Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia.
Tarkemmat tiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Sulo on 3-vuotias komea kissaherra, joka etsii uutta kotia ainoana lemmikkinä.

Sulo ei näiden kolmen vuoden aikana ole oppinut tulemaan toimeen kissakavereidensa kanssa, palvelusväen lukuisista sovittelukeinoista huolimatta, vaan ongelmakäytös pikemminkin kasvaa pikkuhiljaa. Sulolla on nykyisessä kodissaan kavereina 1 poika- ja 2 tyttökissaa, joista erityisesti vanhempi tyttökissa on sen aggression kohteena.

Sulon uuden palvelusväen täytyy olla rauhallista. Suloa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä/vilkkaita lapsia. Sulo on tottunut rauhalliseen tyttölapseen, joten lapsiperhettä ei suljeta täysin pois.

Sulo on löydetty pentuna sisarustensa kanssa ulkoa. Löytöeläintalolla ollessaan Sulo sai nimen Pippuri, sillä se oli pennuista kaikista pippurisin ja sähäköin tapaus.

Sulon luonne on pelokas ja epäileväinen ja sen vuoksi myös helposti aggressiivinen. Tutustumisen täytyy tapahtua sen omilla ehdoilla. Sulo ei varsinaisesti ole sylikissa, mutta kun sen luottamuksen voittaa, on se myös herttainen ja hellyydenkipeä. Mutta vain silloin, kun se itse haluaa. Sulo tarvitseekin valtakunnan, jossa se voi olla kuningas, eikä sitä yritetä pakottaa kontaktiin. Sulo on aktiivinen kissa ja rakastaa leikkiä mm. laser- ja huiskaleluilla. Leikit ovatkin hyvä tapa kehittää luottamusta palvelusväen kanssa.

Sulo ei ole ensikertalaisen kissa, mutta ei kuitenkaan kannata pelästyä sen ärhäkkyyttä. Kaikki normaalista poikkeava saa sen hätääntymään ja puolustautumaan. Kun Sulon kanssa toimii oikein, on se erittäin hurmaava ja persoonallinen kissa, joka tulee itse luokse hakemaan hellyyttä ja saattaa joskus jopa jäädä syliin nukkumaankin. Voihan olla, että kun Sulo saa palvelusväkensä jakamattoman huomion, tulee siitä vielä hurmaavampi.

Yksi Sulon ärsytyksen aihe on, että tätä vanhempaa tyttökissaa silitetään ja hellitään. Silloin se tulee heti paikalle ja puskee tytön pois (jos sitä ei ehdi kieltää). Luonteestaan huolimatta Sulo haluaa olla palvelusväkensä huomion keskipiste.

Sulo tarvitsee siis nimenomaan palveluskuntaa. Jos kuvittelet omistavasi sen, olet väärässä. Tämä kissaherra ei hyväksy mitään, mitä se ei tahdo ja pakottamalla vain menetät sen luottamuksen. Kun taas palvelet sitä sen ehdoilla, saat siitä ystävän.

Sulolla ei ole nykyisessä kodissaan ongelmaa palvelusväen kanssa. Palvelusväki rakastaa Suloa, eikä haluaisi siitä luopua. Siksi tämä kodinvaihtopäätös onkin todella raskas, mutta se on tehtävä muiden kissojen hyvinvoinnin tähden. Niin Sulo, kuin sen nykyiset kaveritkin ansaitsevat parhaan mahdollisen kodin, jossa ei tarvitse pelätä. Sulo asuu Pirkkalassa, edelleen samassa taloudessa, mutta eristettynä muista kissoista.

Sulo on kastroitu, rokotettu ja sillä on siru. Sulo on käynyt viimeksi kesäkuussa lääkärintarkastuksessa ja sai silloin terveen paperit. Matolääkityksen Sulo on saanut lokakuussa. Sulo syö viljatonta ja sokeritonta ruokaa ja se rakastaa tuoretta lihaa, erityisesti possun sydäntä. Sulo ei ulkoile vapaana, vaan myös sen uudessa kodissa on oltava mahdollisuus turvalliseen ulkomaailman tarkkailuun lasitetun/verkotetun parvekkeen/terassin tai vastaavan muodossa. Sulosta tehdään luovutussopimus ja sen luovutusmaksu on 150e. Summa lahjoitetaan kokonaisuudessaan löytökissojen hyväksi.

Sulon elämään voi käydä tutustumassa tarkemmin Facebookissa: https://www.facebook.com/kattikamut (Kattikolmikko). Uuden kodin toivotaan pitävän yhteyttä vanhaan ja kertomaan silloin tällöin Sulon kuulumisia. Välimatkan ei pidä olla este, jos vaan sopiva koti löytyy. Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045-2737 277