Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 48

To 26.11. klo 17-19
Pe 27.11. klo 17-19
La 28.11. Ei soittoaikaa
Su 29.11. Ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 49

Ma 30.11. klo 17-19
Ti 1.12. Ei soittoaikaa
Ke 2.12. klo 10-12
To 3.12. klo 10-12
Pe 4.12. Ei soittoaikaa
La 5.12. klo 10-12
Su 6.12. Ei soittoaikaa

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

Hei vaan! Olen Panda, kaunis kilppari-rouva vailla omaa kotia. Olen syntynyt arviolta 2014.

Rauhaa ja rakkautta, sitä minä tarvitsen, ja palkitsen sen lumoavalla katseellani. Olen utelias ja vähän herkuttelija-luonne, en kuitenkaan herkuttele liikaa, linjani ovat siis kunnossa.

Olen niin kaunis väritykseltäni, että minua voisi tuijotella tuntitolkulla! Tuon elämään paljon yllätyksiä ja iloa omalla erikoisella persoonallani. En ole sylikissa, mutta minä olen The Kissa! Miten minua voisi olla vastustamatta? Minua on nyt saanut silitellä: kun varovasti aloittaa, niin rauhoitun nauttimaan huomiosta. Uskallan myös "parkkeerata" pöydälle kerjäämään rapsutuksia, ja aivan kuin nauraisin saadessani niitä! Leikin itsekseni välillä, jos löydän jonkun hauskan lelun.

Terveydestä pari huomiota. Olen FIV-positiivinen, siitä ei ole seurannut mitään, mutta minua on toki hyvä tarkkailla, ja puuttua muutoksiin käytöksessäni herkemmin. Toinen silmäni on sokea, sitä olisi hyvä vuosittain seurata silmiin erikoistuneella tohtorilla. Kävin tarkistuksessa 6/20, ja kaikki oli ennallaan viime vuoteen nähden. Silmästä johtuen minua ei saisi lähestyä edestä päin nopeasti, tai säikähdän ja säntään karkuun. En pidä matkustelusta, reissut eläinlääkäriin pelottavat minua, joten kaikkiin toimenpiteisiin minut on eläinlääkärissä rauhoitettu.

Uudelta kodilta toivon siis ymmärrystä ja aikaa, omaa tilaa. Ja toki FIV+ -kissakaverin! Jos sellaista ei ennestään löydy, niin täällä samassa tilapäiskodissa asuu Vilias, jonka kanssa tullaan hienosti toimeen. Minä tulen myös toimeen tämän perheen koiran kanssa.

Soitelkaa, kyselkää, miettikää! Mä oon ihan omanlainen ihana persoonani ❤️