Eläinsuojeluilmoitus on ilmoitus eläinten kaltoinkohtelusta tai heitteillejätöstä. Virallisen ilmoituksen voi tehdä alueensa valvontaeläinlääkärille, joka on velvoitettu tarkastamaan paikat mistä ilmoitus on tehty. Mikäli kaupungilla tai kunnalla ei ole omaa valvontaeläinlääkäriä, voi tehtävä olla vastuutettu virkaeläinlääkärille (kunnaneläinlääkäri) tai kuntayhteistyön valvontaeläinlääkärille. Pääsääntöisesti valvontaeläinlääkärin yhteystiedot löytyvät kunnan omilta www-sivuilta. Muita eläinsuojeluviranomaisia ovat muun muassa poliisi ja terveystarkastajat.

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat voivat käydä paikan päällä vain omistajan luvalla tai he voivat laittaa ilmoituksen eteenpäin valvontaeläinlääkärille tarvittaessa. Vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja ei kuitenkaan voi huostaanottaa eläimiä: hän voi vaan neuvoa omistajaa eläimen pidossa. Jos pelkäät eläimen hyvinvoinnin puolesta, tee ilmoitus suoraan valvontaeläinlääkärille.

Aina kun epäilet ongelmia tai puutteita eläinten pidossa, ota yhteys valvontaeläinlääkäriin.


Valvontaeläinlääkäreiden yhteystiedot

Tampereen alue
Sofia Parisalu, puh. 040 180 6191, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kangasala, Pälkäne, Orivesi, Juupajoki
Heljä Laukkanen, puh. 040 133 6384, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Jaana Kivalo, puh. 050 557 5515, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Valkeakoski, Akaa ja Urjala
Mari Porma, puh. 040 133 6384, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Pirkkala, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Vesilahti ja Hämeenkyrö
Maria Wahlfors, puh. 050 421 1317

Ikaalinen, Parkano, Kihniö
Lauri Sund, puh. 040 510 9694

Sastamala, Punkalaidun
Anni Heikkonen, puh. 040 510 3352

Mänttä, Vilppula, Ruovesi, Virrat
Eija Suominen, puh. 040 170 6433

Valvontaeläinlääkärit ovat tavoitettavissa vain arkisin virka-aikaan. Virka-ajan ulkopuolella eläinsuojeluasioista voi soittaa poliisille tai eläinsuojeluneuvojalle.