Lauantaina 20.2.2021 järjestetään Tampereen Telakalla Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n burleski-ilta! Tapahtuma alkaa klo 19.00.

Huom. Seuraa nettisivujamme tai Facebook-sivujamme, sillä illan ajankohta voi muuttua koronarajoitusten vuoksi. 

Illan esiintyjät:

Cora Garnet
Gloria Délicatesse
Riot RoManse
Ava Galactica
Ginnie Harlotte
Vivianne de Volt
Neko Whisper
Trouble

Lipun hinta on 16 €/kpl. Liput tulevat myyntiin, kun illan järjestäminen varmistuu. Hinnat sisältävät lipputoimiston välityspalkkion. Lippujen tuotto tulee lyhentämättömänä PESU ry:n eläimille!

 

PESUn vapaaehtoiset rauhoittuvat joulunviettoon 23.12.2020–1.1.2021, joten tuona aikana emme vastaa kyselyihin kodittomista kissoista tai koirista. Huomioi siis ajoissa joulutauko, jos olet kiinnostunut adoptoimaan yhdistykseltämme kissan tai koiran.

Kissat-sivulta sekä koirat-sivulta näet soittoajat, jolloin voit ottaa yhteyttä.

(Uutiseen päivitetty 12.12.2020 tieto myös koirapuhelimen joulutauosta.)

Pop-up-tapahtuma on peruttu koronatilanteen takia.

Järjestämme jouluisen pop-up-tapahtuman kauppakeskus Ratinassa 13.12.2020! Tervetuloa tervehtimään meitä klo 12–17.

Tapahtuman tarjontaa:

  • infoa yhdistyksen toiminnasta
  • myynnissä yhdistyksen kannatustuotteita ja käsitöitä
  • otamme tapahtumassa vastaan lahjoituksia. (Erityisesti kissanhiekalle tarvetta.)

Tapahtuman mainos, eläimiä.

Myyntituotteistamme löytyy nyt PESUn uunituore joulukalenteri! Luukkujen takaa paljastuu omaa kotiaan etsiviä tai jo kodin saaneita kissoja sekä yksi bonuskoira.

Kalenterin hinta on 6 euroa / kpl (+mahdolliset postikulut). Kalenterin voi myös noutaa sovitusti Tampereen Viialasta. Viikolla 48 kalentereita on tulossa myyntiin myös Onnen Lemmikkeihin, 3D-pupukahvilaan ja Kirppis Ropelliin. Päivitämme tähän tiedon, kun kalentereita on saatavilla näissä paikoissa.

Tee kalenterin tilaus osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Paluuviestinä saat maksutiedot. Ilmoita tilauksessasi selkeästi tuotteet ja niiden lukumäärä sekä toimitusosoite, tilaajan sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero mahdollista yhteydenottotarvetta varten. 

Tilausohjeet ja muut tuotteemme löydät myös Myyntituotteet-sivulta.

Tervetuloa Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n syyskokoukseen!

Päivitys 25.11.2020: Syyskokous järjestetään tällä kertaa pelkästään etäyhteyksin koronaepidemian takia. Pääset liittymään linjoille alla olevasta linkistä.

 

Aika: Lauantai 28.11.2020 klo 16:30
Paikka: Verkossa meet.google.com/ofd-xryf-taq

Mukaan ovat tervetulleita myös ei-jäsenet. Vain varsinaisilla jäsenillä on äänioikeus kokouksessa.

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Kokouksen esityslistan hyväksyminen
5. Esitetään ja hyväksytään vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja budjetti
6. PESUn hallitus esittää kunniapuheenjohtajaksi pitkäaikaista hallituksen jäsentä ja yhdistyksen toimintaa merkittävästi edistänyttä Annika Salomaata
7. PESUn hallitus esittää mahdollisen oman toimitilan hankkimista tulevaisuudessa
8. Muut esille tulevat asiat/vapaata keskustelua
9. Kokouksen päättäminen

Oletko menettänyt lemmikkisi? Lemmikin menettäminen voi olla hyvinkin raskasta ja herättää monenlaisia tunteita. Kokemusten jakaminen saman kokeneiden kanssa voi helpottaa oloa.

Uutiseen päivitetty 12.11.2020 lisätietoa toisen sururyhmän kokoontumisesta.

PESU ry haluaa tarjota pilottihankkeena tukiryhmän, jossa lemmikkinsä menettäneet voivat keskustella, kuunnella sekä saada apua, neuvoja ja tukea. Menetyksesi voi olla tuore tai jo aiemmin tapahtunut.

Ensimmäinen ryhmä kokoontuu 3.11. klo 17.00-18.30 kirjastotalo Metsossa, Tampereella. 

Toinen ryhmä kokoontuu 10.12. klo 18.00-19.30 kirjastotalo Metsossa, Tampereella.

Sururyhmän keskustelua ohjaa psykologi Riikka Ukkonen, jolla on omakohtaista kokemusta lemmikin menettämisestä. Ryhmässä tärkeää on turvallinen ilmapiiri eikä siellä ole pakko puhua, vaan paikalle voi tulla ainoastaan kuuntelemaan. Lämpimästi tervetuloa! 

Kumpaankin ryhmään otetaan mukaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Huom! Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, eikä yhdistyksen jäsenyyttä vaadita! Pyrimme järjestämään uusia ryhmiä ensi vuoden puolella, joten seuraa tiedotustamme.

Tulethan paikalle ainoastaan terveenä! Noudatamme turvavälejä.

Tiedote julkaistu medioille 7.10.2020.

Eläinten viikon teema on ajankohtaista arkea eläinsuojeluyhdistyksessä joka päivä.

Eläinten viikon teemana on #kissakriisi ja sen hillitseminen. Myös Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry taistelee kissakriisiä vastaan joka päivä. Yksin Pirkanmaan alueella on useita kymmeniä hallitsemattomia kissapopulaatioita, ja PESUn hoiviin päätyykin vuosittain useita satoja kissoja. Kissojen loukutus, hoito ja kotiuttaminen sekä uusien kotien etsintä tehdään täysin vapaaehtoisvoimin, ja tämä työllistää yksin PESUssa lähes 200 vapaaehtoista vuosittain.

- Syksy on kissojen aikaa. Kissat johtavat tällä hetkellä kodittomien eläinten kirkkaasti tilastoissa, niitä hoidetaan satoja, siinä missä koiria ja muita lemmikkejä vastaanotetaan yhdistykselle kymmeniä vuoden aikana. Pirkanmaalla tilanne on samanlainen kuin muualla Suomessa: tilapäiskotipaikkoja ei ole tarpeeksi siihen nähden, kuinka paljon kissoja on vailla paikkaa, Riikka Ala-Hulkko, Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja kertoo.

- Tähän mennessä olemme hoitaneet tänä vuonna jo lähes 500 kissaa, joista noin 250 on vastaanotettu yhdistykselle tämän vuoden aikana. Kriisistä voidaan puhua, sillä vastaanotettujen määrä on jo tässä vaiheessa yhtä suuri kuin koko viime vuoden aikana vastaanotettujen kissojen määrä. Toisaalta 234 kissaa on jo löytänyt kauttamme tämän vuoden aikana, Ala-Hulkko jatkaa.

Särkyneitä sydämiä ja hammashuolia

Kissapopulaation synty edesauttaa myös monenlaisten sairauksien ja ongelmien leviämistä. Populaatiokissat vaativat eläinlääketieteellistä hoitoa, sillä monilla on hammasongelmia tai muita sairauksia esimerkiksi puutteellisen ravitsemuksen vuoksi. Viimeisimmän "Särkyneiden sydänten" populaation ongelmana oli kissojen perinnöllinen sydänvika, ja kaikki populaation kissat on tutkittava sen varalta. Kaikki tutkimukset ja hoidot kustannetaan lahjoitusvaroin.

- Vastaanotimme yhdestä kohteesta noin 90 kissaa keväällä. Sydänvika paljastui onneksi melko aikaisessa vaiheessa, joten pääsimme tarttumaan ongelmaan nopeasti. Noin kymmenkunta kissaa sai lääkityksen ja osan kohdalla jouduimme valitettavasti päätymään eutanasiaan, mutta kaikeksi onneksi suurin osa populaation kissoista pääsee jatkamaan oman kodin etsintää tai on jo löytänyt sen. Särkyneiden sydänten populaatio on hyvä esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, mikäli kissojen hallitsematonta lisääntymisen kierrettä ei katkaista leikkauksella. Kissalauma ei vaadi kymmeniä vuosia kehittyäkseen, vaan jo vuodessa kissalauma voi kasvaa muutamasta yksilöstä muutamaan kymmeneen, Ala-Hulkko summaa.

Tavoitteena koti jokaiselle kissalle

Tehokkain keino taistella kissaongelmaa vastaan on huolehtia kissan leikkaamisesta sekä vaatia myös kissoille pakollinen tunnistemerkintä. Tämän puolesta myös PESU kampanjoi. Apua halutaan tarjota mahdollisimman matalalla kynnyksellä, ja yhdistys myöntää mm. kissan leikkaukseen taloudellista tukea, jos tilanne niin vaatii.

- Meihin voi ottaa aina yhteyttä, kun apua tarvitaan - aloitetaan pohtimalla ratkaisuja tilanteeseen yhdessä. Meille jokainen elämä on tärkeä ja haluamme antaa jokaiselle kissalle mahdollisuuden omaan kotiin.

 


Mici Moccha "Särkyneiden sydänten" populaatiosta.

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n toivottu ja odotettu seinäkalenteri ensi vuodelle on nyt ennakkomyynnissä! Tuttuun tapaan kalenterissa seikkailevat PESUn kodittomat eläimet. 

Kalenterin hinta ennakkotilaajalle on 15 e/kpl, kolme kalenteria saa hintaan 40 e (voimassa 31.10. asti). Kalentereita on ennakkomyynnissä rajoitettu erä, kannattaa olla nopea!

Postitamme kalenterit tilaajalle (postikulut lisätään hintaan), tai kalenterin voi noutaa Tampereen Viialasta.

Tee tilaus osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kalenterin ja muut myyntituotteet sekä ohjeet tilauksiin löydät myös sivulta Myyntituotteet.

PESU ry:n kissojen luovutusmaksut nousevat 1.10.2020 alkaen. Yksittäisen kissan luovutusmaksu on 160 euroa. Jos samaan kotiin lähtee kaksi kissaa, niiden luovutusmaksu on yhteensä 280 euroa. 

Lisätietoa adoptoinnista ja luovutusehdoista ym. löydät kohdasta Adoptoi. Huomaathan, että kodittomista kissoista otamme kyselyjä vain puhelimitse soittoaikoina. Kissoista voit lukea lisää kohdasta Kissat.

Oletko kiinnostunut yhdistyksemme toiminnasta? Haluaisitko aloittaa merkityksellisen vapaaehtoistyön? Tule uusien iltaan!

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n seuraava uusien ilta järjestetään keskiviikkona 30.9. klo 18.30 livestreamina Facebookissa. Puhujina ovat puheenjohtaja ja kissakoordinaattori Riikka sekä muiden eläinten aputassu ja pupukuiskaaja Sammeli.

Uusien illassa kuulet eläinsuojelutoiminnasta ja siitä, miten voit toimia paikallisen eläinsuojelun hyväksi ja auttaa eläimiä. Uusien illat on tarkoitettu vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille eläinten ystäville. Vapaamuotoisessa illassa käymme lyhyesti läpi mikä PESU ry on, miten ja missä se toimii sekä missä juuri Sinä voisit olla avuksi.

Me etsimme aktiiveja, löytäisitkö sinä meiltä kivan harrastuksen? Ole kuulolla ja kutsu mukaan myös ystäväsi! Iltaan voi lähettää etukäteen kysymyksiä jotka askarruttavat mieltä.
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Linkki tapahtumaan: PESUn uusien ilta -live Facebookissa

 

Uusien ilta - teksti ja kissa syksyisellä taustalla.