Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 27

La 4.7. klo 11-13
Su 5.7. ei soittoaikaa

Soittoajat viikolla 28

Ma 6.7. klo 17-19
Ti 7.7. Ei soittoaikaa
Ke 8.7. klo 11-12
To 9.7. Ei soittoaikaa
Pe 10.7. klo 11-12
La 11.7. Ei soittoaikaa
Su 12.7. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

VARATTU. Moro! Me ollaan kissasisarukset Ashu & Sinna (joo tossa otsikossa lukee, että Jiya, sitä käytetään vaan paperilla), ja yhdessä me ollaan, kuin kaks marjaa; lakka ja puolukka.

Ashu on syntynyt joskus 2018 ja se on poika, ja Sinna on vähän vanhempi, eli 2017 syntynyt tyttö. Ashu on kookas hoikkeliini ja sillä on komea pitkä häntä. Sinna on pieni pullukka ja sillä on söpö patukka häntänä. Ashun lempipuuhaa on loikoilla hoitajan sylissä ja välillä vähän kiehnätä, Sinna rakastaa leikkimistä varsinkin sellaisilla höyhenhuiskilla; sitä pitää nakata johonkin korkealle, sohvalle tai raapimapuuhun, josta Sinna noutaa sitten saaliinsa.

On meissä yhteisiäkin asioita, me ollaan ihan oikeasti samasta laumasta ja todennäkösesti samoista vanhemmistakin, vaikka meillä onkin vuosi ikäeroa. Me rakastetaan rapsutuksia niiiiiiin paljon! Ashu tosiaan tykkää sylittelystä ja pussailusta ja kaikesta, sen voi vääntää vaikka solmuun. Sinna puolestaan tulee yleensä aamulla, joskus myös illalla, sänkyyn hoitajan tyynyn viereen ja vääntää itsensä solmuun onnesta, kun saa rapsutuksia.

Meiltä molemmilta on pitänyt poistaa hampaita. Sinnalla on vielä monta heiluvaa hammasta ja Ashulla taipumusta ientulehdukseen (tullessa sillä oli kalikiin viittaavia oireita). Ashun mielestä semmoisen hammasharjan puresekeleminen on superkivaa, mikä on hoitajan mielestä aika kätevää hampaidenpesun opettelemisen kannalta.

Sit meillä on ollu herkät vatsat, viljasokeriherkuista meillä menee vatsat sekaisin. Ei meille silti tartte kaupan kalleinta sapuskaa syöttää, hoitajalta voi kysellä meidän ruokavaliosta lisää. Sinna ei syö raksuja niitten heiluvien hampaiden takia, Ashu söis vaikka kahden edestä.

Ashulle vois tulla painoa lisää ja Sinna puolestaan vois vaikka hoikistua, runsas leikittäminen auttaa asiaa varmasti, Sinnaa itseään ei tarvi kahdesti houkutella, se ryöstää vaikka muiden lelut, jos sen kanssa ei leikitä.

Mitä meidän toiveisiin kodin suhteen tulee, niin pienet lapset ei ehkä sovi meidän kanssa yhteen, varsinkin kun Ashu ei ihan aina muista, että sillä on terävät kynnet, joista toi hoitaja ei tykkää. Koirista meillä ei oo kokemusta. Kärsivällisen tutustuttamisen myötä me ollaan ihan kivasti tultu toimeen uusien kissojen kanssa, joten ei haittaa, vaikka siellä uudessa kodissa olisi muita kissoja.

Jos susta tuntuu, että sulla ois paikka meille, niin ota yhteyttä noihin Pesun tyyppeihin, me oltais jo niin valmiita omaan kotiin!

Katso videomme!