Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia.
Tarkemmat tiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Koditon koira Koditon koira Nuori uroskoira Rocky on joutunut vaihtamaan asuinpaikkaa jo muutamaankin kertaan, ja nyt sille etsitään sitoutunutta ja turvallista loppuelämän kotia.

Rocky on reipas, noin 2,5-vuotias sekarotuinen kastroitu uros, jonka sukupuusta löytynee ainakin yhtä bull-rotua. Säkäkorkeutta vahvarakenteisella pojalla on noin 63 cm ja painoa tällä hetkellä 38 kiloa. Eläinlääkärin mukaan Rocky on kokoisekseen koiraksi hiukan turhan hoikassa kunnossa ja se tarvitseekin reilusti ravitsevaa ruokaa, jolla kasvattaa lihaa luitten ympärille.

Suuren kokonsa ja nuoren ikänsä vuoksi Rockylla riittää voimaa ja energiaa, joten se tarvitsee päivittäin paljon ulkoilua ja muuta mielekästä puuhaa. Hoitopaikassa Rocky on osoittautunut hyvin ihmisystävälliseksi kaveriksi, mutta toisinaan se riehaantuu leikkimään turhankin hurjasti ja saattaa säikäyttää kokemattomamman koirankäsittelijän. Tämän vuoksi Rockya ei suositella lapsiperheeseen. Myös hihnakäytöksessä ja toisten koirien kohtaamisessa on vielä petrattavaa, sillä maailman monet tuoksut ja toiset kulkijat kuumentavat välillä pojan tunteita. Innostuessaan Rocky vetää hihnassa melkoisella voimalla! Tälle pojalle etsitäänkin kotia, jossa on aikaisempaa koirakokemusta sekä halua ja aikaa panostaa arjen perustaitojen opetteluun positiivisella ja koiralähtöisellä tavalla. Rocky työskentelee turvallisen ihmisen kanssa mielellään ja mukavat käytösharjoitukset ovat sille tervetullutta yhdessä tekemistä ja aivojumppaa.

Rockyn kokoinen kaveri tarvitsee ylleen myös tukevat ja laadukkaat varusteet, jotka pysyvät päällä turvallisesti ja ovat koiralle mukavat. Kuristava, kaulaa ja niskaa vahingoittava kova kiristyspanta ei sovi tämänkään koiran varusteeksi.

Ulkoilun jälkeen Rocky rauhoittuu mielellään lepäilemään kaikessa rauhassa, eikä pidä itsestään turhaa meteliä. Se viihtyy ihmisten seurassa ja nauttii kovasti rapsutuksista, mutta aika kuluu myös omissa oloissa kongia pyöritellen tai luita pureskellen. Rauhallisessa tilanteessa Rocky kuuntelee hyvin ihmistä, ja osaa mm. istua pyynnöstä. Myös kynsien leikkaus onnistuu hienosti.

Hoitopaikassa Rocky ei ole ollut kovin pitkiä aikoja yksin, mutta noin 5 tunnin yksinolot ovat sujuneet hyvin eikä Rocky ole tuhonnut mitään luvatonta. Omakotitalossa Rocky haukkuu joskus ulkoa kuuluville äänille, mutta ei metelöi kaiken aikaa eikä reagoi jokaiseen risaukseen.

Toiset koirat ovat Rockyn ongelmakohta, ja ainakin jotkut koirakaverit saavat sen hermostumaan pahanpäiväisesti. Rocky sijoitetaan ensisijaisesti kotiin jossa se saa elää perheensä ainokaisena. Myös ulkoillessa on huolehdittava ettei konfliktia toisten koirien kanssa pääse syntymään: vastaantulijat on kierrettävä riittävän kaukaa ja koirapuistoilut jätettävä väliin jos paikalla on toisia puistonkäyttäjiä.

Tullessaan hoitopaikkaan Rockya vaivasi kutiseva ihottuma, joka johtuu tavallisesti joko atopiasta tai esimerkiksi ruoka-aineallergiasta. Rocky on pesty desinfioivalla shampoolla ja sen ruokavalio on tällä hetkellä viljaton tuoreruoka. Näillä keinoilla kutina on helpottanut huomattavasti, vaikka iho edelleen paikoin punoittaa. Rockyn ruokintaan ja ihon kuntoon on jatkossakin kiinnitettävä erityistä huomiota. On hyvä huomioida että suuren koiran laadukas tuoreruokinta maksaa enemmän kuin peruslaatuinen kuivamuona, joten Rockyn ylläpitäminen on jonkinmoinen kuluerä. Jokaisen koiran kohdalla on aina varauduttava myös mahdollisiin eläinlääkärikuluihin.

Rocky luovutetaan koirataitoiseen kotiin, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan paljon aikaa, rakkautta ja virikkeitä. Rockysta peritään kulukorvaus.

Yhteydenotot Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.