Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja Putrina


Tässä teille esittäytyy Ruska! Tämä vasta vuoden ikään kerennyt nuori neitokainen on saanut nimensä kauniista oranssin ja ruskean sävyin kirjovasta värityksestään.

Ruska on tilapäiskodissaan majaillessaan rohkaistunut hurjasti ja osoittautunut vallan mallikelpoiseksi kanikansalaiseksi. Asiat tehdään muutamaa touhupapanaa lukuunottamatta vessalaatikkoon, vain luvallisia järsittäviä on maisteltu ja käsittelytkin hoituvat Ruskan kanssa mutkattomasti ja rauhallisesti. Myös matkustus kopassa on ollut kaikin puolin sujuvaa.

Neidin suosimaa puuhaa ovat erilaiset kaivuuhommat, joita sisätiloissa on harrastellut petaamalla tiluksiensa viltit ja aluset uuteen malliin päivittäin. Ruska on tilapäiskodissaan tottunut elämisen ääniin ja seuraakin puuhia rauhallisesti vaikkakin äkkinäiset kovat äänet aiheuttavat hetkellisen piiloutumisen. Myös pienen koiran ääniin on totuttu oven takaa, mutta näköyhteys voisi Ruskalle olla ainakin ilman porttia liikaa. Toiveissa Ruskan tulevaksi kodiksi voisi olla hieman aikuisempi talous, jossa neiti saisi rohkaistuen liikkua vapaasti mukana arjen askareissa. Ruska on myös juuri leikkautettu joten poikaystävä olisi oiva lisä neidin touhuihin kaveriksi kaivuutyöt jakamaan.
Leikkauksen yhteydessä hampaat on tarkistettu. Niille ei vielä tarvinnut mitään tehdä, mutta eläinlääkärin mukaan tilannetta tulee seurata.

Luovutusmaksu: 80 euroa
SIjainti: Tampere