Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Myös kaikki pennut pyritään leikkauttamaan ennen luovuttamista; jos näin ei ole, uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan PESUn määräämässä paikassa määräaikana ja PESU kustantaa toimenpiteen. PESU luovuttaa pennut vähintään 14 viikon ikäisinä. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moro! Me ollaan kissasisarukset Ashu & Sinna (joo tossa otsikossa lukee, että Jiya, sitä käytetään vaan paperilla), ja yhdessä me ollaan, kuin kaks marjaa; lakka ja puolukka.

Ashu on syntynyt joskus 2018 ja se on poika, ja Sinna on vähän vanhempi, eli 2017 syntynyt tyttö. Ashu on kookas hoikkeliini ja sillä on komea pitkä häntä. Sinna on pieni pullukka ja sillä on söpö patukka häntänä. Ashun lempipuuhaa on loikoilla hoitajan sylissä ja välillä vähän kiehnätä, Sinna rakastaa leikkimistä varsinkin sellaisilla höyhenhuiskilla; sitä pitää nakata johonkin korkealle, sohvalle tai raapimapuuhun, josta Sinna noutaa sitten saaliinsa.

On meissä yhteisiäkin asioita, me ollaan ihan oikeasti samasta laumasta ja todennäkösesti samoista vanhemmistakin, vaikka meillä onkin vuosi ikäeroa. Me rakastetaan rapsutuksia niiiiiiin paljon! Ashu tosiaan tykkää sylittelystä ja pussailusta ja kaikesta, sen voi vääntää vaikka solmuun. Sinna puolestaan tulee yleensä aamulla, joskus myös illalla, sänkyyn hoitajan tyynyn viereen ja vääntää itsensä solmuun onnesta, kun saa rapsutuksia.

Meiltä molemmilta on pitänyt poistaa hampaita. Sinnalla on vielä monta heiluvaa hammasta ja Ashulla taipumusta ientulehdukseen (tullessa sillä oli kalikiin viittaavia oireita). Ashun mielestä semmoisen hammasharjan puresekeleminen on superkivaa, mikä on hoitajan mielestä aika kätevää hampaidenpesun opettelemisen kannalta.

Sit meillä on ollu herkät vatsat, viljasokeriherkuista meillä menee vatsat sekaisin. Ei meille silti tartte kaupan kalleinta sapuskaa syöttää, hoitajalta voi kysellä meidän ruokavaliosta lisää. Sinna ei syö raksuja niitten heiluvien hampaiden takia, Ashu söis vaikka kahden edestä.

Ashulle vois tulla painoa lisää ja Sinna puolestaan vois vaikka hoikistua, runsas leikittäminen auttaa asiaa varmasti, Sinnaa itseään ei tarvi kahdesti houkutella, se ryöstää vaikka muiden lelut, jos sen kanssa ei leikitä.

Mitä meidän toiveisiin kodin suhteen tulee, niin pienet lapset ei ehkä sovi meidän kanssa yhteen, varsinkin kun Ashu ei ihan aina muista, että sillä on terävät kynnet, joista toi hoitaja ei tykkää. Koirista meillä ei oo kokemusta. Kärsivällisen tutustuttamisen myötä me ollaan ihan kivasti tultu toimeen uusien kissojen kanssa, joten ei haittaa, vaikka siellä uudessa kodissa olisi muita kissoja.

Jos susta tuntuu, että sulla ois paikka meille, niin ota yhteyttä noihin Pesun tyyppeihin, me oltais jo niin valmiita omaan kotiin!

Katso videomme!