Kissat

 

Interested in adopting a cat? See information in English below

 

Mistä kodittomat kissat tulevat?

PESU ry auttaa monenlaisista lähtökohdista tulevia kissoja. Kodinetsijöissä on paljon niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole elämänsä alusta alkaen saaneet nauttia ihmisen hoivasta ja huolenpidosta. Osa kissoistamme on tavallisia lemmikkikissoja, joista edellinen omistaja on joutunut syystä tai toisesta luopumaan. Löytöeläimiä yhdistyksemme ei suoraan vastaanota, mutta joskus avustamme löytöeläintaloja kissojen jatkohoidossa ja uuden kodin etsinnässä. Pieni osa kissoistamme tulee Pirkanmaan alueen valvontaeläinlääkärien kautta eläinsuojelutapauksina.

Mikä on kissan luovutusmaksu ja mitä se sisältää?

Kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samasta tilapäiskodista lähtee kaksi kissaa samaan kotiin, luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa.

Kaikki uusiin koteihin luovutettavat kissat on rokotettu vähintään kerran, turvasirutettu, steriloitu/kastroitu, madotettu ja testattu FIV- ja FELV-testein. Niiden akuutit sairaudet on hoidettu. Jos kissalla on jokin hoidon tarve, pitkäaikaissairaus (esim. kissan immuunikato FIV) tai sairauden oireita, kerromme siitä kuvauksessa tai tutustumiskäynnillä. Huomioithan, että kissoilla voi silti olla piileviä sairauksia, joista emme tiedä, emmekä siis voi niistä kertoa. Näiden sairauksien hoito ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat yksinomaan uudelle kodille.

Jos pentukissaa ei ole vielä pystytty kastroimaan/steriloimaan siinä vaiheessa kun se muuttaa uuteen kotiin, annamme sen mukaan leikkautussitoumuksen. Leikkautussitoumus on asiakirja, jolla uusi omistaja sitoutuu leikkauttamaan pennun kolmen kuukauden kuluessa luovutuksesta PESUn yhteistyöeläinlääkärillä Pirkanmaalla. Kissanpentuja ei luovuteta uusiin koteihin alle 14 viikon ikäisinä. Huomioithan, että pentukissaa ei lähes koskaan luovuteta kodin ainoaksi kissaksi, vaan se tarvitsee yleensä aina lajitoverin.

Kiinnostuitko sivuilla esitellystä kissasta? Kuinka toimia?

Lue kissan kuvaus huolellisesti. Voisiko se kuvauksen perusteella olla alustavasti sopiva sinun tarjoamaasi kotiin? Huomioi kissan erityistarpeet: jos kuvauksessa esimerkiksi lukee että kissa tarvitsee lajitoverin, niin silloin sitä ei luovuteta kodin ainoaksi kissaksi. Jos tulet siihen tulokseen että kuvauksen perusteella tarjoamasi koti voisi olla hyvä kyseiselle kissalle, soita meille soittoaikojen puitteissa numeroon 045 657 2148, niin keskustellaan asiasta tarkemmin. Älä lähetä tekstiviestiä tai sähköpostia, vaan soita. Ennen soittamista lue luovutussopimus ja mieti, oletko valmis sitoutumaan sen jokaiseen kohtaan. Mieti myös, oletko valmis ennen päätösten tekoa vierailemaan kissan tilapäiskodissa Pirkanmaalla.

Tarkista Yhteystiedot-sivulta, mihin voit olla yhteydessä muissa kissoihin liittyvissä tilanteissa.


Ajankohtaista eläinten adoptoinnista (koronavirus)

Huomioithan koronapandemiaan liittyvät ohjeet yhdistyksen kissojen adoptoinnista! Kodittomiin eläimiin tutustumisessa noudatetaan nyt erityistä varovaisuutta. Lue adoptointiin liittyvät ohjeet
Koronavirustartuntojen määrän voimakkaan alueellisen vaihtelun vuoksi emme valitettavasti voi tällä hetkellä ottaa vastaan vierailijoita Uudeltamaalta. Päätös on tehty yhdistyksemme vapaaehtoistoimijoiden ja heidän perheidensä suojaamiseksi, ja se pohjautuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaan suositukseen. Tilanne on voimassa ainakin tällä erää 14.3.2021 asti.


Soittoajat viikolla 8

La 27.2. Ei soittoaikaa
Su 28.2. klo 17-19

Soittoajat viikolla 9

Ma 1.3. klo 10-12
Ti 2.3. Ei soittoaikaa
Ke 3.3. Ei soittoaikaa
To 4.3. Ei soittoaikaa
Pe 5.3. klo 10-12
La 6.3. klo 17-19
Su 7.3. klo 10-12


Cats

Where do homeless cats come from?

PESU ry helps cats that come from various circumstances. Many of the cats looking for a home come from populations, which means that they have not experienced human care at any point in their life. Some of our cats are ordinary pet cats that their previous owner has for some reason been forced to give away. PESU does not directly accept animals that have been found, but sometimes we assist animal shelters in the follow-up treatment of cats and in finding them a new home. A small portion of our cats come through official veterinarians as animal welfare cases.

What is an adoption fee for a cat and what does it cover?

The adoption fee for a cat is 160 euros. If you adopt two cats from the same foster home, the adoption fee is 280 euros.

All cats up for adoption have been vaccinated at least once, chipped, spayed/neutered, dewormed and tested for FIV and FeLV. Their acute ailments have been treated. If the cat needs treatment or has a long-term illness (e.g. feline immunodeficiency FIV) or symptoms, we will explain this in the description or during a visit. Please note that the cat may have underlying diseases unbeknownst to us, which we will not be able to inform you of. The treatment of these diseases and the costs are the sole responsibility of the new owner.

If it has been impossible to spay/neuter a kitten before it is adopted into a new home, we will issue a payment commitment for neutering. This is a document that obligates the new owner to take the kitten to be neutered at PESU's partner veterinary clinic in Pirkanmaa within three months of adoption. Kittens are not offered for adoption before they are 14 weeks old. Please note that kittens can almost never be adopted to be the sole cat in a home and they almost always require a cat companion in the same home.

Are you interested in a cat introduced on our page? What to do?

Read the cat's description carefully. Do you think it seems like a suitable cat for the home that you offer? Please consider the cat's special needs: if the description states, for example, that the cat needs a cat companion, it cannot be adopted to be the sole cat in a home. If you conclude that, according to the description, you could offer a great home for the cat, call us during the times when we are available at +358 45 657 2148, so we can discuss the matter further. Please do not send a text message or an email but instead call us. Before calling us, please read the adoption contract and consider whether you are willing to commit to everything mentioned in it. Consider also whether you are able to visit the cat's foster home in Pirkanmaa.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen Kiwi, 2019 syntynyt pieni ja pippurinen tyttö, suurella sydämellä ja pirteällä luonteella varustettu energiapakkaus.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kurr. Olen Rune, nuori kissa-neiti, ehkäpä 1–3-vuotias. Minun sanotaan olevan myös nasta pimu.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa

Mjau! Olen Sam, arviolta vuonna 2016 syntynyt söpö poika omaa rakastavaa kotia vailla.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miau! Olen arviolta 2015–2017 syntynyt komea kissaherra. Etsin rauhallista kotia ja mukavaa kissakaveria.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moikka! Minä olen Silmukka! Lempinimeni on Silmu. Olen noin 15-vuotias hurmaava rauhallinen kissamuori. Rakastan ihmisiä ja huomiota!

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau! Olen 2011 syntynyt rauhallinen kissamuori, ja kaipaan mukavaa kissa- tai koiraystävää.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Tässä esittäytyy oiva veljespari Rico ja Yoda! Me pojat olemme syntyneet kesäkuun alussa viime vuonna, olemme nyt siis reilusti yli puolivuotiaita. Etsimme yhteistä loppuelämän kotia.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Miu! Olen Gamora, pieni ja suloinen kissaneiti. Olen syntynyt siinä vuoden 2016 paikkeilla. Etsin kotia, jossa olisi läheisyyttä kaipaava kissakaveri.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Moi, olen Xeni, senioriherra rauhallista ja huolehtivaa eläkepäivien kotia vailla.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa

Mäy! Nimi on Renee ja olen aikamoinen pakkaus! Sen lisäksi, että olen säihkyvän kaunis, löytyy myös luonnetta.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Grrrrr-rau. Tiedätkö mikä on mustavalkoinen, pieni, tanakka ja aina liikkeessä? No se olen minä, Tikitaka-ti, tai ihan vaan Nikita.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Hellurei! Kaipaatko lisää harmautta päiviisi? Tässä olisi pari hurmaavan harmaan eri sävyjä edustavaa kissapoikaa La’Darius ja Jerry etsimässä uutta kotia.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Olen n. 2018 syntynyt leidi Aro. Äärimmäisen kauneuden lisäksi olen myös äärettömän ahne.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissa

Mau! Olen sähäkkä kilpparineiti Chanel ja etsin itselleni uskollisia alamaisia ja uutta pysyvää valtakuntaa.

koditon kissa
Koditon kissaKoditon kissa Koditon kissaKoditon kissa

Mau! Nimeni on Hecat ja olen joskus 2015–2018 välillä syntynyt poju. Etsin itselleni loppuelämän kotia ja kivaa kissakaveria.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Kurr-nau! Me olemme suloiset siskokset, Miska ja Floyd. Olemme syntyneet vuonna 2016. Etsimme kotia, jossa ei ole muita eläimiä eikä lapsia.

koditon kissa
Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissa

Hei vaan! Olen Panda, kaunis kilppari-rouva vailla omaa kotia. Olen syntynyt arviolta 2014.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Mau, nimeni on Taimi ja olen n. vuoden ikäinen maailman mahtavin tyttökisu, niin ainakin tuo tilapäiskoti-mamma aina kehuu.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Grrr-rau, minä täällä, kaunis mustavalkoinen Madame Amandine. Olen syntynyt joskus vuoden 2015 tietämillä, ja pentujakin minulla on ollut. Enempää en ole menneisyydestäni paljastanut, hymyilen vain viiksiini arvoituksellisesti.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Idjasta, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! KurrrMJAU! Hei, hauska tutustua. Minä olen Idja, noin kaksivuotias pieni, pehmeä ja ihana neito.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Ingridistä, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Tervehdys! Minun nimeni on Ingrid. Olen kuulemma uljasta viikinkineitojen sukua, ja hyvin ylpeä sielu.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Lillistä, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Hei kaikki kissarakkaat ystävät, minun nimeni on Lilli, oikein hauska tutustua! Olen 2015 syntynyt tyttökissa, ihmisen paras ystävä.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä näistä tytöistä, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Mou! Tässä Kuiske ja Viima! Olemme noin vuoden vanhat tytöt, ja etsimme yhteistä kotia.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä näistä pennuista, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Miau! Ollaan sellaset reilu puolivuotiset sisarukset PiuPau ja PomPom, ja etsitään yhteistä loppuelämän kotia.

koditon kissa
Koditon kissa Koditon kissa Koditon kissa

Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Nunnusta ja Nennusta, tutustuthan muihin kotia etsiviin, kiitos! Hei vaan hei! Me ollaan kivat pienet kaverukset! Ollaan arviolta vuoden vanhoja, eli 2020 alkupuolella maailmaan tupsahtaneita neitosia.