Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 140 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 240 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 39

Ti 22.9. Ei soittoaikaa 
Ke 23.9. klo 17-19
To 24.9. klo 10-12
Pe 25.9. Ei soittoaikaa 
La 26.9. klo 10-12
Su 27.9. klo 11-13

Soittoajat viikolla 40

Ma 28.9. Ei soittoaikaa
Ti 29.9. klo 10-12
Ke 30.9. klo 10-12
To 1.10. Ei soittoaikaa
Pe 2.10. klo 17-19
La 3.10. Ei soittoaikaa
Su 4.10. klo 17-19

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mrriu! Tässä kujertaa vuoden vanha neiti Pallas, hauska tutustua, sekä veljeni Ceres, valmiina uusiin seikkailuihin! Saatan olla kooltani pieni, mutta minussa asuu suuri persoona.

Tulen rohkeana tyttönä ihmisen luokse, ja lähden tutkimaan vieraitakin paikkoja pelottomasti. Olen myös erinomainen kiipeilemään! Ceres vähän ujompana poikana seuraa sitten läheltä perässäni. Olemme eläneet yhdessä pennusta asti ja etsimme mieluiten yhteistä kotia.

Synnyimme siis kesällä 2019, eli olemme vielä ihan nuoria kissoja. Saimme kerran jo kodinkin, mutta meistä riippumattomista syistä palauduimme elokuun alussa PESUlle.

Nuoria ja reippaita kun olemme, päiviin meidän kanssa saattaa kuulua kaikenlaista juoksentelua ja jäynää, tai ehkä paremminkin öihin – päivällä sen sijaan voi ottaa pikku nokoset tai kolmet. Ceres on myös aiheuttanut tilapäiskodissa harmaita hiuksia nakertelemalla johtoja ja huonekasveja – hömelö ihminen ei ole hokannut, että jos meille ei järjestä tekemistä, niin sitä kyllä keksitään itse! Hakusessa on siis koti, jossa olisi aikaa leikittää ja löytyisi paljon aktiviteettia.

Meillä ei ole kokemusta muista eläimistä tai lapsista, mutta tähän mennessä ei ole mikään pelottanut joten lajista riippumatta, kunhan kaverit eivät kiusaa, tulemme todennäköisesti juttuun.

Terveyspuolesta sen verran, että meillä molemmilla on todettu herpesvirustartunta. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään lääkitystä tai oireita, mutta tulevan kodin tulisi aina tarkkailla meitä niiden varalta, eli ottaa kissan herpeksen oireista ja hoidosta selvää etukäteen. Kodin muiden kissojen täytyy olla roketettuja.