Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5 kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5 kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen. Yhden kissan luovutusmaksu on 140 € ja kahden 240 € yhteensä. Kissat majailevat tilapäiskodeissa Pirkanmaalla, pääasiassa Tampereella, osa Tampereen ympäristökunnissa.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse numerossa 045 657 2148 (ei tekstiviestejä, vastaajaviestejä tai sähköposteja)! Soittaa voi päivällä ja illalla, arkena (lukuunottamatta perjantaita) ja viikonloppuna. Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen – vastaamme heti, kun pystymme.

Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Tarkista yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Vapaa: Opri. Varattu: Grigo, Tierra ja Vassa. Grrrr-njau! Omaa ihmistä ja kotia loppuelämäksi etsii hunnilauman puolikas: olemme kesä-heinakuussa 2019 syntynyt pentue.

Ehdimme viettää 6–7 ensimmäistä viikkoamme villikissoina osana suurta populaatiota. Jokseenkin villejä olemme vieläkin, mutta se on kuulemma vähän eri asia. Grigo ja Opri olemme kollipoikia; Tiera ja Vassa tyttöjä.

Kukaan meistä ei halua muuttaa ainoaksi kissaksi! Että jos sinulta ei löydy ennestään sopivaa nuorehkoa kissakaveria, niin valitse kaksi meistä, tai joku uusi tuttavuus muista PESUn kotia etsivistä kissoista. Emme ole tavanneet koiria ja ihan pienten lasten kiljahdukset ovat varmasti vielä vähän liian jänniä.

Minä, Grigo, olen urhea, rohkea, vakaa – pennuksi kuulemma varsin rauhallinen luonne. Silloin tällöin annan ihmisen silitellä hienoa tiikeriturkkiani, vaikka onhan se vähän ällöä. Olen kaikkien kaveri ja tosiaan rohkea ja urhea. Nimeni tarkoittaa tarkkailijaa tai valvojaa ja sellainen todella olen. Ensimmäisistä päivistä lähtien olen täällä tilapäiskodissa tarkkaillut tapahtumia, tuuminut hetken ja tullut sitten ensimmäisenä pennuista mukaan tekemisiin. Tulen hienosti toimeen kaikkien samassa tilapäiskodissa asuvien kissojen kanssa, joten kuka tahansa ”sisaruksistani” sopisi mainiosti seurakseni.

Opri on minua vähän pienempi ja hieman ujompi raitapaitainen kollipoika. Leikkiin innostuessaan Opri on todellinen villipeto. Se on luonteeltaan vilkas ja jotenkin aina touhutessaan hyväntuulinen, nimensä mukaisesti itse iloisuus. Oprin elämän alku on ollut hankala: ihmisen luo tullessaan oli aliravittu, pieni ja todella pelokas. Nyttemmin velipoika on kasvanut solakaksi koipieläimeksi, jolla riittää energiaa villeihin leikkeihin. Leikkiessään Opri tulee myös ihmisen lähelle, kiipeää syliinkin ja antaa varovasti harhautettuna silittää. Oprikin haluaa kissaseuraa, mutta ei mitään kovaa päällepäsmäriä. Oprin oman tai omien ihmisten tulisi olla sellaisia, jotka osaavat antaa sille tilaa ja aikaa tutustua rauhassa ja opetella luottamaan teihin.

Tiera on pikkuinen tyttökissa, joka rohkaistuu päivä päivältä enemmän. Sillä on pitkät valkoiset sukat ja hurmaava luonne. Tiera on utelias ja kovin kiinnostunut ihmisestä, vaikka moni asia vielä jännittää. Leikkiessään jännitys unohtuu ja Tiera hakeutuu usein ihmisen syliin tähystämään ja vaanimaan. Leikin tiimellyksessä Tieraa saa varovasti silitellä. Tieran nimi on Tiera, koska se on tilapäiskoti-ihmisen mielestä kaunis sana. Hevosmiesten perinnesanastossa tiera on kuulemma jäätynyt lumikokkare, joka sitkeästi takertuu kavionpohjaan ja vaikeuttaa liikkumista. Nimensä veroisesti Tiera on alkanut painia ihmisen jalkojen kanssa ja pureskella varpaita.

Vassa-tyttö on meistä pennuista varmasti rohkein ja seurallisin. Se touhuilee ihmisen mukana kotitöissä ja antautuu mielellään silitettäväksi. Lämpimässä sylissä loikoilu onnistuu myös. Vassakaan ei ole vielä täysin käsittely-kesy, mutta rohkaistuu päivä päivältä. Vassa on seurallinen ja pumpulisesta ulkonäöstään huolimatta myös melko luonteikas. Se puhuu sujuva kissaa ja antaa sähähdyksin ja virnistyksin varsin selkeitä viestejä ajatuksistaan. Vassa piti sukupuolensa pitkään salaisuutena, mutta pikkuhiljaa prinsessan elkeet tulivat pintaan. Vassa-nimi tarkoittaa autiomaata, mutta kyllä sen korvienvälissä liikkuu muutakin kuin tuuli.