Kissat

Interested in adopting a cat? See information in English below

 

Ajankohtaista: Kissojen adoptiotoimintaa jatketaan viikolla 14 erityisin varotoimin

Koronatilanne jatkuu vaikeana Pirkanmaalla ja monilla muilla alueilla Suomessa. Noudatamme erityistä varovaisuutta kissojen adoptiotoiminnassa!

Koska toisilleen vieraiden ihmisten kohtuullisen pitkäkestoisia tapaamisia sisätiloissa (joita kissojen tutustumiskäynnit lähes poikkeuksetta ovat) voidaan pitää jossain määrin riskialttiina tilanteina koronaviruksen leviämisen suhteen, pyydämme kissojen adoptoinnista kiinnostuneita harkitsemaan vielä toisenkin kerran, onko oikea ajankohta kissan adoptiolle juuri nyt, vai voisiko sitä lykätä turvallisempaan ajankohtaan.

Edellytämme vastuullista käytöstä sekä kissoihin tutustujilta että tilapäiskodeiltamme: Tutustumiskäyntejä ei saa missään tapauksessa toteuttaa, jos kellään tapaamiseen osallistujalla on mitä tahansa tarttuvan taudin oireita, tai epäilys tai tieto altistumisesta koronavirustartunnalle. Vierailijoilta edellytämme kasvomaskin käyttöä, ja kaikilta tapaamiseen osallistuvilta hyvää käsihygieniaa ja turvavälin pitoa.

Tällä hetkellä emme valitettavasti voi vastaanottaa vierailijoita Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai Varsinais-Suomesta!


Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Soittoajat viikko 14

Su 11.4. klo 17-19

Soittoajat viikko 15

Ke 14.4. klo 10-12
To 15.4. klo 17-19
La 17.4. klo 10-12


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available at +358 45 657 2148, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Olemme suloiset siskokset, Miska ja Floyd. Olemme syntyneet vuonna 2016.

Etsimme yhteistä tasaisen arjen kotia, josta voisi löytyä ennestään kissakaveri, mutta ei mielellään koiraa. Voisimme myös jakaa kodin sellaisten lasten kanssa, jotka ymmärtävät antaa meille omaa rauhaa ja tilaa.

Kumpi meistä sitten on kumpi? Miska on lyhytkarvainen, jonka värityksessä on enemmän valkoista, ja Floyd omaa pitkän turkin ja upean huiskahännän. Olemme aika samanlaisia luonteiltamme, mutta jos kysytään, kumpi on hallitsevampi, se on ehdottomasti Miska.

Me olemme molemmat ihanan eläväisiä neitoja, ja tykätään olla puuhissa mukana. Pyrimme kehittämään ihmisen huomiokykyä ja ketteryyttä kiehnäämällä sen jaloissa ja ilmestymällä sen kulkureitille pyörimään. Eihän ihmisellä voi ikinä olla niin kiire, ettei se ehdi kumartua meitä rapsuttamaan? Me viihdytämme ihmistä myös iloisella juttelulla ja kujerruksella. Erityisen puheliaita olemme ruokatarjoilua odottaessamme. Meidän kupit täyttyvät aamuin illoin viljattomasta, laadukkaasta märkäruuasta, mitä mutustamme hyvällä ruokahalulla. Myönnettäköön, että Miska on meistä kahdesta ahneempi ja ensimmäisenä herkkujen ääressä. Meillä on käytössä myös pari aktivointilelua, joista saamme silloin tällöin syödä raksuja, ja se onkin kivaa puuhaa – katso videolta!

Me nautimme kovasti rapsutuksista ja silityksistä, emmekä säästele kehruukoneitamme. Syliin ottaminen ei ole meille mieluista, vaan kiemurtelemme kiireesti pois. Emme yritä kynsiä, emmekä lähde karkuun; meistä ei vain ole sukeutunut sylikissoja tähän mennessä. Ihminen on vähän harjannut meitä molempia, ja se kyllä sopii meille. Floyd pitää itsekin oman turkkinsa siistinä, eikä välttämättä harjausta tarvitse. Miska joskus auttelee siskoaan pitkän turkin pesussa, ja silloin on söpöys valloillaan molempien huristessa tyytyväisinä lähekkäin.

Yhteinen leikkihetki ihmisen kanssa on varmasti päivän kohokohtia. Kyytiä saavat erilaiset onkilelut, joita saalistaessaan Miska innostuu hurjiin hyppyihin ja loikkiin. Salaperäinen laserpiste saa meihin vauhtia ja vipinää. Usein iltaisin riehaannumme leikkimään hippaa ja spurttailemaan huoneiden välillä painimatsejakaan unohtamatta.

Jännitämme aluksi vieraita ihmisiä, mutta esimerkiksi tilapäiskotiin tultuamme olimme jo päivän parin kuluttua ihmisen jaloissa pörräämässä. Edellisessä koirallisessa kodissa Miskalla oli sopeutumisvaikeuksia ja haasteita vessa-asioinnin kanssa, mutta tilapäiskodissa sellaisesta ei ole ollut mitään viitteitä. Eläinlääkärissä meiltä poistettiin hammaskivet, mutta muuten meillä ei havaittu vaivoja. Olemme siis valmiita uusiin valloituksiin. Oletko sinä valmis tarjoamaan meille rakastavan ja sitoutuneen loppuelämän kodin?

Esittelyvideomme: https://youtu.be/JI-s9ch3qGI