Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa tarvittaessa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat normaalisti Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20.)
Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme, tai laita tekstiviesti jossa kerrot mitä asiasi koskee. (HUOM! Koirien adoptoinnit hoidamme ainoastaan puhelimitse keskustelemalla!) Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Mikäli sivuillamme ei ole tietoja kodittomista koirista, koiria ei sillä hetkellä ole kotia etsimässä. :)
Kaikki uuteen kotiin valmiit koirat lisätään sivuillemme, jonka jälkeen niistä voi tiedustella ilmoitettuina soittoaikoina.

Elf on arviolta 2020 syntynyt pomerian, jolle etsitään kotia omakotitalosta.

Elf on pieni pirteä poika. Ainakin silloin, kun kaikki menee hyvin ja hän kokee olonsa turvalliseksi.
Elf kuitenkin jännittää paljon uusia asioita ja vaatii uudelta omistajaltaan aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.
Yhdistykselle tullessaan tämä nuorukainen ei alkuun halunnut esimerksiksi kävellä hihnassa laisinkaan, koska se oli uutta ja pelottavaa. Koirakaverin (ja rauhallisen kotihoitajan) esimerkki kuitenkin auttoi tässä asiassa paljon, joten voisi olla hyvä jos uudesta kodista löytyisi Elfille sopivan reipas ja tasainen (narttu)kaveri näyttämään esimerkkiä, kuinka hommat hoituvat. Liian innokas ja päsmäröivä kaveri luultavasti ei Elfille kuitenkaan sovi.
Elfin herkän luonteen takia uudelta omistajalta vaaditaankin erityistä kärsivällisyyttä opetella uudet asiat rauhassa koiran ehdoilla ja sopivasti intoa saada asiat kuitenkin etenemään.
Pikku herran arkuuden ja ujouden vuoksi etsimme Elfille kotia, jossa mahdolliset lapset ovat jo vähintään teini-ikäisiä.

Elfin hampaat on juuri hoidettu kuntoon, mutta pienelle rodulle tyypilliseen tapaan Elfin hampaat kaipaavat todennäköisesti usein hoitoa, joten seuraava hammashoidon tarve on arviolta vuoden päästä.
Elfillä on lisäksi pitkä pörhöinen turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa mm. harjauksen muodossa. Harjaaminen ja kynsien leikkaus on kuitenkin sujunut mukavasti.

Jännittäessään (ja muutenkin) haukkuu tämä pieni pystykorva herkästi vieraille äänille ja asioille. Haukkuherkkyyden takia luovutamme Elfin ainoastaan omakotitaloon.
Yksin (tai siis koirakaverin kanssa) ollessa Elf ei ole tuhonnut mitään, mutta ääntä toki saattaa välillä tällöinkin lähteä.

Vaikka Elf arka uusille asioille onkin, ei tämä joulupallero tokikaan pelkkä sohvaperunakaan ole.
Poika nauttii tuttujen ihmisten seurasta, huomiosta ja yhdessä tekemisestä... "silleen sopivasti" :D

Niin.... ja uuden omistajan olisi hyvä varautua myös siihen, että tämä pieni uroo saattaa varsinkin alkuun myös nostaa koipeaan sisällä!
Sisäsiisteys noin periaatteessa on kunnossa, mutta välillä Elfin mielestä pitää merkata pöydänjalka ihan omaksi.

Elf luovutetaan sirutettuna, madotettuna, rokotettuna ja kastroituna.
Luovutusmaksu: 450€
Sijainti: Valkeakoski