Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu. Tarvittaessa myös madotettu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran PESUn määräämässä paikassa määräaikana. PESU kustantaa tarvittaessa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat normaalisti Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20.)
Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme, tai laita tekstiviesti jossa kerrot mitä asiasi koskee. (HUOM! Koirien adoptoinnit hoidamme ainoastaan puhelimitse keskustelemalla!) Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Mikäli sivuillamme ei ole tietoja kodittomista koirista, koiria ei sillä hetkellä ole kotia etsimässä. :)
Kaikki uuteen kotiin valmiit koirat lisätään sivuillemme, jonka jälkeen niistä voi tiedustella ilmoitettuina soittoaikoina.

Tylli on heinäkuussa 2022 syntynyt pikkuruinen koiraneiti, jonka rotuperimästä löytyy villakoiraa ja terrieriä. Tyllille etsitään aktiivista kotia, mieluiten omakotitalosta, toisen koiran kaverina.

Tylli etsii kotia, jossa häntä odottaisi leikkisä ja kokoluokaltaan melko pieni koirakaveri. Tällä hetkellä Tylli asustaa tilapäiskodissa kahden pienehkön eläkeläiskoiran kanssa. Yhteiselo koirakamujen kanssa sujuu sopuisasti ja varsinkin perheen mummokoiraan Tylli mielellään tukeutuu jännittävissä tilanteissa. Myös työpäivien ajan Tylli pärjää hienosti ilman ihmisseuraa koirakavereiden kanssa.

Tyllin tilapäiskoti on omakotitalossa rauhallisella alueella. Mikään turhan räksyttäjä Tylli ei ole, mutta tarpeen tullen tytöstä lähtee kyllä ääntä. Kerrostalovierailuillaan Tylli on reagoinut rapun ääniin haukkumalla, joten omakotitalo (tai harkitusti rivitalo) on Tyllille sopivampi asumismuoto.

Tylli on tykännyt tapaamistaan kouluikäisistä lapsista, joten hän voisi hyvin muuttaa myös lapsiperheeseen, kunhan lapset eivät ole enää ihan pieniä ja perheen arki on kohtuullisen rauhallista. Tylli on tavannut tilapäiskodissa myös kissoja, mutta suhtautuu kisukavereihin hieman turhankin innokkaasti, joten kissaton koti on hakusessa.

Luonteeltaan Tylli on melko reipas, kiltti ja hyvin touhukas. Tyllin tulevalta omistajalta vaaditaankin aikaa ja energiaa järjestää Tyllille mielekästä tekemistä, muuten hän kyllä keksii sitä varmasti itse.
Tyllin suosikkitihutöitä tilapäiskodissa on ollut mm. vetoketjujen irrottaminen tyynyistä sekä sohvan sisälmysten kaivelu.
Tylli on oppivainen ja aina valmiina uusiin seikkailuihin. Hänestä saisikin varmasti innokkaan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen.
Tylli on reipas lenkkeilijä ja nauttii erityisesti metsäretkistä. Tylli kulkee ihan nätisti hihnassa, mutta saattaa välillä haukkua vastaantulijoille.
Koirapuistossa Tylli on ollut sosiaalinen ja leikkinyt mielellään muiden samankokoisten koirien kanssa.

Tylli ei ole vielä täysin sisäsiisti, mutta kehitystä tässä asiassa tapahtuu koko ajan.
Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkaus ja harjaus sujuvat Tyllin kanssa hienosti. Tyllin turkki on hyvin takkuuntuvaa sorttia ja ollessaan pidempi aiheuttaa koiralle ihon kutisemista. Tyllin turkki kaipaa siis säännöllistä trimmausta. Tyllillä on hieman herkkä vatsa ja taipumusta närästykseen. Ruokinnassa on siis tärkeää huolehtia ruoka-aikojen säännöllisyydestä ja suosia helposti sulavaa ruokaa.

Tylli painaa noin kolmisen kiloa ja säkäkorkeus hatusta arvioituna noin 25cm. :D
Tylli luovutetaan rokotettuna, sirutettuna ja steriloituna.

Luovutusmaksu: 500€
Sijainti: Akaa