Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Purrnau! Me ollaan 2018 syntynyt erottamaton kissakaksikko Kaislakerttu ja Urholiini, ja etsitään yhteistä loppuelämän palvelusväkeä.

Meistä komea mustavalkoinen on Urholiini: maailman herttaisin ja läheisyydenkipein uroskissa. Jos en ole kerjäämässä rapsutuksia, niin vähintään nukun vieressä sohvalla tai sängyssä. Vieraat toivotan tervetulleiksi hyvien tapojen mukaisesti heti ovella. Kaikessa pitää olla aina mukana auttamassa – tai ainakin yritys siihen on kova. Uudet huonekalut, kuten sohva koeajan heti kynsillä, vaikka hyvin tiedän minne saa sapeleitaan teroittaa ja minne ei. Testailen tilapäiskoti-ihmisten rajoja jonkin verran, mutta ymmärrän kuitenkin onneksi nopeasti sallitut ja ei sallitut puuhat.

Olen hyvin äänekäs kissa, keskustelen maukumalla jatkuvasti. Yöllisiä rallikisoja saa seurata lähestulkoon joka yö, nuorella miehellä riittää energiaa. Lempileluni ovat pompuloita, ja niillä jaksankin leikkiä kuinka pitkään tahansa. Onkileluista en niinkään perusta, ja katselen hölmistyneenä vierestä, kun Kaislakerttu höykyttää höyhenpalluraa narun päässä. Kissaksi olen kuulemma hieman kömpelö, saatan innostuessani tipahtaa jopa sohvalta tai törmätä seinään. Hupsu ja kultainen Urholiini tarvitsee aktiivisen ja huumorintajuisen kodin, jossa vietetään runsaasti aikaa kissojen kanssa.

Kaislakerttu (harmaavalkoinen) – kuin yö ja päivä Urholiinin kanssa. Olen pieni, mutta pippurinen tyttönen, oman tieni kulkija, ja viihdyn mielelläni omissa oloissani. En juurikaan anna kosketuskontaktia, mutta olen päivittäisissä askareissa tiiviisti mukana tutkailemalla toimintaa vähän etäämmältä, yleensä vartiopaikaltani keittiön ikkunan edestä.

Olen varsin peloton, jopa imurin hyökätessä pistän hanttiin ja puolustan pölypalloja viimeiseen asti. Tilapäiskodin koira jos alkaa ärsyttää liikaa omalla kouhotuksellaan, osan napakasti muistuttaa omista rajoistani. Urholiinikin on saanut osakseen tätä muistuttelua aina silloin tällöin häiritessään kauneusuniani. Monet kukkaruukut ovat kokeneet karmean kohtalon tiputellessani niitä lattialle pelkkää pientä ilkikurisuuttani. Kuitenkin yön saapuessa tämä soturikissa käpertyy emäntänsä sänkyyn Urholiinin viereen.

Olenkin älykäs kissa, jolla on niin sanotusti pilkettä silmäkulmassaan. Tylsistyttyäni keksin itselleni tekemistä nopeasti. Ikävystyttävää hetkeä ei minun kanssa tule, ja aina saa olla ihmettelemässä mitä uutta olen taas keksinyt puuhailla. Tarvitsen kuulemma hyvähermoisen kodin, joka antaa minulle vaatimani oman tilan ja rauhan ja toisaalta paljon aktiviteettia.

Meille on tilapäiskodissa syötetty viljatonta ja lihapitoista ruokaa mahavaivojen takia, ja toiveena olisi, että tätä käytäntöä noudatetaan loppuelämän kodissakin. Kummallakin on ollut flunssaoireina välillä silmien vuotamista ja aivastelua: oireet vähenivät huomattavasti lääkekuurin ansiosta. Jos kotona on muita kissoja, niillä on oltava siksi täysi rokotesuoja. Varsinkin Urholiinilla on tärkeää pitää myös silmällä hampaiden kuntoa. Urholiinilta on poistettu kuusi hammasta, mutta viimeisimmän syyskuussa 2019 tehdyn hammaskivenpoiston ja tutkimuksen mukaan hammaskalustot kuitenkin ovat kummallakin nyt hyvässä kunnossa.