammalta. Myös Tiuhti on silti todella utelias. Sekin viihtyy todella paljon sylissä tai vieressä, mutta meistä kumpikaan ei halua, että meidät otetaan syliin – haluamme siis itse päättää. Me tykkäämme nukkua sijaismamman kanssa sängyssä, usein jalkopäässä tai minä mahan päällä ja Tiuhti tyynyn tai kyljen vieressä.

Meillä täällä tilapäiskodissa on seurana nuori uroskissa ja jokin musta karvainen pallo, jota sijaismamman sanoo ilmeisesti kaniksi. Tiuhti ehkä hieman pelkää sitä, mutta minä olen kovin utelias tutustumaan siihen ja istunkin usein keittiön ovella olevan portin edessä. Tämä tilapäiskodin kissa käy joskus hieman kierroksilla ja yrittää haastaa meitäkin, mutta me emme oikein arvosta sitä, joten saatamme hieman sähähtää. Se onneksi ymmärtää sen. Sijaismamman kanssa sen sijaan tykkäämme leikkiä.

Koiria emme siedä, eikä pieniä ihmisiä olla tavattu, joten olisi kiva, jos pääsisimme viettämään eläkepäiviä yhdessä rauhalliseen ympäristöön yhden tai kahden ihmisen hellittäväksi!