Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja Putrina


Puuttuuko elämästäsi tumma ja tulinen rakastaja, joka ei pelkää tehdä aloitetta? 1-vuotias Petrus saattaa olla etsimäsi elämänkumppani.

Luonteeltaan Petrus on hyvin rohkea ja sosiaalinen. Petrus on eläväinen yksilö, joka kaipaa paljon tilaa pomppia, ravata ja tutkia. Kanista onneksi löytyy myös se rauhallisempi puoli: Petrus makoilee rentoutuneesti ihmisten lähellä ja pitää hellistä silityshetkistä. Petrus on kokonaan käsiteltävä eli hoitotoimenpiteet sekä silittelyt ja sylittelyt sujuvat helposti ja mukavasti. Petrus osaa kulkea myös valjaissa.

Petrus on pääosin sisäsiisti, sillä suurin osa pissoista ja papanoista tulee häkkiin tai sen välittömään läheisyyteen. Ennen kastraatioleikkausta Petrus suihkautti muutamat merkkipissat seinille ja pahaa-aavistamattomien ihmisten päälle. Koska Petrus on viriili uros, hänellä on ollut taipumusta ihmisten pohkeiden näykkimiseen. Tämä taipumus oletettavasti loppuu, kunhan hormonitoiminta kastraatioleikkauksen varoajan jälkeen sammuu. Uuden kodin on kuitenkin hyvä tietää ja varautua tällaiseen mahdolliseen taipumukseen. Petrukselle onkin tarjottava riittävästi virikkeitä ja aktivointia. Omasta pehmolelustakaan ei varmasti olisi haittaa! Mahdollisesti myös hyvähermoinen tyttökaveri voisi olla Petruksen mieleen.

Petrus on todettu eläinlääkärissä oikein hyväkuntoiseksi yksilöksi. Petrus on tilapäiskotiemännän mielestä toistaiseksi hieman huono syömään: Petruksen lempiherkut (esim. tavallinen salaatti), eivät ole kovinkaan ravinteikkaita. Petrusta ei myöskään ole ihan niin helppo motivoida herkuilla kuin kaneja yleensä.

Luovutusmaksu: 80 €
Sijainti: Tampere