Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja Putrina

VARATTU
Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Hilja, Hilleri, Hillersson... Hilja ei välttämättä ole se kaikista miehekkäin nimi "raavaalle" kaniherralle, mutta kanin luonnetta se kuvaa erinomaisesti: Hilja on paitsi kuvankaunis väritykseltään, myös herkkä ja erittäin kiltti. Hilleri-nimen käytöstäkään kani ei ole näyttänyt pahastuvan, sillä onhan hänellä ja hillereillä sentään joitain yhteisiä ominaisuuksia, kuten laukkamainen hyppely ja hiljaisuus, vaikka äänivalikoimaa löytyisikin. 

 

Hilja on keski-ikäinen ja varsin sopusuhtainen kaksikiloinen herrasmies, joka etsii loppuelämän seuraa tositarkoituksella. Hilja on hieman hitaastilämpiävää sorttia: tilapäiskotiin tottuminen tapahtui esimerkiksi alle kahdessa viikossa. Hilja on varsin tyypillinen kani siinä mielessä, että uteliaisuus (ja/tai herkkuhimo) vie lopulta aina voiton mahdollisesta jännityksestä. Herkät hetket Hiljan kanssa muodostuvat herkuista ja päänsilityksestä, sillä kani ei ainakaan toistaiseksi näytä ymmärtävän laajempien silitysten päälle. Hiljan tapauksessa suhdetta ihmisiin on helppo rakentaa esimerkiksi herkkujen avulla, sillä Hiljan makupaletti on laaja, eikä hän jätä käyttämättä tilaisuutta herkutella. Hilja on myös erittäin kiltti ja antaa käsitellä itseään mallikkaasti. Hän esimerkiksi kököttää huoltotoimenpiteiden ajan kärsivällisesti sylissä, menee kuljetuskoppaan itsenäisesti, eikä ole osoittanut tilapäiskodissa minkäänlaista taipumusta tuhoamiseen. Kiltteyden lisäksi Hilja on myös siisti, sillä hän tekee tarpeensa häkkiin tai sen välittömään läheisyyteen.

Hiljan harrastuksiin kuuluvat tällä hetkellä herkkujen kerjääminen, äänikirjan kuuntelu yhdessä tilapäiskotihoitajan kanssa, tutkimusretket tv-tasoon tai isoon kukkaruukkuun sekä mustikanvarpujen nakertelu. Hiljalle etsitään rauhallista kotia, jossa hän saa tottua rauhassa ja herkkujen avulla uuteen paikkaan ja perheeseensä. Hilja ei sovellu pikkulapsiperheeseen, koska hän ei vaikuta arvostavan äkkinäisiä ja yllättäviä liikkeitä tai ääniä. Kanikaverista Hilja sen sijaan todennäköisesti pitäisi, koska on aikaisemmin elänyt laumassa.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 80 €