Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissaKoditon kissa

Snuva tässä mau! Etsin kotia, jossa olisi rauhallinen, ehkä vanhempi kissa seurana.

Ihmiset ovat vielä kovin jännittäviä, mutta kehityn kaiken aikaa, onneksi täällä hoitopaikassa on ymmärtäväisiä ja rauhallisia ihmisiä. Lue siis lisää, jos haluaisit minun valloittavan sydämesi!

Nyt täytyy kyllä myöntää, että jännittää... Olen kotoisin ulkokissapopulaatiosta, joten elämäni alku on ollut mutkikas ja vaarallinen. Tästä syystä luottamukseni ihmisiin on vielä kehitteilä. Olen kuitenkin edistynyt tässä parin vuoden aikana ihan hurjan paljon, joten kehittymistä on luvassa vastedeskin. Luotan kissakaverini Selvan malliin, ja esimerkiksi ruokakupilla olen uskaltautunut lähemmäksi ruokakuppia ja ihmistä, kun Selva on näyttänyt rauhalliselta ihmisen häntä silitellessä.

Kuljeskelen ihmisten parissa sopivalla etäisyydellä, ja tulen aina ruoka-aikana paikalle odottamaan tarjoilua. Minun lempiasioitani ovat suojaiset piilopaikat ja lihaisa, laadukas ruoka. Pidän erityisesti raakalihapullista, joten minulle voisi hyvin sopia täysipainoinen raakaruokailu, sehän olisi myös terveellisintä kissalle, mau. Tirppatöllö ikkunasta katsottuna lukeutuu myös hupeihini, mau.

Olen jakanut sovussa yhteiset tilat kissakämppiksen kanssa – sovussa kun on parempi olla kuin nokat vastakkain. Omaan myös rauhallisen luonteen – pidän omasta tilasta ja rauhallisesta elämästä. Uudessa kodissanikin pitäisin samanmoisesta tyylistä. Ymmärräthän myös antaa aikaa ja lukea kissamaista kieltäni oikein, niin uskoisin yhteiselomme sujuvan mallikkaasti. Lähden mielelläni sellaiseen kotiin, jossa kaivattaisiin seuralaista toiselle rauhalliselle ja kissasosiaaliselle kissalle. Uusi kaveri voisi olla ehkä jo jonkin verran elämää nähnyt, villeimmät rallinsa juoksenut vakaa ja turvallinen kattikaveri.

Pienistä lapsista ja koirista ei ole kokemusta, joten toivon pääseväni vain kissakotiin. Rimpautathan adoptiopuhelimeen, niin saatat pian päästä katsomaan minua!

Katso vielä videoni: