Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Terve! Me ollaan korttelin suloisimmat sisarukset Ashu ja Sinna (eli Jiya), vaikka meillä ehkä onkin vuosi ikäeroa.

Ashu-poju on reilun vuoden ja Sinna-tyttönen on siis kaksi, vaikka Sinna onkin paljon pienempi kooltaan. Jos meidän luonteita pitäis verrata Harry Potteriin, niin Ashu ois Rohkelikko ja Sinna ois selkeesti Korpinkynsi. Ashu rakastui ensimmäisenä rapsutuksiin ja ei oo moksiskaan siitä, että hoitajamme nostaa syliin. Sinna taas on nokkela neiti, ja sen lempileikkejä onkin höyhenlelujen noutaminen, mieluiten vaikka raapimispuusta. Yksinkin Sinna jaksaa leikkiä semmoisella ovenkarmista roikkuvalla lelulla, kiskoo aina niin pitkälle, kuin pääsee, päästää irti ja juoksee lentävän lelun perässä.

Me molemmat mennään aamusin moikkaamaan hoitajaa sänkyyn, painiskellaan vessassa jalkojen juuressa ja lurkimme verhon takana, kun tuo ihminen käy seisomassa sateessa (?), kummallinen tyyppi.

Ashu kuitenkin aina välillä innostuu rapsutuksista niin, että alkaa vähän pureksimaan sormia ja kuopsuttelemaan takajaloillaan. Varsinkin aamulla ennen ruokaa tuntuu olevan joku nälkäkiukku päällä tai jotain. Sen takia toi hoitaja on tuumannut, että ei varmaan sovita ihan pienimpien ihmisten seuraksi, ettei sit satu mitään.

Hoitaja vähän epäilee, että sen pitäis heilua sen kamalan äänekkään tankin kanssa useammin, kuin mitä se on aiemmin tehnyt, kun meistä kuulemma lähtee älyttömästi muka karvaa. Pöh. Ihan sopivasti kuorrutetaan huonekaluja pehmeämmiksi.

Meillä on pari huomioitavaa terveysseikkaa. Ensinnäkin meillä on ollut vähän nuhaisuutta koko tän ajan, kun me ollaan oltu täällä hoitopaikassa. Sit meillä on semmonen juttu, että meidän mahat on vähän herkkiä, varsinkin Sinnalla. Ollaan täällä hoitopaikassa saatu syödä lihapitoisempia viljattomia ruokia, ja sen takia meillä ei oo enää ollu vatsat sekaisin. Ois siis kiva, että meidän tulevassakin kodissa otettais tollanen juttu huomioon. Lisäksi Sinnalla todettiin eläinlääkärissä, että siltä pitää poistaa kaks hammasta, on kuulemma sellaisia syöpymiä siellä. Ne hampaat poistetaan kuulemma kyllä sitten meidän täälläkin ollessa, jos me ei päästä uuteen kotiin ennen sovittua ajankohtaa. Toi hoitaja kehtaa vielä sanoa, että Sinnan painolle pitäis kuulemma tehdä jotain, eli ois kiva, jos meidän tulevassa kodissa ois hyviä leikittäjiä, houkutella ei tarvi. Kattois vaan peiliin.

Mutta siis jos sä oot aina haaveillut kahdesta kainalokatista, niin ota yhteyttä noihin yhdistyksen tyyppeihin, me oltas niinku ihan valmiita jo muuttamaan omaan kotiin!