Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20)

Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen koirien adoptoinnista!
Otamme tällä hetkellä vastaan kyselyitä koirista.
Huomioimme tapauskohtaisesti riskit ja pyrimme järjestämään tapaamiset pääosin ulkona.
Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä ja vähintään kahden metrin turvaväliä.
Sovithan vierailun vain terveenä ja siirräthän tapaamista lievienkin oireiden vuoksi.
Seuraamme tilannetta tarkasti ja tarvittaessa rajaamme tai keskeytämme kodinetsinnän.

Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet.

*VARATTU!*
Kenai on 6-vuotias keskikoinen villakoira uros, joka etsii kotia omakotitalosta.

Kenai on herkkä, hieman arka ja epävarma, mutta luottamuksen löydyttyä erittäin kiva koira. Herra touhuilee mielellään perheen mukana ja rapsutukset sohvan nurkassa kelpaavat, kunhan ensin on "keskusteltu" kenen omaisuutta sohva on. Pienten lasten perheen koira Kenai ei ole, mutta yläkouluikäisten kanssa elo sujuu.
Kenai rakastaa herkkuja ja niiden avulla kouluttaminen sujuu parhaiten, mutta herkän vatsan vuoksi täytyy namien kanssa olla tarkka.

Kenai menestyisi varmasti ainokaisena silmäteränä, kunhan aktivoinnista huolehditaan.
Tapauskohtaisesti voisi pojalla olla myös rauhallinen narttukoira kaverina, kunhan neitonen omistaa myös pitkää pinnaa ja sopivaa asennetta. Uroksen kanssa samaan kotiin emme Kenaita luovuta.
Merkkailua esiintyi varsinkin "uuden elämän alussa", joten tulevan kodin on hyvä varautua suojaamaan huonekalunsa ainakin aluksi.
Kenailla on melko voimakas riistavietti, joten muiden eläinten (kuten kissojen) kanssa ei tämä herrä voi kotiaan jakaa! Tämä on hyvä ottaa huomioon myös ulkoillessa!

Hihnassa Kenain meno on päättäväistä, mutta hän osaa ottaa myös rauhallisemmin kunhan häntä siitä lempeästi muistuttelee pysähtymällä. Muiden koirien ohitukset sujuvat vaihtelevasti. Välillä kaverin luo yritetään rynniä raivoisasti, toisinaan hieman rauhallisemmin. Uroksien kanssa todennäköisesti syntyy rähinää, mutta nartut saavat usein hännän heilautuksia. Koira/hihnakoulu ei olisi tämän pojan kanssa ollenkaan huonompi juttu!

Pohjimmiltaan Kenai on oikein kiltti kaveri, mutta hänellä on myös taipumusta omia itselleen tärkeitä asioita ja osoittaa tämä murisemalla. Tämä vaatii omistajalta pelisilmää ja halua löytää ne sopivat rajat ja keinot.
Kenai on tottunut käsittelyyn ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet malliikkaasti. Tulevan omistajan on tietenkin varauduttava turkin hoitoon villakoiran ollessa kyseessä.
Kenailla on kuvattu C/D lonkat, joten tulevasuuden suunnitelmissa pitää olla aktiivista lihasten kuntoututusta jotta jalat ja selkä pysyvät kunnossa.
Lisäksi Kenain korvien hoitoon ja ruokavalioon täytyy kiinnittää huomiota, sillä pojalla on herkästi tulehtuvat korvat.
Myös hammaskivenpoistoa on tulevassa kodissa luvassa!

Kenai reagoi herkästi uusiin, kodin ulkopuolelta tuleviin ääniin ja tämän vuoksi poika etsiikin kotia omakotitalosta, jossa haukkuminen ei aiheuta naapureille häiriötä.
Yksinolo sujuu vaihtelevasti. Välillä Kenai pitää kovaakin meteliä jäädessään yksin, välillä poika taas tyytyy syömään rauhassa herkkuja.

Kenain kanssa elo vaatii omistajalta sitoutumista, huumoria ja kärsivällisyyttä. Kenai ei varmasti ole maailman vaikein koira, mutta hyvin omanlaisensa pakkaus kuitenkin ;)

Kenai luovutetaan sirutettuna, rokotettuna ja kastroituna.
Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Pirkkala