Kissat

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet ohjeet

 

Soittoajat viikolla 42

Pe 16.10. Ei soittoaikaa
La 17.10. Ei soittoaikaa
Su 18.10. klo 12-14

Soittoajat viikolla 43

Ma 19.10. klo 17-19
Ti 20.10. Ei soittoaikaa
Ke 21.10. klo 10-12
To 22.10. klo 17-19
Pe 23.10. Ei soittoaikaa
La 24.10. Ei soittoaikaa
Su 25.10. klo 12-14

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen arviolta 2017 syntynyt, pieni ja ihan hävyttömän kaunis tyttökissa. Sinäkin varmaan jo lumouduit isoista, vihreistä silmistäni?

Olen ainakin yhdet pennut jo pyöräyttänyt, mutta ne päivät ovat nyt takanani ja panostan innolla tulevan seikkailukissan uraani ilman omia lapsia. Olen tosi kiltti, utelias ja seurallinen kissa. Tykkään kissakavereista, ja sellaisia tuleekin ehdottomasti löytyä myös loppuelämän kodistani – täytyyhän sitä kunnon tytöllä rikostovereita olla! Onhan sinun luonasi sosiaalinen ja lajitovereista tykkäävä yksilö tai toinenkin?

Uuden huoltajani tulee kuitenkin olla kärsivällinen ja hoitaa tutustuttaminen maltilla, jotta kaikki menee hyvin. Koirista en osaa sanoa – joten voipi olla, että kukoistan varmemmin kodissa, jossa niitä ei ole.

Ihmisetkin minua vielä hieman ujostuttavat, enkä vielä ainakaan anna kunnolla koskettaa. Lapsiin iästä riippumatta suhtaudun etäisen rauhallisesti. Uteliaisuus kuitenkin yleensä ylittää ujostelun, ja seurailen mielelläni ihmisenkin tekemisiä vierestä. Kädestä olen saattanut tulla jopa syömään nameja, ja olenpa löytynyt välillä myös sängystä vieressä nukkumasta kissakaverin rohkaisemana. En anna takuita, että minusta tulisi sylikissa, mutta jos annat minulle aikaa, meillä on hyvät mahdollisuudet läheiseenkin kaveruuteen. Iloa ja suloisuutta tuon joka tapauksessa huusholliisi ja sosiaaliselle kissallesi läheisyydestä nauttivan leikkitoverin.

Valitettavasti olen aika herkkävatsainen, ja tulevan kotini tulisikin sitoutua koostamaan minulle terveellinen ruokavalio laadukkaasta märkä- tai raakapainotteisesta ruuasta. Tällä hetkellä ruokavalioni koostuu raa'asta siansydämestä ja gastro intestinal -kuivaruuasta. Pikkuhiljaa voidaan lähteä kokeilemaan erilaisia ruokia, ja löytää ne minun massulleni parhaimmat ravintolähteet.

Kiinnostuitko? Otapa yhteyttä niin sovitaan tällit! Mau!

Katso vielä pieni videoni