Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »
Pontus ja Putrina


VARATTU
Silkinpehmeä Petrus on sekoitus leijonaharjasta ja luppaa. Petrus on syntynyt elokuussa 2017 eli tällä hetkellä hän on 1,5-vuotias. Ulkonäöltään nuoriherra on tyylikkään musta, mutta hänen nenänpäässään on suloinen valkoinen laikku ja hänen varpaansa ovat niin ikään valkeat. Luonteeltaan Petrus on todella rohkea ja sosiaalinen.

Petruksen harrastuksiin kuuluu syöminen yksin ja yhdessä: kun oma ruoka ei riitä, hän hyppää ketterästi syliin tai tuolille katsastamaan ruokapöydän tarjontaa kanssasi. Petrus nauttii hellistä otsan ja korvantakusten silityshetkistä. Tämä kani on tuttavallinen ja utelias vieraidenkin kanssa eli käy silitettävänä ja kiipeää vieraankin ihmisen syliin ihmettelemään uutta tuttavuuttaan. Petrus onkin kaneille tyypilliseen tapaan hyvin utelias, joten hän seuraa ja osallistuu ihmisten puuhiin mielellään. Yksinoikeudella vain hänen harrastuksenaan on monenlaisten oksien nakertelu. Petrus osaa kulkea myös valjaissa.


Petrus on sisäsiisti, mitä nyt muutama papana joskus ilmaantuu häkin eteenkin. Petrus on täysin käsikesy, joten hoitotoimenpiteet on helppo suorittaa. Uuden kodin on kuitenkin huomioitava, että Petrus ei välttämättä jaksa kököttää sylissä koko neljän tassun mittaisen kynsienleikkuun ajan. Petrus on niin nuori ja virkeä, ettei kärsivällisyys välttämättä ole hänen vahvin lajinsa. Petruksella ei ole juurikaan tuhoamistaipumusta, mitä nyt hän on vähän maistanut kenkää. Sallittua nakerreltavaa (oksia, varpuja) on hyvä olla tarjolla uudessakin kodissa.

Petrus on todettu eläinlääkärissä oikein hyväkuntoiseksi yksilöksi. Petrus luovutetaan leikattuna. Pesun blogista (http://pesury.blogspot.com/2019/01/rakkautta-ilmassa.html) voit käydä lukemassa Petruksen elämästä ennen kastraatioleikkausta.

Luovutusmaksu: 80 €
Sijainti: Tampere