Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Puhelinpäivystys muiden kodittomien lemmikkien osalta numerossa 045 129 9290 la-su klo 15-20. Muina aikoina ota yhteyttä tekstiviestillä tai sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »

Pontus ja Putrina


Vilho on arviolta vuonna 2012 syntynyt herttainen ja pörröinen kanipapparainen. Vilho on luonteeltaan leppoisa ja lempeä. Hän puuhailee rauhalliseen tahtiin omissa mielipuuhissaan, kuten nakertelee omenapuun oksia, pelailee aktivointipelejä ja loikkii tunneleissa. Vilho on sisäsiisti, eikä ole tehnyt tilapäiskodissa mitään tuhoja.

Vilholla on aiemmin ollut tyttöystävä, mutta nyt hän on elellyt leskimiehenä jo jonkin aikaa. Vilhon unelmakodissa häntä odottaa ystävällinen tyttökani. Vilho on tottunut lapsiin ja voi muuttaa myös lapsiperheeseen, kunhan perheen arki on kohtuullisen rauhallista ja päävastuu kanin hoidosta aikuisilla.

Vilhon toinen kyynelkanava on rakenteeltaan ahdas ja menee hyvin helposti tukkoon. Tämä aiheuttaa kanille kroonista silmävuotoa. Vilhon silmiä täytyy siis seurailla tavallista tarkemmin ja huolehtia, että silmänympärykset pysyvät puhtaina. Myös Vilhon pörröinen turkki kaipaa säännöllistä kampailua. Onneksi Vilho on maailman kiltein käsiteltävä ja suhtautuu hyvin kärsivällisesti erilaisiin hoitotoimenpiteisiin.  

Luovutusmaksu: 80 euroa
Sijainti: Akaa