Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu. Tarvittaessa myös madotettu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran PESUn määräämässä paikassa määräaikana. PESU kustantaa tarvittaessa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat normaalisti Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20.)
Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme, tai laita tekstiviesti jossa kerrot mitä asiasi koskee. (HUOM! Koirien adoptoinnit hoidamme ainoastaan puhelimitse keskustelemalla!) Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Mikäli sivuillamme ei ole tietoja kodittomista koirista, koiria ei sillä hetkellä ole kotia etsimässä. :)
Kaikki uuteen kotiin valmiit koirat lisätään sivuillemme, jonka jälkeen niistä voi tiedustella ilmoitettuina soittoaikoina.

Taika on noin 3-5 vuotias pomerian uros, jolle etsitään rauhallista, aikuisempaa kotia omakotitalosta.

Taika on varovainen ja vähän hämäläisittäin hitaasti lämpiävää sorttia. Hän ei ole ensimmäisenä ottamassa vieraita vastaan, vaan seuraa tilannetta mieluusti oman ihmisen takaa kurkkien, välillä hiukan haukkuenkin.
Ihmisen tullessa tutuksi,Taika-poika ottaa aktiivisesti kontaktia ihmiseen ja rakastaa vatsarapsutuksia sekä pitkiä päiväunia oman ihmisen kainalossa.
Taika on luonteeltaan rauhallinen, harkitseva ja tyyni, mutta pojasta on myös havaittavissa lisääntyvä iloisuus, hepulointi ja määräily. Tilapäiskotiväki voi iltaisin todistaa, varsinkin lenkin jälkeen, suu hymyssä peppu maata viistäen juoksevaa Taikaa, joka saa kaikki nauramaan ja hassutelemaan mukana.

Ajansaatossa on Taikasta alkanut kuoriutumaan myös pieni PYSTYKORVA! Selkeä kodin vartiointi on lisääntynyt ja kaikista tulijoista, olivat ne sitten todellisia tai näkymättömiä, ilmoitetaan raivokkaasti haukkuen. Tästä syystä luovutamme pojan vain omakotitaloon.

Remmikäytöksessä on vielä treenattavaa.
Välillä koirien ohitukset sujuvat hyvin, useimmiten kurkkumurinalla, ja toisinaan innokkaasti haukkuen ja vetäen.
Muutoin Taika ei vedä hihnassa vaan kulkee ennemminkin lenkittäjän takana. Tosi pitkille lenkille Taiasta ei ole lähtijäksi, ja huono ilmakin saattaa olla syy lenkillä hidasteluun ja kaikkein mieluiten tuolloin käännyttäisiin kotiin.
Lenkkeily Taikan kanssa saattaa siis ottaa oman aikansa, mutta se on todella tärkeää jotta paino ei pääse nousemaan pienellä koiralla.

Taikan terveydentila on tällä hetkellä hyvä.
Hänet on madotettu, rokotettu, sirutettu ja hampaat on hoidettu.
Taikan hampaita jouduttiin poistamaan parodontiitti -sairauden takia. Uuden kodin täytyykin pojan kohdalla varautua vuosittaiseen hammastarkastukseen ja hampaiden hoitoon, sekä mahdollisiin hampaiden poistoihin tulevaisuudessa.
Lopputalvesta Taika sai yskänpuuskia, joita hoidettiin antibiootilla. Yskä on selvästi helpottanut, mutta mahdollisiin lisäselvityksiin vaivan uusiutuessa olisi omistajan hyvä myös varautua.
Turkkiahan Taikalla on myös komeasti, joten omistajan on hyvä olla innostunut harjaamisesta. Taika ehkä ei aina ole niin innostunut, mutta antaa hoitaa itseään.

Taika alkaa olla tilapäiskodissaan sisäsiisti, mutta ainakin alkuun on hyvä varautua henkisesti merkkailuiden siivoamiseen sohvannurkasta!

Taika on alunperin elänyt eloansa koiralaumassa, ja myöhemmin toisen, nuoremman pomerianin kaverina, joka löysi jo oman kodin. Taikan tulevassa kodissa voisi olla rauhallinen ja ehdottoman ystävällinen, pienikokoinen narttukoira, mutta Taika voisi mennä myös ainoana koirana. Kovin riehakkaan koiran kaveriksi ei Taika mielellään lähde ja isompia kavereita hän selvästi jännittää.
Jos Taika lähtee asumaan ainoaksi koiraksi toivomme, että sinulla on mahdollisuus totuttaa Taikaa rauhassa yksinoloon, sillä Taika on hyvin vähän ollut ihan itsekseen!
Taikaa selvästi jännittää pieniä lapsia ja välttelee näitä. Tästä syystä emme luovuta poikaa pienten lasten perheeseen. Teini-ikäisten menoon herra on jo tottunut.

Taika on upea koira, joka alkaa vasta ymmärtää millaista elämä oikeasti voi olla, miten täällä voi touhuta ja elää koirana osana ihmisen arkea. Taika tarvitsee tulevalta perheeltään paljon rakkautta, aikaa ja niitä vatsarapsutuksia sohvalla.

Taika luovutetaan rokotettuna, sirutettuna, madotettuna ja leikattuna.
Luovutusmaksu 480€
Sijainti: Pirkkala