Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu. Tarvittaessa myös madotettu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran PESUn määräämässä paikassa määräaikana. PESU kustantaa tarvittaessa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat normaalisti Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20.)

Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme, tai laita tekstiviesti jossa kerrot mitä asiasi koskee. (HUOM! Koirien adoptoinnit hoidamme ainoastaan puhelimitse keskustelemalla!) Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Mikäli sivuillamme ei ole tietoja kodittomista koirista, koiria ei sillä hetkellä ole kotia etsimässä. :)
Kaikki uuteen kotiin valmiit koirat lisätään sivuillemme, jonka jälkeen niistä voi tiedustella ilmoitettuina soittoaikoina.

Viljo on 5-vuotias, hieman arka saksanpaimenkoira uros, joka etsii turvallista ja rauhallista kotia ainoana lemmikkinä.

Kotioloissa Viljo on mielellään mukana arjen touhuissa, mutta viihtyy muuten omassa rauhassaan. Tasainen arkiruutini ja aika yhdessä omistajan kanssa ovat pojalle tärkeitä.
Ruokailun jälkeen VIljo tuo usein palloa heiteltäväksi. Toki myös namien etsintä ja älypelit ruokapalkalla ovat kivoja!
Muista aktiviteeteista ei Viljo oikein välitä, mutta metsäpolulle päästessään syttyy eloon, varsinkin jos tarjolla on paljon mielenkiintoisia hajuja!

Viljo on älykäs ja tottelevainen koira, eikä hoitopaikassa ole koskenut ihmisten tavaroihin. Viljo ei juurikaan pidä yksinolosta, mutta osaa kuitenkin odottaa näitisti.
Poika ei myöskään juurikaan reagoi ulkoa kuuluviin ääniin.

Toisten koirien kanssa Viljo tulee vaihtelevasti toimeen.
Kissoihin suhtautuminen on niin innokasta, että valitettavasti yhteiselo niiden kanssa ei onnistu.
Viljo luovutetaankin vain ainoaksi lemmikiksi.

Viljolla on ollut yhdistykselle tullessa anaalifisteli, joka on nyt parantunut, mutta mahdollisuus uusiutumiselle on olemassa.
Taudin lääkitys saattaa maksaa satoja euroja kuukaudessa ja pahimmassa tapauksessa lääkitys on elinikäinen, joten uuden kodin tulee hyvä olla tähän varautunut ja kykenevä hoitamaan tautia. Muistathan, että korkeat hoitokulut eivät yksistään ole koiran lopettamisen tai hoitamatta jättämisen peruste.
Viljo on antanut hoitaa itseään hyvin.

Viljon iho on herkkä väärällä ruokavaliolle ja siinä saattaa olla myös taipumusta säätilan mukaan oireilevalle atopialle. Iholla saattaa tällöin olla kutinaa ja vaikeissa tapauksissa myös hotspot-tyyppistä oireilua.
Tällä hetkellä pojan iho on kohtuullisen hyvässä kunnossa. Uudessa kodissa pitää jatkaa parhaiten toimivan ruokavalion etsintää, mutta hoitajan kokemukset toki kerrotaan!
Viljon toinen korva lurpattaa siinä oleen sitkeän verikorvan takia.

Viljo suhtautuu vieraisiin ihmisiin aluksi hiukan epäluuloisesti, mutta tutustumisen jälkeen on kiltti koira, kunhan vieras on todettu vaarattomaksi. Arkuus ilmenee haukkumisena ja erityisen stressaavissa tapauksissa myös hyökkäyseleinä ja vieraiden näykkimisenä.
Vieraita tavatessa pitääkin siis olla varovainen ja lukea tilannetta. Viljo kyllä mielellään tukeutuu omaan ihmiseen ja ottaa tältä ohjeita vastaan, kunhan vain on ns. tilanteen tasalla.
VIljon tulevan kodin olisi kuitenkin hyvä olla sellainen, että jatkuvasti kyläilijöitä ei olisi.
Viljoa ei luovuteta myöskään lapsiperheeseen varmuuden vuoksi.

Viljo ei varmasti tule olemaan ihan "jokapojan" juttu, mutta saksanpaimenkoiramaisesti omalle ihmiselle omistautunut.
Kokemus saksanpaimenkoirista tai vastaavista roduista on ehdoton plussa, mutta tärkeintä on halu onnistua ja omistautua yhteiseen loppuelämään, risuineen ja ruusuineen.

Viljo luovutetaan sirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja kastroituna.
Tulevan omistajan on rekisteröitävä Viljo Ruokaviraston koirarekisterissä nimiinsä.

Sijainti: Urjala
Luovutusmaksu: 400€