Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissaKoditon kissa

Miau! Olen pikkuinen Lyyti-neito: suuri persoona pienessä mustassa paketissa.

Elämäni alku on ollut rankka. Kun tulin PESUlle, olin vain kolmen viikon ikäinen pieni orpo-pentu, onneksi ehdin päästä pois ulkoa juuri ennen kovia pakkasia. Tämä on varmaan vaikuttanut siihen, että jäin pienikokoiseksi. Olen nyt 2,5-vuotias tytteli. En vielä osaa täysin luottaa ihmisiin, ja olen epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan, mutta kärsivällisyydellä ja ruoalla kanssani pääsee pitkälle. Sylikissaksi minusta ei silti taida olla; välillä kyllä annan silittää, mutta varsinkin vieraita ihmisiä kartan.

Vaikka olen pienikokoinen musta kissa, olen persoonaltani suuri. Minulta löytyy temperamenttia vaikka muille jakaa. Jos tilapäiskodissani asuva 7-kiloinen jättikolli alkaa isottelemaan, näytän kaapin paikan hyvin nopeasti. Kurin pitämiseni takia tilapäiskodin ihmiset ovat antaneet minulle lisänimen ”kuningatar”.

Etsin mukavaa ja rauhallista loppuelämän kotia, missä saisin viettää loppuelämäni lämpöisellä sohvalla köllöttäen ja syöden herkkuja. Uudessa kodissani saisi olla myös kissakaveri, kunhan kaveri ei kiusaa, eikä yritä pomottaa minua. Toivoisin samanikäistä leikkikaveria, sillä olen vielä nuori ja leikkisä kissa. Tykkään erilaisista huiskista ja palloista sekä jahdata veljiäni juoksuleikeissä. Koirista ja pienistä lapsista en kuitenkaan välitä.

Tulethan katsomaan minua, tilapäiskotini kertoo mielellään lisää.