Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja PutrinaVARATTU
Vieno tervehdys! Hille on ihana 1-vuotias kääpiöluppatyttö. Hille on todella siisti kani, joka taitaa vessalaatikon käytön kiitettävästi. Hille pitää omat pyyhkeensä ja nakertelukeppinsä hyvässä ojennuksessa.

Luonteeltaan Hille on hieman hitaastilämpiävä, mutta tosi kiva, utelias ja nopeasti rutiinit oppiva kani. Uusia ihmisiä ja tilanteita Hille todennäköisesti aluksi jännittää. Tilapäiskodissa Hille tulee herkkujen suosiollisella avustuksella kutsuttaessa luokse ja jopa kapuaa omatoimisesti syliin niitä syömään. Uudessa kodissa Hillen kanssa tulee jatkaa hempeitä silitys- ja sylittelyharjoituksia. Syliin ottamista Hille ei arvosta, mutta Hille jaksaa aina hienosti kököttää sylissä tarvittavien hoitotoimenpiteiden ajan. Uudelta kodilta vaaditaan siis varmoja, mutta lempeitä otteita.

Tilapäiskodissa Hille tykkää heinän lisäksi syödä esimerkiksi erilaisia yrttejä ja kurkkua. Tuoreruoan määrää ja laatua on hyvä tarkkailla, sillä Hillellä esiintyy hieman herkkävatsaisuutta. Hille voisi hyötyä sosiaalisesta kanikaverista. Luovutusta lapsiperheeseen voidaan harkita tapauskohtaisesti: yhtäältä Hille on tottunut lapsiin, mutta toisaalta kanista löytyy se temperamenttisempikin puoli. Mahdollisten lasten tulee siis ymmärtää, että kanille pitää antaa omaa tilaa. Luottamussuhdetta ihmiseen tulee edelleen vahvistaa esimerkiksi herkkujen ja asiallisen käsittelyn avulla.

Luovutusmaksu: 80 €
Sijainti: Tampere