Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20)

Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen koirien adoptoinnista!
Otamme tällä hetkellä vastaan kyselyitä koirista.
Huomioimme tapauskohtaisesti riskit ja pyrimme järjestämään tapaamiset pääosin ulkona.
Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä ja vähintään kahden metrin turvaväliä.
Sovithan vierailun vain terveenä ja siirräthän tapaamista lievienkin oireiden vuoksi.
Seuraamme tilannetta tarkasti ja tarvittaessa rajaamme tai keskeytämme kodinetsinnän.

Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet.

Lumi on noin 2-vuotias laumanvartija, jolle etsitään kotia omakotitalosta rauhalliselta alueelta.

Lumi rrrakastaa ihmisiä ja pyrkii syliin tajuamatta kokoaan. (Säkä noin 65cm ja painoa noin 35kg.)
Sisätiloissa Lumi on varsin rauhallinen, mutta innostuu kyllä usein leikkimään tilapäiskodin toisen koiran kanssa ja silloin tanner tömisee ja tavarat lentelee. Parasta olisikin jos uudessa kodissa olisi samanhenkistä leikkiseuraa tarjolla. Lumia ahdistaa jäädä yksin kotiin ja silloin oven karmit saattavat kokea uudelleenmuotoilua ja tarpeetkin saattavat lipsahtaa. Kun ihminen on läsnä, Lumi on sisäsiisti.

Autossa matkustaminen on Lumin mielestä mukavaa ja kyytiin hypätään välillä jopa ennen häkin oven aukaisua.
Kulkeminen muutenkin Lumin kanssa on kohtalaisen helppoa. Lumi kulkee nätisti hihnassa kunhan saa päättää vauhdin ja suunnan. :P
Kuonopannan kanssa kulku sujuu kuitenkin varsin hyvin ja toiset koiratkin ohitetaan pääasiassa siististi. Vähän pitää kyllä välillä riehaantua, josko vastaantulija tai oikeammin ohitettu koira kuitenkin haluaisi leikkiä.
Toisiin koiriin Lumi suhtautuu omassa laumassa hyvin sopuisasti.
Lenkille Lumi lähtee aina innoissaan ja keskittyykin lähinnä etenemiseen ja matkan taittamiseen.

Turkkia tytöllä on parin koiran tarpeisiin ja sisätiloissa kuuluukin höyryveturimainen läähätys kun lämpötila on yli 20. Toki itseään voi viilentää avaamalla ulko-oven, joka tuleekin pitää lukittuna avautui se kumpaan suuntaan tahansa. Metrin korkuinen koiraportti on myös lähinnä koriste kun Lumi jää muun lauman kanssa kotiin ilman ihmistä.
Keittiön tasot ovat myös yllättävän matalalla Lumin näkökulmasta ja kaikenlainen ruoka maistuukin varastettuna paremmalta. 

Uudelta kodilta odotetaan kokemusta isoista ja sotkuisista koirista.
Ihan pienten lasten perheeseen Lumia ei luovuteta.
Kodin olisi hyvä olla rauhalliselta alueelta, mieluusti tiluksilla joita voi vahtia. Lumi kunnioittaa aika kivasti aitoja, mutta aidat tulee pihassa olla.
Kovin suurta vahtiviettiä Lumi ei ole osoittanut tilapäiskodissa, mutta tilanne voi omassa kodissa muuttua ja siihen pitää varautua. 

Hoitotoimenpiteet Lumi antaa tehdä mukavasti. Tilapäiskodissa on hoidettu rähmäisiä korvia ja epäilyksiä mahdollisesti allergiasta on ilmassa.

Lumi luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna.
Luovutusmaksu: 400€
HUOM! Sijainti: Nurmijärvi